Lövbiffsknyten med färskost och timjan

30 januari, 2020

Hej hej på er!

Jamen den här veckan gick ju sjukt fort? TORSDAG!? Hur är det ens möjligt!??
Vi har dessutom endast 1,5 dag kvar av Januari! Äääääääntligen! 🥳

Januari är alltså inte min månad, det vet jag med bestämdhet numera. Men det finns alltid ett ljus i mörkret och ljuset för mig är BRA mat (liberal lågkolhydratkost) och rörelse/aktivitet!
Världens bästa kost för mig! 🥳

Hur har Januari varit för er?
Ser ni också fram emot februari och att vara 1 månad närmare vår & sommar?

I går blev det lövbiffsknyten – alltid favoriter och något jag tar till när fantasin tryter eller jag inte har lust att stå och kocka för länge.

I går fyllde jag dels med smaksatt färskost (Arla parika & Örter) och sedan Borsin vitlök och färsk timjan.
YABBADABBADOOOOOOOO vilka smaker!

Till det ugnsrostade rotfrukter, TIPS! jag köper stor påse på Mathem, de HÄR och champinjonsås! Fast jag gjorde en lite simplare champinjonsås på endast champinjoner, lök, svampbuljong, soja, creme fraiche och grädde. (salt, peppar)

Grymt gott! Och passade perfekt till ett glas rött – Lillörda’ och allt ju!

Skriv ut

Lövbiffsknyten med färskost och timjan

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2 1x

Scale

Ingredienser

4 skivor lövbiff
60 g färskost (4 msk), valfri smak, gärna vitlök
1 kruka färsk timjan
salt, peppar
smör att steka i


Instruktioner

Lägg skivorna på skärbräda
Salta & Peppra
Lägg på färskosten och timjan. Vik ihop sidorna och ändarna.
Hetta upp en panna med smör och lägg i knytena, stek dem tills de fått fin färg, vänd några ggr. De ska inte stekas för länge så de kommer över 70 gr innertemp. Stek dem på hög värme och vänd under tiden så brukar de bli perfeka när de har fin färg.
SErvera med valfritt tillbehör.


 

Annonslänkar via APPRL

Dagens shoppingtips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

3 kommentarer

Cecilia 1 februari, 2020 - 08:37

Hej Åse!
Tack för inspirationen.
Januari var helt ok, men så underbart att det är februari nu. Närmare våren 🙂
Jag tror att liberal lågkolhydratkost är bäst för mig också.
Jag är osäker på vad jag ska äta och har haft olika perioder där jag testat strikt LCHF och sen gått tillbaks lite halvliberal variant, testat att hoppa över frukost för att sen gå tillbaka till frukost. Undvikit kaffe – sen börjat med kaffe. Undvikit kött – sen börjat med kött.
Det gör mig trött…. att vara 45 år och inte veta och känna mig helt trygg i vad jag ska äta och vad jag ska undvika. Mycket input och dokumentärer och olika teorier om kost som snurrar i mitt huvud.
Din blogg är iaf ett ankare i mitt kosttänk och hela familjen älskar dina recept.
Kram

Svara
Åse 1 februari, 2020 - 13:02

Åh förstår Cecilia det är jobbigt att hamna där när man så gärna vill göra rätt val men det blir bara scrambled eggs istället (haha you get the point)
Stor kram!

Svara
Jeanette 30 januari, 2020 - 19:30

Hej!
Tack för tipset om mathems rotfrukter. Vi köper mathem varje vecka. Så skönt att slippa bära hem de tunga matvarorna.
Sen är det bekvämt att alltid ha hemma te.x. Fryst broccoli o svamp. Tycker det blir lättare att göra bra val när man inte hinner handla färska varor som ju klart känns bättre.
Kram Jeanette

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.