Hej fredag!
Detta såg ni kanske att jag bjöd på förra fredagen när syrran var över, tipset kommer från bästa Jenny Andrén som har instagramkontot Matbubbel, ett av mina abspluta favorikonton!
Dessa kan gräddas flera timmar innan gästerna kommer och sedan fyllas och garderas ca 30 min innan de ska serveras.
Detta görs på frysta smördegsplattor som först tinas.
Har ni en rund stans så är de perfekta men om ni inte har det så fungerar ett champagneglas med ca 5 cm i diameter för att stansa ut rundlar.
Pensla med ägg, och strö lite flingsalt över och nagga med gaffel.
Skjuts in i ugnen på 220 grader i ca 10 minuter tills de fått färg.
Skär av ett lock och spritsa creme fraiche i och klicka över löjrom (sikrom går bra!) och en dillkvist är fint på! Det glömde jag när bilden togs haha =)
Naggande goda, så enkla och gulliga!
Dessa måste ni provs vid tillfälle =)
Löjromssemlor till bubblet
Ingredienser
3–4 smördegsplattor (frysta och upptinade)
1 uppvispat ägg
flingsalt
2 dl creme fraiche
80 g löjrom
Dillvippor
Instruktioner
Sätt ugnen på 220 g
Stansa ut ringar ur smördeg.
Nagga med en gaffel.
Pensla med ägg och toppa med flingsalt.
Grädda mitt i ugnen tills fin färg. Se så de inte tippar över, platta då till lite med stekspade.
Låt de svalna lite när de tagits ut ur ugnen.
Skär av överst lagret som ett lock.
Vispa créme fraîche med elvisp tills det blir fast men fluffigt.
Fyll över i en liten spritspåse.
Spritsa sen ut och toppa med löjrom. garnera med dillvippa.
Lägg på locket.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
3 kommentarer
Låter som min favoritkombo – enkelt, festligt, gott! Ska definitivt testa!
Mums! Ska absolut testas på onsdag, då har jag lite tjejträff ❤
Kan man byta ut creme fraiche mot smetana tror du??
Ha en fin helg i Örebro🙏
Hälsa Vickan Grattis
Hej!
Om den går att vispa så absolut! ♥️ kraaaam