Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Löjromssemlor till bubblet


  • Författare: Åse

Ingredienser

34 smördegsplattor (frysta och upptinade)
1 uppvispat ägg
flingsalt
2 dl creme fraiche
80 g löjrom
Dillvippor


Instruktioner

Sätt ugnen på 220 g
Stansa ut ringar ur smördeg. ⁣
Nagga med en gaffel.⁣
Pensla med ägg och toppa med flingsalt.⁣
Grädda mitt i ugnen tills fin färg.⁣ Se så de inte tippar över, platta då till lite med stekspade.
Låt de svalna lite när de tagits ut ur ugnen.
Skär av överst lagret som ett lock.
⁣Vispa créme fraîche med elvisp tills det blir fast men fluffigt.
Fyll över i en liten spritspåse.⁣
Spritsa sen ut och toppa med löjrom. ⁣garnera med dillvippa. ⁣
Lägg på locket. ⁣