5,5K
Skriv ut
I förrgår åt vi en gudomlig LCHF / lågkolhydratdessert i soffan framför ett gäng Homeland avsnitt! (Nu är vi äntligen i kapp!)
Smarrig julldessert med smaker som fungerar extra bra nu i juletid!
Skriv ut
Lingonpannacotta med pepparkakscrunch
Ingredienser
- 3 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- 1 dl sockerfri lingonsylt alt mosade lingon
- 1,5 gelantinblad
- ev upp till 3 msk sockerfri sötning (smaka av)
Pepparkakscrunch
- 1 dl mandelmjöl
- 40 g smör
- ca 2–3 tsk honung eller annan sötning
- 2 tsk Santamaria pepparkakskrydor
Instruktioner
- Lägg gelantinbladen ikallt vatten i 5 minuter.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i grädden, lägg även ner stången.
- Koka upp grädden med lingonsylt och låt allt sjuda i ca 5 minuter.
- Mixa smeten slt med stavmixer och smaka av med ev extra sötning.
- Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelantinet. Häll upp i fina glas och ställ kallt i minst fyra timmar.
- Crunch: Smält smöret. Blanda med mandelmjölet, pepparkakskryddor och sötning. Fördela smeten så tunt du kan på bakplåatspapper. Grädda i 7-8 minuter i 175 gr. Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor och fördela på pannacottan.
Näringsinnehåll
- Portioner: 3
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
14 kommentarer
Herreguuud så god den var!!! Blev vår efterrätt här idag, och absolut inte sista gången jag gjorde den! Tack för all inspiration du ger?
Hej!!
Hittade detta receptet i tidningen Matkärlek. Måste testas men på bilden ser det ut som om du har lite vispgrädde ovanpå eller??
Tack för en superbra blogg ???
Hej! Man kan ha vad man vill ovanpå, eller inget alls =)
[…] Här var vi ett fantastisk recept på Lingonpannacotta: https://56kilo.se/lingonpannacotta-med-pepparkakscrunch/ […]
Hej! Kan man ta vaniljpulver istället för vaniljstång? Hur mycket i så fall? 🙂 kram och god jul!
Superbra recept. Jag tänkte göra ett litet dessertbord istället för julgodiset som bara är sött o sliskigt i år. Blir crunchet riktigt krispigt? Tycker ofta det är lite svårt o få till utan socker! :/
Låter toppen! Det ÄR svårt att få till utan socker och vetemjöl, men jag tycker det blir crunchigt! Du kan lägga till en äggvita också om du vill ha det ännu mer krispigt!
Hej fina!
Å d låter så super smarrigt! O lite nytt! Kul!
Tror du att d kan fungera o byta grädden mot kokosgrädde? Jag klarar inte mjölkprodukterna så bra..
Tack för en underbar blogg!
God Jul på dig!
Kram
Absolut! Säkert supergott! God Jul! Kram!
Låter mums! 😉
Hei, Jeg ville bare takke deg for suuuper inspirerende blogg! jeg er innom hver dag 🙂
Elsker oppskriftene dine! Keep up the good work!
Tack snälla!! =)
ååååå
Måste jag göra även detta ? Antagligen jättegott.