Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lingonpannacotta med pepparkakscrunch


Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl sockerfri lingonsylt alt mosade lingon
  • 1,5 gelantinblad
  • ev upp till 3 msk sockerfri sötning (smaka av)

Pepparkakscrunch

  • 1 dl mandelmjöl
  • 40 g smör
  • ca 23 tsk honung eller annan sötning
  • 2 tsk Santamaria pepparkakskrydor

Instruktioner

  1. Lägg gelantinbladen ikallt vatten i 5 minuter.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i grädden, lägg även ner stången.
  3. Koka upp grädden med lingonsylt och låt allt sjuda i ca 5 minuter.
  4. Mixa smeten slt med stavmixer och smaka av med ev extra sötning.
  5. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelantinet. Häll upp i fina glas och ställ kallt i minst fyra timmar.
  6. Crunch: Smält smöret. Blanda med mandelmjölet, pepparkakskryddor och sötning. Fördela smeten så tunt du kan på bakplåatspapper. Grädda i 7-8 minuter i 175 gr. Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor och fördela på pannacottan.

Nutrition

  • Serving Size: 3