Saffransmuffins

av Åse

Nu, kära Adventsfikesugna LCHF:are, har jag räddat er dag! Har experimenterat de senaste dagarna och provat lite för att få fram en god saffransmuffins med minimalt med kolhydrater och nu tycker jag att jag lyckats!
Saftiga, underbara saffransmuffins!

14 st (2,6 kh)

4,5 dl mandelmjöl, ca 180 gr
Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker (tex steviaströ)
125 g smält smör
100 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
0,5 g (1 pkt) saffran
2 tsk bakpulver
4 ägg
1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt

Sätt ugnen på 175 gr
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret och blanda med saffran.
Vispa ner smör, grädde och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

68 kommentarer

Sussi 29 november, 2016 - 15:31

Hej vi tål inte nötter tror du det funkar med sesammjöl??

Svara
Matilda 19 november, 2014 - 16:14

Hej
Såg så smarriga ut, måste testa göra dom..
Du skrev 14 st (2,6 kh) menar du 2,6 kh per st eller för alla 14???
Älskar din blogg btw, när man tror att man måste leva utan något så hittar man alltid alternativ här

Svara
Åse 19 november, 2014 - 16:24

Per st! =)

Kul att höra! Tack för att du skriver!

Svara
Ingrid 7 maj, 2013 - 20:51

Hi! I’m enjoying a lot your site/blog! Unfortunately I don’t speak nor understand Swedish. Anyway I use to translate the recipes to portuguese (I’m Brazilian) and today I’ve made your Nut Bread. My husband loved it! What I love most is that you use only normal ingredients. Obrigada!!! Greetings from Brazil!

Svara
Åse 8 maj, 2013 - 08:50

Great to hear from you Ingrid! I’m so happy that you are enjoying my blog and the recipes!! Keep going and take care!

Svara
Rosa 14 november, 2012 - 18:02

Hihi vet inte vad som hände men de blev allt annat än pösiga och saftiga:). Torra och kompakta är mer nära. Men men ska den som ger sig ska lyckas innan jul har ju ngr veckor på mig;))

Svara
Åse 14 november, 2012 - 18:12

Men tvi då!! Vad använde du för mandelmjöl?? Inget fettreducerat väl? Typ från Funktjonell mat?

Svara
Rosa 14 november, 2012 - 22:45

Nej nej absolut inte maler mitt mandelmjöl själv :-). Tror det är ugnen som strular för mig men mina gäster åt och såg nöjda ut ändå så smaken är det nog inget fel på 😉
Ska göra en ny laddning till helgen eller så provar jag cheescaken med saffran istället 🙂

Svara
Grundrecept Muffins LCHF 24 november, 2011 - 20:26

[…] för muffins! Kan smaksättas som man vill! Detta är en vidareutveckling av mitt populära muffinsrecept jag postade för 1 år […]

Svara
Saffransmuffins « - 30 kilo 15 september, 2011 - 12:03

[…] muffins med en försmak av jul. Köket doftade underbart när dessa stod i ugnen Receptet finns här hos Åse, men jag skulle faktiskt rekommendera att ni struntar i philadelphiaosten – jag tror att den […]

Svara
Åsa 1 april, 2011 - 22:38

Hejsan!

Jag blev så himla glad då jag fann LCHF-receptet på saffransmuffins och beslöt att baka dem till en stor tjejmyskväll. Tyvärr blev de inte ens i närheten av pösiga eller muffinslika. De blev platta och kompakta. Jag följde receptet noga och förstår inte vad jag gjort för fel. Har du nåt tips?

M v h Åsa

Svara
Åse 2 april, 2011 - 10:24

Hej! Vad trist! Tyvärr kan jag inte säga vart det gått fel, det kan vara allt från råvarorna till ugnen.

Svara
Åsa 2 april, 2011 - 10:30

Hej igen! 😀

Hmm… då tar jag o ger dem ett nytt försök med nya råvaror. Skam den som ger sig efter första försöket. På’an igen bara!!! ;D
Jag kom förresten på att jag ska breda sån Philadelphiaröra som man har till morotskaka ovanpå dem och servera dem så. Då räddar jag det som egentligen inte blev så lyckat, eller hur? ;D

Gör ett nytt försök med Saffransmuffins inför fjällresan till påsk. 😀

Svara
Åse 3 april, 2011 - 20:38

Det låter smarrigt! Ja bara på ’et igen ;))

Svara
sizzi 20 december, 2010 - 11:35

Vilken lycka att hitta dessa recept på fina LC-bakverk.
Tack!

Hoppas du delar med dig av dina erfarenheter och svarar på mina funderingar.

Bakade saffransmuffinsen i går. Följde receptet noga, men jag måste ha gjort något fel – för det blev inte några höga/pösiga, med ”tät” muffinskonsistens. Ingenting i närheten av muffinsen på bilderna.

Muffisarna pöste upp lite, lite när de gräddades – flöt sen ut åt sidorna, flera rann över formarna (vanliga muffinsformar). När de svalnade sjönk de ihop i mitten. Vet inte vad de liknade – men inte muffins iallafall.

Jag vispade ägg och sukrin riktigt fluffig, VISPADE sen ner smör, grädde, philadelphiaost – som det står i receptet. Undrar ändå – om DET kan vara felet? Om det kanske ska RÖRAS ner försiktigt, kanske t o m bara VÄNDAS ner, för att inte luften som piskats in i äggsmeten ska försvinna?

Smaken helt OK – men jag vill gärna göra ett nytt provbak nu till Jul, så jag har fina saffransmuffins att bjuda på.

Hoppas därför på svar!
sizzi

Svara
Åse 20 december, 2010 - 14:24

Hej!

Vad tråkigt att det inte belv bra!
Först och främst så använde jag canderel, inte sukrin – men jag betvivlar att det är orsaken.
Det är svårt att säga vad du gjorde fel, om du gjorde ngt fel? kan vara ugnen?
Jag vände inte ner ingredienserna utan vispade ner dem.
Du kan kanske prova det andra LC receptet, det med blåbär, modifiera om det till saffran – det kanske passar din ugn bättre?

Lycka till!

Svara
Klart! Bak! | Millevipp grafisk form 12 december, 2010 - 18:41

[…] så nöjd! Nu ska jag fira med att baka lite luciabak. Saffransmuffins som jag hittat på en trevlig LCHF/VV-blogg som heter 56kilo.se. Ifall någon blir inspirerad så […]

Svara
Anna Öman 7 december, 2010 - 15:57

Hej!
Vilket lidl handlar du på då du köper ditt mandelmjöl? Jag har verkligen åkt runt i hela sydvästra skåne och letat – ingen verkar ha… 🙁 ringde deras kundtjänst och de sa att de inte alls hade det (men tror kanske inte riktigt att de vet vad det är eller så kanske de söker på fel namn?)… Så hade verkligen uppskattat om du berättade vart! Tack <3 Mvh Anna

Svara
Åse 7 december, 2010 - 16:01

Hej, i Helsingborg vid MAXI. men nu har det varit slut ett tag :/

Svara
Linda 5 december, 2010 - 16:45

Helt underbart recept även om mina inte blev sådär fluffiga som dina ser ut, men jag skyller på att jag använder gasugn 😉

Förövrigt så är jag en ny läsare som hittat hit och kommer typ gå igenom alla dina LCHF recept..Underbar blogg..

Svara
Åse 7 december, 2010 - 12:28

Tack! och välkommen hit! =)

Svara
Claudia 30 november, 2010 - 09:18

Hej hittade din blogg för några dagar sen och älskar den, undrar också om grädden när ska den in, tänkte testa göra dessa muffins, måste man väga mandelmjölet? eller funkar det om man tar 4.5 dl ? kan man frysa in muffinsen?

Svara
Åse 30 november, 2010 - 09:24

Grädden ska blandas ner i smeten =)
Nej du behöver inbte väga mjölet, jag bullarna går utmärkt att frysa!

Svara
Claudia 1 december, 2010 - 16:48

Har gjort muffinsen nu, började nästan gråta julen är räddad TACK !

Svara
Åse 2 december, 2010 - 11:43

Hihi vad härligt!! Lycka till nu!! KRAM

Svara
Dandelion 29 november, 2010 - 11:43

Hej! Jag är lite trög när det gäller bakning hehe så jag har en liten fråga. Vispgrädde står med i receptet, men det står ingenstans att det ska röras ner i smeten. Ska man vispa det och ha det TILL muffinsen efteråt? =)

Svara
Åse 30 november, 2010 - 09:25

Förlåt, jag som glömt att skriva det i receptet =) Den ska ner i smeten!

Svara
Laila 27 november, 2010 - 16:58

Hej Åse,
Som vanligt helt underbart att du har påhittigheten och energi att experimentera fram kolhydratvänliga alternativ.
Jag måste bara fråga, jag gjorde idag en halv sats och malde mandel själv, alltså 225 g mandelmjöl men smedet blev mycket fast och redan smeten kändes torr. 225 g var nästan 7-8 dl mandelmjöl. Hur upplevde du smeten?

(De är klara nu och har inte ”smält ut” i formarna utan liknar nästan kokostopper. Ska smaka och återkomma…)

//L 😉

Svara
Åse 27 november, 2010 - 17:00

Hej, min mandel väger 180 gr vid 4,5 dl mandel. Smeten ska vara porös inte fast.

Svara
Laila 27 november, 2010 - 18:30

Hm, misstänkte det. De blev ganska tunga nu men klart ätbara. Ska göra en nya sats imorgon att avnjuta till Tindras sockerfria vinglögg, mums!
Tack och ha en trevlig kväll! 😉

Svara
Laila 27 november, 2010 - 18:31

ny sats ska det stå… Hjärnan är visst inte med idag.

Svara
Anna 25 november, 2010 - 19:59

Har längtat så efter lussebullar i år, men det får jag ju inte äta, så dom här muffinsen är perfekta! 🙂 Men tror du man kan ersätta vaniljextrakten med vaniljpulver?

Svara
Åse 25 november, 2010 - 20:38

Japps! Men vaniljextrakten är ju söt och det är inte vaniljpulvret dock.

Svara
Hanna 25 november, 2010 - 12:27

Göttit!! Man saknar ju att baka när man äter LC. Beställde faktiskt hem ”bakglädje med LCHF” och ”LCHF på mitt vis” så det damp ner i brevlådan igår! Bra för inspirationen!!

Svara
Jacinta 24 november, 2010 - 09:02

Nej men nu måste du snart ge ut en bak/kokbok! Dina lågkolhydratrecept är ju helt fantastiska!!!

Svara
susanne karlsson 23 november, 2010 - 22:25

Har längtat så efter saffransmuffins som jag brukar baka efter vanligt recept men inte gjort det då jag inte ska äta sådant men nu när jag såg ditt recept kan jag baka du gör mig så lycklig . ska prova i morgon om snön till låter mej att åka och handla .Tusen tack. 0O0

Svara
Anita 23 november, 2010 - 20:13

Måste testa, ska köpa mandelmjöl på Lidl. Fastnar det inte i formarna? Har tittat på dem många gånger men inte vågat köpa. Ha en bra kväll. 🙂

Svara
Åse 23 november, 2010 - 20:15

Nej, de sitter löst i dem ! Helt fantastiska!! 😉

Svara
Anita 12 januari, 2011 - 20:14

Har glömt att skriva att de är jättegoda, tog lite tid vänja sig, men man är van med såå mycket ”socker” i. 💡

Svara
gruset 23 november, 2010 - 19:36

Underbara Åse! Tusen tack!! Ska självklart baka dessa.

STOR kram!

Svara
Åse 23 november, 2010 - 19:39

Hihi stoooor kram tillbaka!!

Svara
Hälsa & Träning 23 november, 2010 - 18:41

Du har så många bra recept för oss som LCHF:ar, sluta aldrig blogga! Muffinsen skall jag absolut baka tills adventsfikan på söndag, kanske ihop med egenkokad glögg 🙂

Svara
Åse 23 november, 2010 - 19:39

Söt du är! Nejdå, inte slutar jag blogga :))

Svara
jennyh 23 november, 2010 - 16:58

Det måste provas. Jag ska göra egen lchf glögg också 😀

Svara
Åse 23 november, 2010 - 16:59

Oh det tänker jag också prova i dagarna =) MUMS!

Svara
pinklady 23 november, 2010 - 16:32

wow måste testas, nu börjas det ju bakas och ha sig innan jul, får huset fullt och då det är fikasugna norrlännignar så är det bäst att fylla upp med LCHF så kan man vara med.

By the way, kycklingen och nötmuslin får högsta betyg…mums

Svara
Åse 23 november, 2010 - 19:40

Gott att höra!! Baka på!! :))

Svara
Britt-Marie 23 november, 2010 - 15:27

Du är så duktig på att experimentera och ”klura” ut. Men det tackar man för. Kakorna ser supergoda ut. Beror kanske på det fina fatet de är upplagda på!? Ska testas när mitt kök är klart, om det blir det. Ibland undrar man.

Kram

Svara
Åse 23 november, 2010 - 19:41

Åhhhhhhhh det blir det men jag vet hur det känns!!!! Stor kram!!!

Svara
Sara med Tyra & Noah 23 november, 2010 - 15:21

Japp, you made my day Åse!! <3

Men du, mandelmjöl, darn, vi har ju inte Lidl här i Umeå!! Gaaahhhh!!! What to do, what to do!?!?! Hade ju tänkt baka på söndag…hrrmmm… Tusan, måste lösas på nåt sätt!

En liten fråga: Den där vaniljextrakten, är den flytande på flaska eller? Så jag vet vad jag ska leta efter 😉

Pyss å kläm

Svara
Åse 23 november, 2010 - 16:56

Du KAN mala själv! Köp skållad mandel och mal med tex stavmixer i behållaren som följer med (dvs kniven). Det ska vara finmalet!
Vanilaromen är flytande =) Dr Oetkers, finns bland bakprodukterna =) KRAM!!

Svara
Åse 23 november, 2010 - 19:44

Ps: annars skickar jag gärna upp!!!

Svara
Sara med Tyra & Noah 23 november, 2010 - 21:48

Du är allt en riktig liten sweetheart du Åse <3
Jag ska fasen köpa och testa att mala eget imorron. Och om det inte funkar så kanske du får akutskicka lite 😉
PUSS och tack!!

Svara
Kristina 23 november, 2010 - 15:17

Du är så duktig! Påhittig:) Ser jätteglad ut:) Mumma:)

Svara
Liz 23 november, 2010 - 14:56

Mums!!

Svara
Sara 23 november, 2010 - 14:44

Vilken underbar sida! Så myket inspiration! Ska prova dessa till helgen 🙂 😉

Svara
Ellinor 23 november, 2010 - 14:31

Du anar inte hur glad jag blir!!! Jag började nästan att gråta och jag överdriver inte utan detta räddar verkligen min lucia. Det betyder att jag inte behöver göra ett undantag vilket jag hade gjort annars och nu i början kan jag tänka mig att det är bra att inte ha några undantag Så TACK bästaste du <3

Svara
Åse 23 november, 2010 - 16:56

Sötnos! Kommer nytt recept sedan 😉 KRAMIS!!!

Svara
Anna-Lena 23 november, 2010 - 14:25

Du är en ängel (utan vingar ; )

Vad har du köpt dina silikonformar?

Kramis AL

Svara
Åse 23 november, 2010 - 15:03

Hihi :)) rusta! 29:- 🙂

Svara
Anna-Lena 23 november, 2010 - 15:19

Ha ha så lustigt, jag tänkte direkt på Rusta och hade för mig att jag hade sett dom där när jag handlade ljus där häromdagen. Då får det bli en runda dit sen då då, eller det kanske är för dyrt ; )

Svara
Åse 23 november, 2010 - 19:46

Hehe :)) jag blev så paff när jag besökte vårt Rusta, såg ut som kom-o-hjälp-mig-o-dö innan men nu var där jättefräscht!

Svara
Sussi35 23 november, 2010 - 14:25

Ser att du köpt ny formar ……….
Visst é dom bra !
/ Sussi

Svara
Åse 23 november, 2010 - 15:02

Kanonbra!! Tack för tipset!!

Svara
Tolan 23 november, 2010 - 14:21

Tack för det experimenterandet! Måste testas och läggas upp på fat till söndagen! :)Kram

Svara
Anna E 23 november, 2010 - 13:37

Det ser gott ut! 🙂 Ska testas 🙂

Svara
Camilla 23 november, 2010 - 12:39

TACKAR vi så hjärtligt för!! Ser VÄÄÄLDIGT goda ut. Måste provas! Kram <3 ➡

Svara
Camilla 23 november, 2010 - 12:38

Åh det ser verkligen mumsigt ut 😀
Och du har så underbart fina uppläggningsfat 🙂 me like ♥

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.