Till frukost fick barnen plättar och jag gjorde LCHF Pannkakor!
MUMS vad gott!! Jag tyckte att det smakade precis som ”vanliga” pannkakor fast lite fluffigare typ som amerikanska pannkakor! Jag var skeptisk men detta kommer jag göra måååånga ggr!
Jag blev sååå mätt så jag misstänker att jag kommer stå mig till eftermiddag! Med facit i hand så hade det räckt med 1 pannkaka men jag var lite hagalen 😉
Dessa kan man även göra som våfflor!

LCHF Pannkakor
- Portioner: 6
Ingredienser
6 pannkakor (20 cm stekpanna)
2 dl grädde
1 dl fet mjölk eller vatten
4 ägg
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 tsk bakpulver (går att utesluta men jag tycker om att ha i)
2 nypor salt
0,5 tsk vaniljpulver
Instruktioner
Vispa äggen pösiga och sedan övriga ingredienser. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör eller kokosfett utan smak.
Hetta upp pannan på hög värme med fettet, häll i ca 1 dl smet, sänk sedan till medelvärme. Vänd så fort pannkakan ser klar ut undertill. Upprepa för varje pannkaka. Den höga värmen i början gör att pannkakan håller ihop bättre. Smeta inte ut för tunt (ca 20 cm pannkaka)
Låt pannkakorna gräddas på medelvärme och de kräver lite längre tid i pannan efter första vändningen för att bli stabila och bra.
Späd eventuellt med mer vatten under tiden om smeten blir för tjock.
Servera vispgrädde och tex osötade hallon till.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

148 kommentarer
Återkommer ofta till detta receptet uppskattat av alla 9 i familjen
Så goda , blev precis 6st och åt 3 till middag och har till lunch imorgon . 1 hade varit lite att äta 🤪
Bästa LCHF pannkaksreceptet!
Detta använder jag till att från pannkakor,våfflor till crepes! TACK!
Hej! Jag prövade göra dessa pannkakor idag, har inte gjort pannkakor på lchf recept förut men detta var jättebra! Lätta och fluffiga blev dom, jag blandade även i lite kanel för extra smak och stekte dom lite mindre (ca 12 cm stora och fick ut run 10 st) och då höll dom ihop jättebra, funkar säkert att göra plättar på också! Tyckte dock inte att dom var så ”mättande” som någon annan påpekade, hade kunnat äta hur många som helst! Tack för ett bra recept 😀
Hej är detta recept på pannkakor för en person? Har alltid problem med att avgöra storlek på portionerna jag ska äta när jag gör lchf mat.
Provade dina pannkakor igår😊 Godaste pannkakorna jag någonsin ätit👍
Älskar verkligen dina recept! Detta är fantastiskt! Blir lagom till två personer! Tar en halv dl vatten extra så passar de min smak. Tack!
Härligt!! Roligt du gillar! =)
Hejsan! Gillar verkligen din blogg!!!
Provar pannkakorna nu, men vad gör jag för fel när den delar sig/går sönder när jag vänder den…?
Tack för Goa recept ?
Lät du smeten vila ca 10 min innan?
Mina delade sig oxå o jag lät smeten vila längre. Ska grädden vispas innan? Jättegod smak!
Hej! Lät du pannkakorna gräddas långsamt? Så du inte vände de för fort? Öka upp fiberhusken ngt så blir det nog bra!
hade du 2 dl grädde + 1 dl vatten eller 2 dl grädde + 1 dl mjölk?
Jo det tycker jag nog, kanske hade jag för bråttom. Vatten, inte mjölk som det stod i receptet, tack snälls för snabbt svar ska testa igen till frukost strax
Ok! jag gräddar dem just nu och de delar sig inte =)
PS, de kräver ganska mycket fett i pannan vid gräddning och smeta inte ut för tunt.
Jag kom på varför de ibland delar sig. Börja med het panna när smeten läggs i, sänk sedan till medelvärme och upprepa för varje pannkaka. De delar sig när värmen är för låg, framför allt initialt.
Hade aldrig kunnat föreställa mig att de skulle kunna likna vanliga så pass mycket. Jättegott verkligen! Fjärdedelade receptet på en höft och la till pytte med sötströ innan jag försökte steka dem ûbertunna vilket jag älskar. Hade inte vunnit en skönhetstävling i och med det men mums vad magen blev nöjd 😀
Haha låter härligt!! =)
Hej!
Jag har prövat dessa pannkakor och de är så super goda. Min dotter fick diabetes för ca 1 år sedan och därför så håller vi nere på kolhydraterna. Jag själv äter lchf sen en tid tillbaka. Både jag och min dotter älskar dessa pannkakor.
Nu skall jag testa din kladdkaka och bjuda mina arbetskamrater på i morgon då det är min tur att bjuda. Tack för dina recept!!
Hej
har du tips på laktosfria produkter istl för laktos i receptet?
Tack för en bra blogg 🙂
mvh
Camilla
Hej! Kokosmjölk eller mandelmjölk.
Hej! Pannkakorna va supergoda! Men mina vart så mjuka hade jättesvårt att vända dom utan att det blev en enda sörja
Då får du åta dem stå längre =)
Går det att frysa dessa godingar? Ska göra den obligatoriska pannkakstårtan till skolavslutningen men har inte tid dagen före 🙂
Hej Åse, tror du att man kan byta ut grädden och mjölken mot kokosgrädde och kokosmjölk istället? Det här låter supersmarrigt,
Ja det ska gå! =)
Jag gjorde just de här pannkakorna till middag. Sonen var lite skeptisk till en början, men han fick erkänna att han tyckte de var goda. Jag åt två stycken och nu är jag så mätt så jag lär inte orka något mer alls idag. Vilket ju är jättebra 🙂
Vad härligt att höra!! Kul det smskade! Och ja det är jättemättande! Jag orkar oftast bara äta 1, haha!
Dom absolut godaste lchf-pannkakorna jag smakat!!!
Så här gör jag! 4 ägg, 2 dl vispgrädde, 4 tsk fiberhusk, vispa ihop och låt stå en stund. sedan vänder jag ner en hel påse (450 gram) tinad hackad spenat i äggsmeten, salt och peppar. sedan gör jag pannkakor eller våfflor av det hela och till serverar jag creme fraiche och räkor, toppar med gräslök. Hittade orginalreceptet i en LCHF bilaga till Expressen sommaren 2012. Har också provat att göra med zuccini, ungefär samma mängd, ca 450 gram. Mina barns favoritpannkakor/våfflor.
Tack för ett jättebra recept Åse! Maken och jag är hemma och sjuka idag och behövde lite gott till lunch. Detta recept var verkligen mycket bättre än de jag testat tidigare. Dessutom gick det bra att vända pannkakorna, som jag haft lite bekymmer med innan. Ha en fortsatt fin dag! Kram ♥/Liselott
Åh vad härligt att det smakade!! KRAM!!
Detta är mitt go-to recept när ja inte vet vad jag ska äta. Passar bra till frukost, lunch, middag, picnic, mellis.. Plus i kanten att även resten av familjen gillar dom 🙂
hej!
det är så roligt att man ser att lchf verkligen funkar för folk!! jag ville gå ner och har varit nyfiken på lchf länge. här om dagen bestämde jag mig på att prova någon vecka och se vad som händer….jag ar googlat en hel del om det men jag har inte hittat svar till en viktig fråga och det är ju hur mycket är det tänkt att man ska äta, alltså hur stora portioner ska man ha??
en annan viktigt fråga är; behöver man motionera under tiden som man kör lchf?
väldigt tacksam för svar
Tavga
Hej! Detta kanske är en bra artikel? https://56kilo.se/varfor-gar-jag-inte-ner-i-vikt-med-lchf/
3 mål mat om dagen, ät dig lagom mätt. (1 kött/fågel/fiskbit + lite ovanjordgrönsaker + 3-4 msk fet sås/dressing. Överdriv inte gräddprodukter.
Ät inte massa LCHf substitut till bröd, desserter etc.
Det här är verkligen de godaste pannkakorna ever! Idag ska jag testa att göra dom med kokosmjölk i. Dom här och dina kesoplättar skulle jag lätt kunna leva på ett par månader! Mums!
Och här halkar jag in… ett gäng år efter du publicerat det här inlägget och slänger till en high-five till dig för de här receptet. Shit så goda! Ska testa ha vaniljpulver i som någon skrev. OCh japp… jag är tokmätt efter två. Jag som annars kan pressa i mig 6-7 vanliga pannkakor o ändå inte tycka jag e mätt. 😉
Delar med mig av de här receptet i min blogg vid tillfälle. Givetvis länkar jag. Hoppas det är ok.
Ha det fint!
/Veronica
Hej! vad kul att höra!! Det är absolut ok! =)) Må gott!
Supergoda, hade I lite vaniljpulver och en halv tsk kanel oxa I smeten!
Jag tyckte det smakade mycket bra och dotter ÄLSKADE dom 🙂
Då har även jag provat dessa pannkakor som jag länge kikat på här..
Väldigt goda!
Jag packat ner två till lunch idag. Så nu slipper jag sitta där och var avis på kollegornas pannkakor med sylt idag. Nu har jag egna! Som dessutom smakar bättre, och ska lyxas till med bär och lite grädde…
🙂
Kul de smakade!!
Fantastiskt goda pannkakor! Provade de som lunch igår med hallon och grädde till (och lite vaniljpulver i smeten) och idag blev det en ny omgång som förvandlades till köttfärsfyllda och ostgratinerade crêpes. Rekommenderas varmt! SÅ gott!
Wow! Jäääättegoda var dom! Blev proppmätt på två stycken! Det blev inte heller något knaster av fiberhusket vilket jag har upplevt när jag har provat att göra pannkakor vid ett tidigare tillfälle. Tummen upp helt klart!
tack tack!! kul att höra! =
Jag lade smeten i våffeljärnet och fick jättegoda våfflor!
Supergott! Smakade som vanliga pannkakor! Dessa kommer jag lätt göra igen! Tack för supergott recept! 🙂
Underbart goda! Halverade receptet och orkade inte äta mer än häften ändå, åt med smör och vaniljpulver på, supergott och mättande!!
Ja det gjorde jag, så jag förstår inte alls. Nu blev det ju gott endå som tur var 🙂 och mättande
Hej, min smet blev inte alls tjock. Bara rinner ut, och pannkakorna går ju sönder då 🙁 vad gör jag för fel? Gjorde enligt recept….
Hej, lät du smeten stå en stund?
Dom här var jättegoda, smaka väldigt likt vanliga pannkakor.
Och enkla att vispa ihop till söndagsbrunchen.
Jag åt mina med kanel och lite smör = mkt mätt och belåten! 🙂
Hej!
Supergott som vanligt!
Jag hade i lite ekologisk vaniljpulver också. Smarrigt!!
Ps: Glöm inte att äta Magnesium som kosttillskott. Superviktigt för hela kroppen!!
Absolut, det gör jag alltid!
ställer nog en dum fråga nu, men ska man använda matlagningsgrädde eller vispgrädde? 🙂
Välj alltid det fetaste alternativet. 🙂
Sjukt goda pannkakor!! Har smakat andra lchf varianter förr och har inte alls gillat de.. Jag kan oxå erkänna att jag var sååå skeptisk ända tills jag smakade första tuggan! När jag stekte dessa tog jag en klump smet i pannan och använde en sked med ljummet vatten och det gick jättebra att få dom hyfsat platt:) åt med mosade blåbär och vispad grädde, mums!! Tack för receptet!!
Om man ska ersätta gammaldags mjölk med något, då är det bättre med grädde än mjölk antar jag eftersom det är mjölksocker i mjölken?
Annat substitut?
Hej! Det är mjölksocker i grädde också, ca 1 sockerbit per dl grädde men det är lite mindre i mjölk men framför allt bättre fördelning mellan fett och kh i grädde.
Hej och tack för ett supergott recept! Lånade receptet på min blogg tillsammans med en länk till din blogg som källa =)
Hej!
Jag provade ett liknande recept men utan mjölk, med tillägg av 1,5 dl mineralvatten och dessa vart suveräna, smeten blev tunnare och flöt ut som vanligt!
dessa var toppen!
jag tycker annars alla andra lchf pannkakor man provat smakat så himla mycket ägg(hatar stekt äggsmaken) men dessa var riktigt goda, inte som vanliga tunnpannkakor utan mer åt american pancakes hållet. hade i lite vaniljpulver o det blev supergott!
Mumsigt recept. Jag har provat och det blev jätte bra.
oh, detta var ju jättegott! Speciellt med lite mjölk i, då blev det nästan precis som vanliga pannkakor. Jag använda gammaldagsmjölj och det blev jättebra. Tusen tack för receptet! 😀
Jag brukar annars göra pannkakorna med mandelmjöl: https://levamedlchf.se/pannkakor-med-fiberhusk-och-mandelmjol/
Har sett att många använder kokos i sina pannkakor, någon som har testat det om det är gott?
Blev dessa pannkakor till middag här idag – det är ju trots allt torsdag… 😉 Gjorde dubbel sats, då jag tänkte ha det i matlåda imorgon, men tji fick jag… Sonens ( S ) kommentar ”Smakar ju som Carinas pannkakor” (och Carina är GRYM på pannkakor – hennes paradrätt) så det är ju ett gott betyg! S klämde i sig 3 pannkisar, C 2 och F som inte äter pannkakor öht åt också 3. *chockad* Goda var de, och ska absolut göras fler gånger.
Kram ÅsaS
Tusen tack för detta tipset!!
Jag tog hälften mjölk och hälften grädde.
Lade ost på och rullade ihop dem!
Supergott!!
Kram Lotta
Smarr!! =)
Fantastiskt bra pannkakor. Jag kör bara med vispgrädde – ingen mjölk. Smeten blir ju otroligt kletig och ännu värre om man sparar till dagen efter. Men jag tänkte ge ett litet tips. Stek en klump smet i bara typ 20 sekunder och vänd sedan. Då går det att trycka ut klumpen till en platt och fin pannkaka utan att den kletar fast i stekspaden!
Bra tips!!
Åt precis dessa pannkakor till lunch, tycker de var mycket godare än vanliga! Upplevelsen blev ju ännu bättre genom att äta dem med egenplockade lingon, mums!
Åh det låter ju fantastiskt trevligt!! =)
Grymt goda och mättande. Det blir 2 st till lunch imorn 🙂
Kanongoda pannkisar! Provade dock att modifiera receptet lite ikväll, tog 1,5 dl vispgrädde och 1,5 dl mjölk, knappt 2 msk fiberhusk och 0,5 dl bakepro. Smeten rann ut lättare och pannkakorna gick att få tunna. Dessutom höll de ihop kanonbra!
Tack för en kanonbra blogg!
Tack för tipset! =)
Åh, är mitt uppe i att testa ditt modifierade recept, Anna-Maria, och det blir ju så himla bra! Jag som inte ens är så värst förtjust i pannkakor i vanliga fall tycker att de är supergoda! Idag ska jag använda några av dem till att göra crêpes. Tack!
Hej! dessa är verkligen supergoda!
tror du de går att göra våfflor av samma smet?
Ingen aning, du får prova och se =)
Använde pannkakssmeten i våffeljärnet nu på morgonen. Tog i en knivsudd bakpulver. Funkade hur bra som helst. Enklare än att steka! Bli inte förvånad när våfflorna blir väldigt höga i järnet. De sjunker ihop när man lägger upp dem. (precis som pannkakorna)
Kul bra tips! tack!
Hej söta!
Detta blev min lunch idag 🙂 Muuums!!!!!
<3
Tack för receptet! har skickat iväg min karl till butiken nu så vi kan äta pannkakor ikväll 🙂 Härligt att finna ett recept som inte innehåller mandelmjöl eller kokos!
Hoppas det smakar!
För många ägg eller? Mina pannkakor blev inte tjocka, inte heller smeten. Allt blev mycket tunnare än vanliga pannkakor och smakade mest ägg. Smeten blev så tunn att jag bara kunde göra pyttesmå pannkakor för att klara av att vända utan att ta sönder dem. Jag använde vanlig grädde och mellanmjölk istället för tvärtom. Fler som råkat ut för detta eller någon som har tips på vad som kan ha blivit ”fel”? I övrigt en helt superb sida med många goda recept.
Jag har aldrig misslyckats med mina och oftast använder jag vispgrädde och standardmjölk.
Du glömde inte fiberhusken? och lät det dra en stund?
Jag kom ihåg både husken och att låta det svälla, men reagerade själv på att äggen var ganska stora och att det såg ut som mycket ägg i i förhållande till det andra. Det kanske blir bättre nästa gång med mindre ägg. Du får inte tro att det blev dåligt på något vis, jag kommer att prova igen. Jag har redan glufsat i mig 3 st med vispgrädde och hösten blåbär från min egen skog. Mums! 🙂
Ingen fara! jag vet hur det är, det kan variera kraftigt ibland när man följer ett recept, just ägg har jag märkt kan ställa till det – beroende på hur stora eller små de är =) Mumsa du på! Nästa gång kan du öka fiberhusken om du tycker att det blir för rinnigt.
Hej Åse!
Så fin och insprerande din sida har blivit!
Godaste pannkakorna ever 🙂 T.o.m. barnen gillade dom som annars bara gillar vanliga, men en liten vit lögn om att jag bara råkat göra dom lite tjockare än vanligt så slank dom ner som smör i solsken 😀
Tack för att du delar med dig av alla dina smarriga recept!
Tack!!
Åh vad kul =)) Många ggr passar LCHF kost lika bra som ”vanlig” mat för våra små raringar! 😉
Hej Åsa!
Du är helt fantastisk med allt på din fian sida! Jag har gjort många av dina recept o dom är sååå bra!
Tack! Elis
Åhhh, vilka underbara pannkakor…tack tack för receptet!
Gjorde detta igår kväll!! SUPERGOTT. Det trodde jag inte…. Åt två stora pannkakor, men milda visp o hallon och sötningsmedel. Mumma!! Tack för receptet!!
Mum, vad roligt att du gillade det!
Hittade till din blogg genom google och här ska jag stanna kvar! Så mycket inspiration och härliga recept man får här, tack 🙂
Jag kör GI fas 1 men använder mig mycket av LCHF recept också, men med lite mindre betoning på fettet. Provade iaf att göra dessa till frukost idag och dem blev jättegoda! Har du provat att göra receptet som ugnspannkaka någon gång?
Hej och välkommen!
nej det har jag inte, men det kunde man ju göra! =)
Ikväll blev det ugnspannkaka på detta receptet. Hur gott som helst!! Hade ett paket tärnad stekt bacon i botten av plåten innan smeten hälldes på. Mmmm, fläskpannkaka har jag längtat efter länge 🙂 0O0
Åh smarrigt!!! Det ska provas, tack!
Mums! De ser verkligen jättegod ut! Om du säger att man klarar sig fint på en pannnkaka för 6 PP så ska jag absolut testa! Mums!
Ser verkligen supergoda ut! Mums! Ska testa någon dag – får leta reda på fiberhusk först bara! 🙂
Jag provade i går med dinkelmjöl eftersom det var det ända jag hade hemma och som var mest ”likt” fiberhusk.
Lite sedanare var jag i affären och hittade fiberhusk men hittade samtidigt Finax soecial diets Psyllium 85%kostfiber.
När jag läser på baksidan hur det skall användas så tror jag det är sammma sak som fiberhusk.
Jag skall testa i dag till lunch igen tänkte jag. Pannkakorna var goda i går i alla fall.
Hoppas att ni har det skönt på semestern
Kramis.
Vad kul att läsa att dom var bra! Har letat efter ett ”sundare” recept på pankisar, för det är ju bättre för dom små också=) Tack för att du bjussar på så bra tips!
Jag förväxlar fiberhusk och fibrex. Trodde att det var typ samma sak.
Men nu har jag lärt mig att det inte är det.
Tack! 🙂
Det måste jag prova. Gjorde efter ett annat recept en gång å dem blev inte goda.
Tack för ännu ett recept!
Detta ska provas till helgen 🙂
Kram
De där brukar jag oxå göra, tycker de är riktigt smaskiga! 🙂
Jag blir så sugen på att vara duktig! 😉 låter konstigt, men det känns som att jag kommer vara mer noral i mitt tänkande sen 🙂 Visst att ja e relativt nyttig nu oxå! Men jag gillar att räkna å greja å planera mat, sånt som många andra bara vill slippa! 😉 jag nöjer med med att förlja din duktighet sålänge.. hehe
Stor KRAM
Ska absolut göra dessa ikväll när jag blir sådär vansinnigt sugen på något.Jag ska föresten göra dom nu så jag inte äter upp barnens choklad innan jag hinner göra plättarna!Det är just därför jag har problem med envisa kilon!Du kan verkligen fota!allt ser fantastiskt ut! ha en bra dag mvh jeanette
Glömde skriva tack för alla härliga bilder och recept, du delar med dig.
Ska jag testa, låter smaskens!
åhh, det lät gott och inte allför ”dyrt” om man ska lyxa till det lite. Skall provas till helgen 🙂 kramis Ida A
Mmm… de är goda och ca 5 pp/st om man viktväktar.
Hälsningar från Cece
6 PP per pannkaka om man delar smeten på 4. Då får man en lagom stor pannkaka. Sedan får man lägga till för grädden.
Oj, såg nu att du redan räknat ut pp längst upp. Så klantig jag är. =) Får lära mig att inte läsa allt så fort.
Kram från Cece
Nej nej, det är tack vare dig som jag lade till pointsvärdet!!! Tack för påpekandet =))
Hahahahaha, jaså var det så. Tur för mig då för det kunde lika gärna varit som jag trodde. =)
Mmmums det ska jag testa islutet på veckan. Kämpar på med mina ägg just nu.
Hm.. ja det ska jag nog ta och testa 🙂
TACK för tipset – ska testas! 🙂
Kommentarer är stängda