Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

LCHF Pannkakor


5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

6 pannkakor (20 cm stekpanna)

2 dl grädde
1 dl fet mjölk eller vatten
4 ägg
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 tsk bakpulver (går att utesluta men jag tycker om att ha i)
2 nypor salt
0,5 tsk vaniljpulver


Instruktioner

Vispa äggen pösiga och sedan övriga ingredienser. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör eller kokosfett utan smak.
Hetta upp pannan på hög värme med fettet, häll i ca 1 dl smet, sänk sedan till medelvärme. Vänd så fort pannkakan ser klar ut undertill. Upprepa för varje pannkaka. Den höga värmen i början gör att pannkakan håller ihop bättre. Smeta inte ut för tunt (ca 20 cm pannkaka)
Låt pannkakorna gräddas på medelvärme och de kräver lite längre tid i pannan efter första vändningen för att bli stabila och bra.
Späd eventuellt med mer vatten under tiden om smeten blir för tjock.
Servera vispgrädde och tex osötade hallon till.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!