Ostfrallor #2

30 maj, 2011

Jag har ju provat dessa innan, men provade ett liknande recept idag som jag faktiskt gillade ännu bättre tror jag! De var mer Scones konsistens. Så nu kan ni lördagsfika med gott samvete! =) De innehåller lite mer fett och nästan dubbelt så mkt protein som de andra *me like*
Receptet hittade jag här. tack tack!

4 stycken

1 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
3 msk bakprotein
0,75 msk fiberhusk
2 ägg


2 dl riven västerbottensost

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner ägg och ost och låt svälla ett tag. Klicka sedan ut på bakplåtsklädd plåt och grädda ca 10 min i 225 g.
SMARRIGA!!! Vem behöver massa kolisar när man kan göra så mkt goda alternativ?


Gott med bara lite bregott på 🙂

35 kommentarer
0

35 kommentarer

Underbar och skyddande citroncurd | Kostrådgivare - Blogg 16 mars, 2013 - 10:21

[…] Till min citroncurd med västerbottenost hade jag bakat underbara ostfrallor, ett recept från den suveräna bloggen 56kilo, receptet hittar du här. […]

Svara
Kicki 17 oktober, 2011 - 11:02

Jättegoda frallor/scones, tusen tack för det smarriga receptet 🙂 Hade bara parmesanost hemma så det fick duga, och det blev väldigt gott. Här ska bakas stor sats och frysas in!

Svara
Disa 4 oktober, 2011 - 09:51

Tack så jätte mkt för det här receptet! Supergoda! Äntligen har jag funnit ett alternativ till frallorna jag annars äter på helgerna 🙂 Går det bra att frysa in dom ? Kram !

Svara
Åse 4 oktober, 2011 - 10:25

Det går jättebra!! =)))

Svara
Lena 15 september, 2011 - 08:30

Jätte goda!! =D

Svara
Catrin 14 september, 2011 - 22:57

Ett recept på underbar müsli finns i Anna Halléns nya bok LCHF för kvinnor (nötmüsli med smak av kanel och vanilj). Sååå god! För skojs skull räknade jag ut PP-värdet på hela satsen…108 PP (ger 9-18 port beroende på om man tar en halv eller en dl; dvs 6-12 PP/port, motsvarande en hel måltid)!!! Tur att jag inte tänker förnya mitt medlemskap i VV när det går ut vid månadsskiftet…

Fantastisk känsla att kunna äta müsli utan att få i sig socker, härdade fetter och diverse andra tillsatser som finns även i s.k. nyttiga müslisorter. Sedan jag blev mer hälsomedveten har jag inte kunnat någon müsli som känns OK, så Annas recept blev verkligen räddaren i nöden.

En praktisk fråga till dig, Åse, och andra här: var hittar jag vaniljpulver? Det enda jag hittade i affären är vaniljsocker och sedan vaniljextrakt med diverse skumma tillsatser. Finns vaniljpulver i specialbutiker eller går de att hitta även på ICA?

Svara
Åse 15 september, 2011 - 00:03

Haha ja vv går inte alltid ihop med LCHF 😉 ska kolla in receptet, tack!
Vaniljpulver finns på ica! En ekologisk burk brukar finnas bland vaniljstång etc 🙂

Svara
Silvia 3 september, 2011 - 07:35

Hej och tack för dina recept! Dessa ostfrallor kan vi nu inte vara utan, klart bästa lchf-brödet! Våran 2-åring älskar ostfrallorna o han föredrar oxå bara bregott på 🙂

Svara
Kajsa 23 augusti, 2011 - 11:37

Tack för alla fina recept och all inspiration! Jag provade att baka de här frallorna med 200 g philadelphia istället för riven ost. Tog då en skvätt extra fiberhusk och hade med lite solrosfrön i smeten. Funkade perfekt, och smakade smaskens för mig som har svårt med att de andra blir just ”ostiga”. 🙂

Svara
Åse 23 augusti, 2011 - 18:14

Tack för tipset!!! =)

Svara
Go’morron! « 5 6 k i l o . s e -en unik inspirationsblogg med inriktning LCHF. 16 augusti, 2011 - 11:23

[…] Detta är det godaste LCHF bröd jag smakat! I love them! De är även supergoda att rosta!! Mums! Var på maxi i går och bunkrade […]

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.