Ostfrallor #2

av Åse

Jag har ju provat dessa innan, men provade ett liknande recept idag som jag faktiskt gillade ännu bättre tror jag! De var mer Scones konsistens. Så nu kan ni lördagsfika med gott samvete! =) De innehåller lite mer fett och nästan dubbelt så mkt protein som de andra *me like*
Receptet hittade jag här. tack tack!

4 stycken

1 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
3 msk bakprotein
0,75 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 ägg
2 dl riven västerbottensost

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner ägg och ost och låt svälla ett tag. Klicka sedan ut på bakplåtsklädd plåt och grädda ca 10 min i 225 gr.
SMARRIGA!!! Vem behöver massa kolisar när man kan göra så mkt goda alternativ?


Gott med bara lite bregott på 🙂

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

35 kommentarer

Underbar och skyddande citroncurd | Kostrådgivare - Blogg 16 mars, 2013 - 10:21

[…] Till min citroncurd med västerbottenost hade jag bakat underbara ostfrallor, ett recept från den suveräna bloggen 56kilo, receptet hittar du här. […]

Svara
Kicki 17 oktober, 2011 - 11:02

Jättegoda frallor/scones, tusen tack för det smarriga receptet 🙂 Hade bara parmesanost hemma så det fick duga, och det blev väldigt gott. Här ska bakas stor sats och frysas in!

Svara
Disa 4 oktober, 2011 - 09:51

Tack så jätte mkt för det här receptet! Supergoda! Äntligen har jag funnit ett alternativ till frallorna jag annars äter på helgerna 🙂 Går det bra att frysa in dom ? Kram !

Svara
Åse 4 oktober, 2011 - 10:25

Det går jättebra!! =)))

Svara
Lena 15 september, 2011 - 08:30

Jätte goda!! =D

Svara
Catrin 14 september, 2011 - 22:57

Ett recept på underbar müsli finns i Anna Halléns nya bok LCHF för kvinnor (nötmüsli med smak av kanel och vanilj). Sååå god! För skojs skull räknade jag ut PP-värdet på hela satsen…108 PP (ger 9-18 port beroende på om man tar en halv eller en dl; dvs 6-12 PP/port, motsvarande en hel måltid)!!! Tur att jag inte tänker förnya mitt medlemskap i VV när det går ut vid månadsskiftet…

Fantastisk känsla att kunna äta müsli utan att få i sig socker, härdade fetter och diverse andra tillsatser som finns även i s.k. nyttiga müslisorter. Sedan jag blev mer hälsomedveten har jag inte kunnat någon müsli som känns OK, så Annas recept blev verkligen räddaren i nöden.

En praktisk fråga till dig, Åse, och andra här: var hittar jag vaniljpulver? Det enda jag hittade i affären är vaniljsocker och sedan vaniljextrakt med diverse skumma tillsatser. Finns vaniljpulver i specialbutiker eller går de att hitta även på ICA?

Svara
Åse 15 september, 2011 - 00:03

Haha ja vv går inte alltid ihop med LCHF 😉 ska kolla in receptet, tack!
Vaniljpulver finns på ica! En ekologisk burk brukar finnas bland vaniljstång etc 🙂

Svara
Silvia 3 september, 2011 - 07:35

Hej och tack för dina recept! Dessa ostfrallor kan vi nu inte vara utan, klart bästa lchf-brödet! Våran 2-åring älskar ostfrallorna o han föredrar oxå bara bregott på 🙂

Svara
Kajsa 23 augusti, 2011 - 11:37

Tack för alla fina recept och all inspiration! Jag provade att baka de här frallorna med 200 g philadelphia istället för riven ost. Tog då en skvätt extra fiberhusk och hade med lite solrosfrön i smeten. Funkade perfekt, och smakade smaskens för mig som har svårt med att de andra blir just ”ostiga”. 🙂

Svara
Åse 23 augusti, 2011 - 18:14

Tack för tipset!!! =)

Svara
Go’morron! « 5 6 k i l o . s e -en unik inspirationsblogg med inriktning LCHF. 16 augusti, 2011 - 11:23

[…] Detta är det godaste LCHF bröd jag smakat! I love them! De är även supergoda att rosta!! Mums! Var på maxi i går och bunkrade […]

Svara
Marika 7 augusti, 2011 - 22:55

Så roligt att du gillade mina frallor! Eller egentligen är det ju syrrans recept. 😉 De är ju verkligen goda!

Svara
LCHF Franskbröd « 5 6 k i l o . s e 12 juli, 2011 - 11:32

[…] Franskbröd Efter ett tips av söta Ellinor så gjorde jag LCHF Ostfrallorna som ett bröd! Blev hur bra som helst och nu kan jag enkelt ta fram en skiva och rosta till […]

Svara
Pernilla 8 juli, 2011 - 18:10

Hej, var kan jag hitta mandel köl och BakePro?

Svara
Varm macka « 5 6 k i l o . s e 7 juli, 2011 - 09:32

[…] macka Ja jag vet, jag tjatar om mina ostfrallor! Jag ville bara säga att de var supergoda att ha i ”mackjärnet” också =) Fick tips […]

Svara
Marie-Louise 17 juni, 2011 - 11:35

Wow…som den sanna LCHFare jag är skriker jag WOOOOOWWWWW så gott!
Äntligen ett riktigt mumsigt alternativ.
Läser och tar del av dina utsökta recept Åse. Kanongott!
Tack för att du finns :O)

Svara
Linsalusen » En vanlig Torsdag 16 juni, 2011 - 22:04

[…] Mätt och belåten…Idag bakade jag LCHF bullar och det blivit riktig gott. Så de kan jag verkligen rekommendera, och receptet hittar ni b.la på systers sida 56kilo. […]

Svara
Malin J 14 juni, 2011 - 21:05

Äntligen säger jag, frukosten är det jag har problem med, älskar ju mitt morgonkaffe tillsammans med en macka nu äter jag en sådan här bulle om morgonen! Kram och tack!

Svara
Åse 14 juni, 2011 - 21:27

Wohooooooo!!!

Svara
Therese, Henry och lillebror Charlie 14 juni, 2011 - 08:26

Vart handlar du din Bake-Pro och dylika lchf-grejjer!? Har du någon webbutik du kan rekommendera? Mandelmjöl och Fiberhusk (psylliumfröskal) hittar jag i mina ”vanliga” matbutiker men inte mycket mer än så…

Grattis förresten till priset på Mammablogg-galan och Allt-för-föräldrar toppbloggare! Jag var där…. 🙂
/Therese

Svara
Sara & Busungarna 2 juni, 2011 - 10:54

Står i ugnen nuuuu! Mums vad gott det ska bli. Jag är så sjukt smörgåssugen idag!

Svara
angelica 31 maj, 2011 - 21:02

Hej Åse…
Kan man använda något annat än bake pro tror du??

//Angelica

Svara
Åse 31 maj, 2011 - 21:04

Njae, bakepro gör dem fluffiga – då är det bättre du provar första receptet. Lycka till!

Svara
Anna-Karin 31 maj, 2011 - 20:30

Åh vet du jag älskar de ”#1:a” ostfrallorna! Jag kan inte leva utan dem sen jag gjorde de första gången. Jag säger bara mums! <3 SÅ tacksam för recepten du delar med dig av. Tror jag håller mig till dem ett tag men spar detta till framtida bakning. =) Ha det gott. Kram

Svara
Linnea 31 maj, 2011 - 16:54

Hej!
Tack för en inspirerande blogg 🙂
Var köper du ditt mandelmjöl, någon särskild affär?
Mvh Linnea

Svara
Åse 16 juni, 2011 - 10:15

Se mitt senaste inlägg 🙂

Svara
CamillaP 31 maj, 2011 - 08:48

GOTT ser det ut!!! Då får man ju nästan fixa Bake Pro! 🙂

Svara
Ann-Sofie-mamma till Isak 31 maj, 2011 - 08:17

Men oj vad det lät gott. Funderar skarp på att köpa bake pro. Ser man kan göra pannkakor med. Mmmm… gotti! 🙂

Svara
Susanne 30 maj, 2011 - 22:13

Spännande och tack för receptet.

Kram

Svara
Anita 30 maj, 2011 - 20:35

Verkar spännande! Kan man köpa BakePro i vanlig affär oxå, eller bara över nätet?

Svara
Maria 30 maj, 2011 - 20:34

Hej hallå! Måste testas 🙂 tack för tipset!

Svara
Mia 30 maj, 2011 - 20:13

proteinpulvret smakar det nåt? Och vad gör det för nytta o kan man använda det på annat sätt? Novisen…..vid spisen

Svara
marie 30 maj, 2011 - 20:05

Hej!

Har en fråga om såntt här mandelmjöl, smakar det mandel?? Är inte så förtjust i mandel…men ÄLSKAR bröd.

Svara
Åse 30 maj, 2011 - 20:11

Mandelsmaken smakas inte i detta brödet! =))

Svara
Susanne 30 maj, 2011 - 19:56

Toppen! Tack för ett perfekt recept.
Bakar mycket bröd, men inget som jag själv äter, men nu så : )

Kram Susanne

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.