Laxgratäng med majs och bacon

17 mars, 2021

God eftermiddag!

OK, Dessa bilder vinner inget pris direkt men jag hoppas att ni litar på att det var riktigt gott! =)
Det här uppskattas av barnen! Ett enkelt men smakrikt laxrecept som blir extra gott av majsen och den krispiga baconet.
Man behöver inte ha portionsbitar av lax, hel laxssida går bra eller varför inte använda vit fisk?

Majskorn på burk är ju väldigt sött, jag föredrar Magnihills osötade ekologiska majskorn – finns HÄR!

Vi hade minimorötter, sallad och rotfrukstpommes till!

Receptet kommer så klart här! 😚

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Laxgratäng med majs och bacon


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg laxfilé (portionsbitar eller hel sida)
4 dl grädde
3 dl majskorn (valfritt)
150 g västerbottensost
3 msk tomatpuré
3 msk sweet chili
1 tsk sambal oelek
salt, svartpeppar
2 paket bacon


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 g.
Klipp bacon i mindre bitar, stek det knaprigt. Ta upp från pannan och fräs sedan majskornen i samma fett tills det blivit lite krispigt. Ta upp och låt rinna av.
Rör ihop grädde med ost, tomatpuré, sweet chili, sambal och smaka av med salt & peppar.
Lägg laxen i ugnsform och häll såsen över. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Toppa med majs och bacon.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


4 kommentarer

Marie Caraeus 9 april, 2021 - 07:39

Jag måste få prova dina maträtter, spännandet och inspirerande. Vill prova nu. Kram Marie

Svara
Snikmorsan 26 mars, 2021 - 15:02

Åh den såg god ut! 🤗

Svara
Linda 20 mars, 2021 - 09:19

Vilken bra blogg🙌 Vilken storlek har du på dina ittala glastallrikar?/Linda

Svara
ÅsaS 17 mars, 2021 - 17:21

Det var en lite ”udda och annorlunda” kombination för mig, men det låter väldigt spännande och gott! Värt att testa framöver!
Kram 💕

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.