Laxbiffar med limeaioli

av Åse

Hej hej på er!

En av de mest populäraste recepten i min första bok Viktminskning med LCHF (säljs inte längre, går inte att få tag på) är de här laxbiffarna! De har synts i flera tidningar, i SVT, på sajten Matkärlek etc.
Men den har aldrig legat här på bloggen! Det måste vi ju råda bot på =)

Foto: Mikael Eriksson
Jag ska strax bege mig till gymmet, trodde jag var tvungen att hoppa veckans PT igår, jag har haft såååååå ont i mina fötter sedan Nederländerna.
Misstänker överbelastning. Hade sprungit mycket på löpbandet förra veckan och i lördagskväll fick jag så ont i vänster fot (utsidan längs hälen, typ snett nedanför fotknölen, men som kändes som knivar när jag gick)
– haltade omkring i med stöd av både Daniel och Anna hela helgen.
I måndags eftermiddag smällde det till på höger fot! I går hade jag så ont så jag gick som jag hade ägg med skal under fötterna som jag inte ville krossa. För jäkla ont!! I dag är det mycket bättre (vilat mkt tisd-onsd) – Någon som vet vad det kallas? Får bli mest överkropp elelr övningar där jag slipper belasta fötterna för mycket idag.

Över till receptet!
Igår blev det kvällens middag! Jag serverade inte med aioli igår utan en yoghurtsås med vitlök och lime.
En fräsch, hälsosam maträtt!

Enjoy!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Laxbiffar med limeaioli


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Laxbiffar:
4 bitar laxfilé á 125 g

1 ägg
1 hackad gul lök
1 lime – rivet skal och saften
1 urkärnad röd chilipeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning

Aioli:
2 dl neutral rapsolja
1 ägg
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk limesaft
1 msk dijonsenap
1 tsk rivet limeskal
salt & peppar


Instruktioner

Mixa allt till laxbiffarna i matberedare (med kniv) till färs. Forma till biffar och stek i smör, ca 2 minuter på varje sida på ganska hög värme.
Alla ingredienser till aiolin ska hålla samma temperatur. Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Kör tills aiolin gått ihop. Det blir en stor sats, som kan förvaras i kylskåp 1 vecka.
Servera med valfritt tillbehör.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

27 kommentarer

Veckans matsedel v.6 - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 5 februari, 2023 - 19:02

[…] Måndag: Laxbiffar med limeaioli […]

Svara
Åsa 10 januari, 2022 - 23:43

Fräscht och goda smaker

Svara
Åse 11 januari, 2022 - 13:07

Tack för feedback! 🌟

Svara
Mimmi 28 mars, 2020 - 19:12

Hej!
Underbart recept. Jag bara måste fråga varför du inte skriver 500 g laxfilé i st f 4 mycket dyrare portionsbitar? Osäkra matlagare tror kanske att de måste köpa de dyrare bitarna.

Svara
Åse 28 mars, 2020 - 19:19

Hej! Kul receptet uppskattas!
Anledningen är enkel, för att 1 normal portionsbit är runt 125 g. Hur man väljer att skära ut en sådan är upp till var och en. En del köper hela bitar och skär själv, andra köper portionsbitar.

Svara
7 goda vardagsrätter - Back to school/work! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 19 augusti, 2019 - 08:30

[…] Laxbiffar med limeaioli Kycklingkorvgryta med äpple och curry (går att ersätta med vanlig korv) Halloumi stroganoff Kokt torsk med ägg- och persiljesås Krämig blomkålssoppa med cheddar Och 56kilos mest besökta recept: The Fläskfilégryta (går att ersätta med kyckling!) Crockpot Chiligryta (går att göra på spisen också) […]

Svara
Laxbiffar med limeaioli (LCHF) – Minus47kilo 16 februari, 2019 - 16:33

[…] goda laxbiffar gjorde vi tidigare i veckan. Receptet kommer ursprungligen från 56kilo, men jag har som vanligt modifierat de […]

Svara
Pernilla 28 januari, 2019 - 13:50

Sååå goda! Har gjort dem flera gånger. 🙂

Svara
kristina 25 januari, 2019 - 14:11

Hej, tack snälla för recept. Vi älskar lax i familjen, eller rättare sagt 3 av 4
Har en kräsen tjej så dessa går nog hem tror jag. Men vad är det du serverar till? salladen är väl spenat, tomat och feta. Men är det någon rotsaksröra med morot? Önskar dig en fin helg och krya på foten. Kram Kristina

Svara
Åse 25 januari, 2019 - 16:07

Hej! Det är bara stekt råkost (färdiggköpt i påse, vitkål, morötter) som jag steker i lite kokosolja elelr smör, saltar och pepprar och rör i lite sambal oelek i. Gott!

Svara
Maria 25 januari, 2019 - 10:43

Låter väldigt gott!
Då jag inte har någon matberedare hemma undrar jag om någon vet om det funkar att finhacka laxen med vanlig kniv alt köra i mixern?
Tack

Svara
Åse 25 januari, 2019 - 12:26

Du kan köra i mixern men bra om et inte blir för finmixat.

Svara
Maria 26 januari, 2019 - 10:12

Blev supergott!!
Tack för receptet 🤗

Svara
Maria 25 januari, 2019 - 10:12

Låter jätte gott!
Om man inte har matberedare med knivar, vet någon om det går att hacka fint för hand alt köra i mixern?
Tack

Svara
ÅsaS 24 januari, 2019 - 20:24

Låter inte skönt med ont under/i fötterna. Kan det vara att du går i icke foträta skor? Eller är det kanske stressfraktur pga för mycket löpning? I vilket fall hoppas jag det läker ut snabbt.
Laxbiffarna har jag inte testat att laga, men det kanske är dags att göra det snart. Har en laxsida på dryga kilot liggande. Lär ju bli ett gäng biffar på den..
Till middag idag blev det torskrygg (skreirygg, för att vara mer exakt) med knaprig bacon och brynt smör. Till det hade jag blomkål och sugar snaps. Såå gott! Sitter nu mätt och belåten i soffan och funderar på vad som finns i frysen, som kan bli till middag i helgen.
Kram och ha det gott! 💕

Svara
Åse 24 januari, 2019 - 21:54

Det verkar vara mina peroneussenor som är belastade. Jag har högt fotvalv och går lite på yttre och just i helgen så gick vi mycket med boots som inte ”är made for walking” haha så jag ska tejpa och jag har ju bra gymnastik med inlägg som jag fått utprovade, får ha dem nu,
Härligt middag du fick i dig! KRAM!

Svara
ÅsaS 24 januari, 2019 - 22:03

Högt fotvalv, det har jag med. Fick ofta ont i ryggen, eller snarare trötthetskänsla i ryggen, då jag går och står hela dagarna på jobbet. Fick rådet att prova iläggssulor, så köpte mig ett par på XXL Sport. Jag blev av med problemen ganska omgående, så jag köpte mig ett par till som jag har i vardagsskorna. Märker sån otrolig skillnad när jag har sulorna och inte har de. Nu vill jag inte vara utan dem. Så bra sulor, med stöd, hjälper faktiskt!

Svara
Marita Jansson 24 januari, 2019 - 15:18

Åh vad gott detta ska lagas ur boken som jag har men glömt lite. Har lagat mest ur din nya bok.
Tack för all inspiration o alla goda recept.

Svara
Katarina 24 januari, 2019 - 11:20

Det kallas peroneustendinit. I alla fall det jag haft under hela hösten. Tålamod gäller, det gick över efter några månader.

Svara
Katarina 24 januari, 2019 - 11:16

Det heter peroneustendinit. Gör jätteont. Hade det hela hösten. Bra nu. Tålamod!

Svara
Åse 24 januari, 2019 - 11:19

Åh tack!! Ska googla upp!!

Svara
Åse 24 januari, 2019 - 17:17

Frågan är om det är det. Jag är öm snett ner framför fotknölen (typ i mitten av utsida fot) när jag går så gör det ont liksom på samma ställe fast underifrån. Känns som det hugger och värker längs yttre fotsulan med smärtcentrum i mitten parallellt där jag är öm på utsida fot

Svara
Ann-Sofi 24 januari, 2019 - 11:15

Hej! Har haft ont i fötterna som du, men har lärt mej tejpa så muskelfästena får vila. Kolla på youtube, jag sökte på ”ont under fötterna” och testa vad som hjälper dej. Jag fick omedelbar smärtlindring av att tejpa med tejp man köper på apoteket. Good luck!

Svara
Åse 24 januari, 2019 - 11:17

Hej! Precis vad min PT ordinerade nu! Ska kolla youtube! Tack 😘😘

Svara
Jenny 24 januari, 2019 - 10:46

Mmmm, detta måste jag testa! Vad serverade du till? Ser ut som något wokat?

Svara
Catti 24 januari, 2019 - 10:44

Fantastiskt gott recept som jag lagat många gånger! Såsen är gudomlig och god till annat också, som grillad kyckling- och tonfiskfilé!

Det du beskriver låter som en stressfraktur som jag drabbades av för ett par år sedan efter att ha joggat intensivt en period. Tyvärr är enda behandlingen vila, avlastning och ev värktabletter. För mig tog det ett par månader att läka o simning var den enda träningsform jag klarade av under den tiden. Hoppas det är ngt mer snabbläkt du drabbats av, men var försiktig!

Svara
Bodil 24 januari, 2019 - 10:10

Detta receptet älskar jag! Har gjort laxbiffarna hur många gånger som helst! 😘

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.