Skriv ut

Laxbiffar med limeaioli

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

Laxbiffar:
4 bitar laxfilé á 125 g

1 ägg
1 hackad gul lök
1 lime – rivet skal och saften
1 urkärnad röd chilipeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning

Aioli:
2 dl neutral rapsolja
1 ägg
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk limesaft
1 msk dijonsenap
1 tsk rivet limeskal
salt & peppar


Instruktioner

Mixa allt till laxbiffarna i matberedare (med kniv) till färs. Forma till biffar och stek i smör, ca 2 minuter på varje sida på ganska hög värme.
Alla ingredienser till aiolin ska hålla samma temperatur. Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Kör tills aiolin gått ihop. Det blir en stor sats, som kan förvaras i kylskåp 1 vecka.
Servera med valfritt tillbehör.