Lasagnesoppa

3 juni, 2022

God morgon och Trevlig fredag!

Vad denna veckan gick fort?
Har njutit av att vara hemma och jobba och bara strosa omkring, varit så mycket intryck sista 1,5 månaderna att jag känt mig helt asocial! Mitt sätt att återhämta mig när det varit intensivt! Träning, familjemys och bara vara!

I går gjorde jag den här godingen till middag! SÅ gott och barnen älskade det!
Vill ni ha en lågkolhydsraträtt? Använd Risentas bönåastalasagne! Då får ni ven rätten glutenfri!

Man behöver så klart inte ha en tomatsås i utan det går bra med en kvalitativ tomatkross som MUTTI, men igår hade jag två burkar av nedan.

Färsk basilika är så vackert att garnera med!

Soppan går så fort att göra och är en variant på spaghetti och köttfärssås kan man ju säga! =)

Hoppas ni gillar den om ni provar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lasagnesoppa


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
500 g nötfärs
2 msk tomatpure´
Oregano, paprikapulver, cayennepeppar
1 liter vatten
800 ml tomatsås eller tomatkross
3 msk kalvfond eller 2 köttbuljongtärningar
250 g mascarpone
salt, peppar
8 lasagneplattor *
Parmesan, riven

  • för proteinrikt lågkolhydratalternativ, välj bönlasagneplattor

Instruktioner

Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i olivolja. Rör ner nötfärsen och stek allt till fin färg. Rör ner tomatpuré, tomatsås/kross, vatten och smaka av med kryddor. Rör ner mascarponen men spara ca 4 msk (ca 50-60 g).
Låt allt puttra ihop i ca 10 minuter. Bryt ner lasagneplattor i soppan och låt puttra ca 10 minuter till. Smaka av.
Häll upp i soppskålar och garnera med 1 klick mascarpone, riven parmesan och basilika.


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


5 kommentarer

Camilla 22 juni, 2022 - 12:44

Hej hej i värmen 🙂 Jag håller precis på att laga din soppa här. Köpte färgade lasagneplattor så det blir så fint så. Vatten har du i ingredienserna men inte i texten, om du vill rätta upp, ingen fara för mig för allt är i kastrullen nu 🙂 Ha det gott

Svara
Åse 22 juni, 2022 - 14:14

Hej!
Toppen! Jag har uppdaterat! Hoppas det smakar 😋
Njut dagen!

Svara
Camilla 22 juni, 2022 - 23:41

men oj oj oj vad gott det blev. Det blev middag för 4 och 2 matlådor. Detta ska absolut göras om. Kul med nytt. Ha det gott

Svara
Åse 23 juni, 2022 - 07:44

Vad härligt att höra! Tack för feedback! 🥰

Svara
ÅsaS 3 juni, 2022 - 21:15

Oj vad jag höjde på ögonbrynen när jag läste rubriken! Men efter att ha läst receptet blev det ett ’big smile’ och ett helt nytt tänk på hur man fixar en snabb pastarätt som säkert går hem hos alla i familjen!
Nu tar vi fredag och lite serietittande – Wisting (norsk thrilleraktig..)
Kram 💕

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.