Kycklingsallad med avokado, ägg och senapsdressing

av Åse

Innehåller annonslänk till Bodystore

Hej hej!

Åh jag längtar redan till kvällen! Äta min egen mat! haha!
Har ju rest så mycket sedan början av oktober att hemmagjord, egengjord mat känns som LYX!
har inte alls bestämt mig för vad vi ska äta, men det ger sig nog snart! Ska snart packa ihop mig från kontoret och börja packa upp resväskan.

Men jag har ett gott tips till er så länge! Detta är en av min och Daniels absoluta favoriter!
Ugnsgrillad kyckling, ägg, rödlök, gröna oliver, stekt bacon, tomater, salladslök, romansallad, spenat och avokado!

Sååååå gott! och det bästa av allt!? Den goda dressingen!


Använd honung eller tex Fibersirap om ni inte vill ha sockret i honungen. Fibersirap är kolhydratfri och således sockerfri!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingsallad med avokado, ägg och senapsdressing


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

2 kycklingfiléer
2 msk soja
4 msk smält avsvalnat smör
2 msk timjan
Salt och peppar

Senapsdressing:
1 dl majonnäs
3 msk yellow mustard (heinz)
2 msk fibersirap eller honung
1 msk äppelcidervinäger

Sallad:
1 romansalladhuvud
2 handfulla bladspenat
8 körsbärstomater
4 stora urkärnade gröna oliver
1/2 rödlök
1 paket knaperstekt bacon
2 mjukkokta ägg
1 avokado
4 salladslökar, det vita
Topping: 1 dl riven västebottensost


Instruktioner

  1. Rensa kycklingfiléerna och lägg i påse tillsammans med smör, soja, olja, timjan, salt och peppar.
    Marinera i kylskåp ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 gr. Lägg kycklingen i ugnsform och sätt in i ugnen i ca 20 minuter (innertemperatur på ca 70 g). Ta ut när de är klara och lägg folie ovanpå och låt vila i 10 minuter.
  3. Förbered under tiden övriga ingredienser: Strimla romansalladen och stek baconen och riv
  4. västerbottenosten.
  5. Lägg salladen på tallriken, toppa med kyckling, bacon och grönsaker och avsluta med senapsdressingen.

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

8 kommentarer

Birgitta 28 november, 2019 - 22:09

Låter jättegott 😋 hur mycket västerbottenost ska det vara?

Svara
Åse 29 november, 2019 - 06:38

hej! Västerbottensost? Det är ingen ost i denna salladen =)

Svara
Catarina 29 november, 2019 - 13:41

Men det står att man ska riva västerbottenosten i beskrivningen, men den ingår inte i ingredeienslistan.

Svara
Åse 29 november, 2019 - 14:00

Ahhh nu ser jag!
Ja det kan man lägga på! jag hade nog glömt det på bilden och därför glömt skriva upp i ingredienslistan!

Svara
Ann-Marie 28 november, 2019 - 15:27

Det ser jättegott ut, använder du Hellmans majonnäs 👍

Svara
Åse 28 november, 2019 - 15:30

Japps! Om jag är lat och inte gör egen! Bästa!

Svara
Sanna 28 november, 2019 - 14:04

Ser sjukt gott ut! Välkomna hem! KRAM <3

Svara
Åse 28 november, 2019 - 16:04

Tack raring! Kraaam <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.