Hej på er!
Skiner solen på er? Det är visst sol och 27 grader i Stockholm berättade Mats (Carlsson) nyss när han ringde.
Här är det mulet och 20 grader men det passar mig bra så får jag mer gjort, hehe =)
Lite same same mot andra sallader jag har men det ÄR ju så gott med kombinationen salt och sött!
Detta är så himla fräscht och gott! STOR favorit!
Kycklingsallad med ädelost och jordgubbar
- Portioner: 2
Ingredienser
Marinad:
2 kycklingfiléer
1 kruka färsk timjan
Skalet av 2 citroner
1/2 dl tamarisoja eller annan japansk soja
1/2 dl olivolja
salt, peppar
Sallad:
2 romansalladhuvuden
cca 50 g ädelost
1/2 dl Pinjenötter
6 jordgubbar, skivad
1 paket bacon, knaperstekt
Vinägrett:
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
skalet av 1/2 citron
1 tsk klippt färsk timjan
salt & peppar
Instruktioner
Låt kycklingen marinera i några timmar i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 gr och sätt in en termometer. Sätt in i ugnen och kör till en temperatur om 66 grader. (Ca 10 min)
Låt vila i 10 minuter i bakplåtspapper efteråt. Skär i skivor.
Blanda vinägretten.
Montera salladen: Skuren romansallad, jordgubbar i skivor, ädelost, knaperstekt bacon, kycklingskivor, vinägretten och toppa med pinjenötter.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
Det här blir nog nånting jag kommer att leva på i sommar! Kan väl knappast bli enklare matlagning! Och gör man en större sats med kycklingfiléer så har man ju mat för flera dagar!
Kram 💕