Hej hej!
Här kommer ett smarrigt recept med kycklingprinskorv!
Det här är min favoriiiiiiit!! Så god smak! En härligt rökig smak och jag kunde inte gissa att det inte var ”vanlig” prinskorv.
Som sagt, vårt träd dignar av häääääärligt goda äpplen och det är en synd att inte äta dem (hej säsongsmat!) och eftersom jag inte äter frukt allena utan bara i mat så passar jag på.
Äpple, gul paprika och röd paprika i en härlig symfoni!

In i pannan med en rejäl klick SMÖR! (ännu mer symfoni)
Ner med kryddor och grädde och efter 10 minuter – Klaaaaaaaart!
Snabbt, enkelt och med massor av smak!
Givetvis går vanlig prinskorv också bra =)

Kycklingkorvgryta med äpple, curry och paprika
Ingredienser
- 325 g Kronfågel prinskorv
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 äpple
- 50 gr smör
- 2 msk mangocurry (eller bara curry)
- 2 msk chilisås
- 3 dl grädde
- salt och peppar efter smak
- 2 msk hackad persilja
Instruktioner
- Grovhacka paprikor och äpple. Hetta upp en panna med smör, lägg i prinskorvar, paprika och äpple. Stek i ca 5 minuter. Rör ner cury och chilisås. Häll ner grädde och koka upp och låt sjuda en stund. Strö lite persilja ovanpå. Servera med valfritt tillbehör.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
1 kommentar
Testade detta till lunch idag och det var riktigt smaskigt! Hade i 200g spenat också bara för att få lite mer färg. Gult, Rött och Grönt!