Prinskorvgryta med äpple, curry och paprika

26 oktober, 2016

Hej hej!
Här kommer ett smarrigt recept med prinskorv!

012a4864

Som sagt, vårt träd dignar av häääääärligt goda äpplen och det är en synd att inte äta dem (hej säsongsmat!) och eftersom jag inte äter frukt allena utan bara i mat så passar jag på.
Äpple, gul paprika och röd paprika i en härlig symfoni!

012a4867

In i pannan med en rejäl klick SMÖR! (ännu mer symfoni)

012a4869

Ner med kryddor och grädde och efter 10 minuter – Klaaaaaaaart!
Snabbt, enkelt och med massor av smak!

Givetvis går vanlig prinskorv också bra =)

012a4870

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Prinskorvgryta med äpple, curry och paprika


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 325 g  prinskorv (kyckling eller vanlig)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 äpple
  • 50 gr smör
  • 2 msk mangocurry (eller bara curry)
  • 2 msk chilisås
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar efter smak
  • 2 msk hackad persilja

Instruktioner

  1. Grovhacka paprikor och äpple. Hetta upp en panna med smör, lägg i prinskorvar, paprika och äpple. Stek i ca 5 minuter. Rör ner cury och chilisås. Häll ner grädde och koka upp och låt sjuda en stund. Strö lite persilja ovanpå. Servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

2 kommentarer

Veckans matsedel v.3 - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 15 januari, 2023 - 15:49

[…] Måndag: Prinskorvgryta med äpple, curry och paprika […]

Svara
Susanne 27 oktober, 2016 - 16:26

Testade detta till lunch idag och det var riktigt smaskigt! Hade i 200g spenat också bara för att få lite mer färg. Gult, Rött och Grönt!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.