Kycklinggryta Bombay

5 november, 2019

Innehåller annonslänk till Bodystore

Hej bästa ni!

Jag kämpar på här med min förkylning. Usch vad det är tråkigt när man känner hur energin i kroppen inte räcker till 🙁
Jag ska boosta mig med en massa grönt idag tänkte jag. Får bli en grön smoothie lite senare med spenat, lime, äppelcidervinäger, ingefära, äpple, chlorella m.m – nu vill jag bli piggare!
Jag skickade en bild till Vickan i morse efter att ha sovit 8 timmar i natt så såg jag ändå ut som jag festat halva natten 😁
– Hahaha darling 😅😄
fick jag som svar, ska bespara er bilden!

Nåja, lite fysisk vård som ju faktiskt även blir själavård blir det idag! Jag ska till frisören idag vid 12 och efter det ska jag till min kiropraktor.


I morgon har jag bokat in en 50 min massage hos min PT Thessan för lite lymfmassage, nu ska kroppen kickas igång med massa hormoner serru!
Längtar efter att kunna träna igen, men det kommer ju.

Jag har tagit fram kycklingfiléer och det blir en gammal klassiker som jag blev grymnt sugen på! Ni ska få se vilken det är sedan, kanske pimpar till den lite =) Känner jag mig rätt så lär det bli så!

I lördags bjöd jag på Kycklinggryta Bombay på mitt sätt! Den blev så uppskattad!
Receptet här nedan är till 16 pers, men ni kan ju enkelt halvera!

Ber om ursäkt över kladdiga kanter på grytan 😉 Haha är lite allergisk mot sådant men det var stimmigt och halvmörkt hemma så jag såg inte det nu förrän jag tog in bilderna i datorn 🤣


Massor med körvel! MUMS!

Detta är lite som med Tacos, man kan ha massor med tillbehör efter smak som lyfter grytan!
Jag serverade med ris, russin, jordnötter, banan, mango chutney, gurka, bröd, chornicons och gräddfil.
jag köpte färdig mango chutney men mitt sockerfria recept hittar ni i länken ovan.

Jag rekommenderar verkligen att ni tar kycklinglårfiléer och inte kycklingfilé!
Det är såååå mycket mer smak i kycklinglårfilé och det extra fettet steks bort men ger smak åt köttet!

Denna rätten är en perfekt kombination av starkt, sött, salt och syrligt!

Dessa smaker! Åh sååååååå gott!
prova detta, kanske till helgen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kycklinggryta Bombay


  • Författare: Åse
  • Portioner: 12 1x
Scale

Ingredienser

2 kg kycklinglårfilé
5 gula lökar, hackade
5 vitlöksklyftor, finhackade
4 msk curry
2 påsar Santa Maria Tikka Masala krydda
3 msk tomatpuré
3 röda paprikor
500 ml kokosmjölk
5 dl grädde (byt ut mot annat om ni vill)
1 grönsaksbuljong eller 1,5 msk konc. fond
12 tsk sambal oelek
salt, peppar
2 msk ljus soja
2 krukor körvel, grovt hackade
2 citroner, saften
lite kokosolja utan smak att steka i.

Tillbehör:

Ris/ grönsaker/blomkålsris
banan
ananas
gurka
tomater
russin
gräddfil
jordnötter salta
mango chutney eller färsk mango


Instruktioner

Koka riset om det är ett tillbehör. Skär upp grönsaker och tillbehör och lägg i skålar.
Skär kycklinglårfiléerna i strimlor
Stek kyckloingen i omgångar. Inget fett behövs då kycklinglårfiléer är lite fetare. Lägg över i gryta.
Fräs lök, vitlök och kryddor i stekpannan. Rör ner tomatpurén och fräs tills lök mjuknat. Rör ner lökfräset i grytan med kycklingen. Rör ner kokosmjölk, grädde, grönsaksbuljong (eller motsvarande koncentrerad fond) och låt koka upp. Smaka av med sambl, salt & peppar och soja. Låt puttra i ca 1 timme.
Innan servering rör ner körvel och citronsaft.
Servera med tillbehören.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


10 kommentarer

HELGEN SOM GICK - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 28 september, 2020 - 14:00

[…] hade gjort KYCKLING BOMBAY – Perfekt när man är många! Man plockar helt enkelt det man vill ha och jag serverade […]

Svara
Carina 5 november, 2019 - 21:29

Var kommer dina fina vinglas i från?
Tack för en bra blogg💕

Svara
Åse 6 november, 2019 - 09:19

Hej! De är från Chef & Sommelier! 💗

Svara
Anna B 6 november, 2019 - 09:34

Det här lät smarrigt, det ska jag prova på fars dag när ungarna kommer hem! Men är det bra med massage när man är förkyld? Ska man inte ta det lugnt…??

Svara
Åse 7 november, 2019 - 09:29

Har man dragits med en förkylning en längre tid och det är efterskalv så kan det tom vara bra med massage för kroppen att läka. Jag tänker även träna idag i samråd med min PT, inte högintensivt utan bara styrka – så inga problem.

Svara
ÅsaS 5 november, 2019 - 19:50

H A L L E L U J A ! ! Detta måste jag laga! Tror jag gör grytan redan imorgon, men sparar den till senare (kycklingfilé som går ut i datum). Känner redan smakerna spela balalajka i munnen. Ett sånt här recept har jag letat efter läääänge! Tack! 😊💕

Svara
Åse 6 november, 2019 - 09:19

Haha härligt raring! Hoppas det smakar! KRAM

Svara
Anna 5 november, 2019 - 19:39

Wow, så god grytan ser ut. Jag älskar att det är gryt-säsong nu ^^

Svara
Camilla 5 november, 2019 - 11:57

Åh detta ska jag göra på släktkalaset till helgen. Tack för tipset , väntade på ett bra tips här i din underbara blogg då du brukar ha ett stort kalas strax före oss denna tiden. Superbra när man är tom på idéer.

Svara
Åse 5 november, 2019 - 12:17

Kul att höra! Hoppas det smakar! 👍🏻

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.