Innehåller reklam genom annonslänkar till Ellos, Kökets Favoriter, Åhléns
Hej raringar!
Sorry att det blev lite tyst om mig här!
Vi har Påsklov här hemma så jag passar på att ta lite lov jag också 💛
Köket är fortfarande kaos haha! Jag har gjort 16 lådor, ”bara” 23 kvar haha!
Jag ska ner strax och ta kryddlådorna – inser ni också ibland att ni har kryddor från 2013 liggandes *ouch* 😅
Nya kryddkrukan från Skultuna på plats, i perfekt storlek för de kryddor jag oftast köper 💚
(HÄR)
Och så blev det en Dualit brödrost! valde mellan den och en SMEG men då jag haft två SMEG brödrostar som gått sönder så fick det bli en Dualit denna gången. Är 30% rabatt på den hos Kökets Favoriter (HÄR)
Nya barstolarna är på plats också – GRYMT NÖJD! Så mycket skönare än de gamla.
De är fortfarande på 20% rabatt! HÄR
Nuuuuuu över till receptet!!
Detta är en gammal klassiker som jag postade här för första gången 2007!
Ett enkelt men gott recept!
Vill man inte ha hela champinjoner i så kan man skippa eller ersätta med färska. Hela burkchampinjoner är liksom så där äckelgott haha! Ibland passar det i en rätt och ibland inte. Mina barn är inte förtjusta i svamp så de plockar alltid bort.
Kycklingen lade jag putsad men rå i ugnsform. MEN i receptet nedan rekommenderar jag att den får lite yta i panna. Jag kommer själv göra så nästa gång.
Jag är tokig i min Airfryer! Nu står den bredvid spisen stationärt! Jag har en Phillips men HÄR hittar ni en till kampanjpris som jag hört gott om! (finfina recensioner överallt. Ett Youtubeklipp om den finns HÄR
Här har jag stekt sötpotatis med paprikakrydda och lite olivolja i den, tog 15 minuter så var den klar!

Här kommer receptet! 8Jag gjorde dubbelt recept)
Skriv ut
Kycklinggratäng med vitlök och champinjoner
- Portioner: 4
Ingredienser
4 kycklingfiléer
2 msk kinesisk soja
salt, peppar eller allroundkrydda
1 burk hela champinjoner
smör att steka i
2,5 dl grädde
50 g creme bonjour vitlök eller motsvarande
1 dl riven lagrad ost
1 msk kycklingfond, koncentrerad
1 skvätt vitt matlagningsvin (eller vanligt vitt torrt vin)
smaka av med ev. salt & peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Putsa kycklingen, blanda med kinesisk soja och kryddor. Stek hastigt i smör i panna. Lägg över i form.
Fräs champinjonerna i smör, salta och peppra lite, lägg över kycklingen.
Koka ihop såsen, smaka av. Rör ner osten. Häll över kycklingen.
Gratinera i ca 20 minuter.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

2 kommentarer
Har aldrig kunnat hitta ordet för hur burkchampinjoner smakar men där satt det!! 😂 Äckelgott är ordet! 👌
🤣🤣🤣🤣🙌🏻😁