Kycklinggratäng med vitlök och champinjoner

8 april, 2020

Innehåller reklam genom annonslänkar till Ellos, Kökets Favoriter, Åhléns

Hej raringar!

Sorry att det blev lite tyst om mig här!
Vi har Påsklov här hemma så jag passar på att ta lite lov jag också 💛

Köket är fortfarande kaos haha! Jag har gjort 16 lådor, ”bara” 23 kvar haha!
Jag ska ner strax och ta kryddlådorna – inser ni också ibland att ni har kryddor från 2013 liggandes *ouch* 😅

Nya kryddkrukan från Skultuna på plats, i perfekt storlek för de kryddor jag oftast köper 💚
(HÄR)

Och så blev det en Dualit brödrost! valde mellan den och en SMEG men då jag haft två SMEG brödrostar som gått sönder så fick det bli en Dualit denna gången. Är 30% rabatt på den hos Kökets Favoriter (HÄR)

Grytunderlägget från Roos Interior (HÄR)

Nya barstolarna är på plats också – GRYMT NÖJD! Så mycket skönare än de gamla.
De är fortfarande på 20% rabatt! HÄR

Nuuuuuu över till receptet!!

Detta är en gammal klassiker som jag postade här för första gången 2007!
Ett enkelt men gott recept!
Vill man inte ha hela champinjoner i så kan man skippa eller ersätta med färska. Hela burkchampinjoner är liksom så där äckelgott haha! Ibland passar det i en rätt och ibland inte. Mina barn är inte förtjusta i svamp så de plockar alltid bort.

Kycklingen lade jag putsad men rå i ugnsform. MEN i receptet nedan rekommenderar jag att den får lite yta i panna. Jag kommer själv göra så nästa gång.

Jag är tokig i min Airfryer! Nu står den bredvid spisen stationärt! Jag har en Phillips men HÄR hittar ni en till kampanjpris som jag hört gott om! (finfina recensioner överallt. Ett Youtubeklipp om den finns HÄR
Här har jag stekt sötpotatis med paprikakrydda och lite olivolja i den, tog 15 minuter så var den klar!

Här kommer receptet! 8Jag gjorde dubbelt recept)

Skriv ut

Kycklinggratäng med vitlök och champinjoner

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 msk kinesisk soja
salt, peppar eller allroundkrydda
1 burk hela champinjoner
smör att steka i
2,5 dl grädde
50 g creme bonjour vitlök eller motsvarande
1 dl riven lagrad ost
1 msk kycklingfond, koncentrerad
1 skvätt vitt matlagningsvin (eller vanligt vitt torrt vin)
smaka av med ev. salt & peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr
Putsa kycklingen, blanda med kinesisk soja och kryddor. Stek hastigt i smör i panna. Lägg över i form.
Fräs champinjonerna i smör, salta och peppra lite, lägg över kycklingen.
Koka ihop såsen, smaka av. Rör ner osten. Häll över kycklingen.
Gratinera i ca 20 minuter.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

Anette 8 april, 2020 - 20:20

Har aldrig kunnat hitta ordet för hur burkchampinjoner smakar men där satt det!! 😂 Äckelgott är ordet! 👌

Svara
Åse 8 april, 2020 - 20:21

🤣🤣🤣🤣🙌🏻😁

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.