Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

8 november, 2010

Hittade ett gott recept på Tasteline som vi åt till middag – mycket gott och mycket mat för propointsantalet, detta kommer jag göra många ggr!

4 portioner á 9 PP

4 stora kycklingfiléer (550 g)
2 dl Milda Mat 15%
2 dl Creme Fraiche 15%
2 dl riven mozzarella
1 kruka basolika
3 msk dijonsenap


1 tomat
2 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 30 minuter eller till en innertemperatur på 73 grader.
Servera med haricoverts och ev annat tillbehör.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
18 kommentarer
0

18 kommentarer

mallan 11 november, 2010 - 09:53

Ser smarrigt ut! Tack för recept!

Svara
Britt 10 november, 2010 - 18:16

Åhh, vad glad jag blir att du orkar inspirera m. dina härliga recept. Brödet verkar spännande, måste provas. Tack

Svara
sarah 9 november, 2010 - 22:31

Ser väldigt gott ut, kommer testas i morgon 🙂
kram & tack för alla goda recept 🙂

Svara
gruset 9 november, 2010 - 21:59

Fantastiskt gott! Tack!

Svara
Jessica 9 november, 2010 - 14:41

Mums vad gott det ser ut!
det måste jag testa!!!

KRAM 😯

Svara
SaraG 9 november, 2010 - 13:57

Detta får bli vår fredagsrätt, ser så gott ut!!

Kram!

Svara
Josefin 9 november, 2010 - 13:11

Mums, det ser jättegott ut! Enkelt att göra, det är ju aldrig fel en vardagskväll!
Tack för middagstipset! 🙂
Kram!

Svara
Zaderack 9 november, 2010 - 11:40

Detta ska jag definitivt laga i veckan, ser så sagolikt gott ut!! Potatisarn ser underbara ut, men ja får hoppa över, håller på att sockeravgifta mej, med minsta möjlig kolhydrater=))
Kram på dej!!

Svara
ÅsaS 9 november, 2010 - 11:03

Ser riktigt gott ut! Och kyckling som är nånting som vi äter ofta hemma hos oss. Kan ju varieras i det oändliga. Nyfiken på de runda bollarna, vad är det?

Kram och ha det gott!
Åsa

Svara
Åse 9 november, 2010 - 11:21

Hihi det är ugnstekt potatis =)) Delikatesspotatis.

KRAM!

Svara
ÅsaS 9 november, 2010 - 14:55

Aha! 😳 Oskalad och kryddad! Nu när du säger det så ser jag ju det.
Tack för infon.
Kram från ett Västerås i snökaos!
/Åsa

Svara
Evalon 9 november, 2010 - 09:27

Oj oj, det här receptet ser riktigt smaskigt ut!!
Ska testa det till helgen 🙂

Ha det gott, kram

Svara
Anna-Lena 9 november, 2010 - 08:33

Håller med ”Cat”, så himla gott att kunna lägga till veckomenyn, ibland tryter
idéerna då är det perfekt att kolla in här.

Ha en skön vecka!

Kram AL

Svara
Åse 9 november, 2010 - 08:34

Tack vännen! Vad glad jag blir!!

Svara
Cat 9 november, 2010 - 08:30

TACK för alla dina goda recept, du hjälper en när man är låg och har total noll energi och ork att ens tänka mat.
Nu har jag 2 recept som jag skall sätta upp på veckans matsedel.
Tack vännen min.
Kram

Svara
Åse 9 november, 2010 - 08:34

Tack gumman för dina kommentarer! Det är så roligt när ni läsare tar er tid att kommentera!! Kraaaam du fina!

Svara
jennie 8 november, 2010 - 20:52

Å det ser gott ut! Smidigt ibland också när det inte är för många ingredienser i utan man kan ” svänga ihop” det utan att åka och handla först! Tack!! 😀

Svara
Åse 9 november, 2010 - 08:34

Eller hur!? Tycker jag också! =)) Detta blev jättegott, så prova!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.