I går blev det kycklingburgare med indisk touch! Mums och så härliga smaker!!
Prova detta! Lovar ni?
Ja jag gjorde ju tvärtom mot vad jag skrev i receptet, lade kokosmjölken och såsingredienserna efter biffarna, lite svårt att röra ihop!
Skriv ut
Kycklingbiffar Garam Masala
- Portioner: 4
Ingredienser
Biffar:
1 kilo kycklingfärs
3 vitlöksklyftor
2 ägg
2 tsk salt, 2 krm peppar
3 tsk garam masala
(finns färdig krydda att köpa också)
1 msk kycklingfond
0,5 riven gul lök
2 röda paprikor
5 dl kokosgrädde
0,5 dl tomatpuré
2 msk kycklingfond
0,5 msk tamarisoja
2 msk garam masala
salt, peppar efter smak
salladslök
färsk koriander
zuchini
Avokado
Instruktioner
Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i kokosfett.
Fräs paprikan i annan panna och häll sedan i kokosmjölken och övriga ingredienser, låt koka ihop och lägg sedan ner biffarna så allt får puttra tillsammans några minuter.
Smaka av såsen med salt och peppar och eventuellt lite mer garam masala.
Servera med strimlad, snabbförvälld zucchini, skivad salladslök och lite färsk koriander.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
21 kommentarer
Hej!
Tänkte laga denna rätt imorgon /idag,’men om kilosgrädde ej finns tillhands vad rekommenderar du då?
🙂
Vad menar du för grädde?
Haha menade kokosgrädde. Så går det bär man planerar mat 3 på morgonen. 🙂
En till fråga, jag har kokosolja o inte kokosfett,går det bra att steka biffarna i det?
Tack
Haha!!
Kokosolja och kokosfett är samma sak 🙂
Ok Tack men hur gör jag om jag inte har kokosgrädde?
Tack för snabba svar
Du kan ju ta grädde men denna rätten tycker jag kräver kokosmjölk/kokosgrädde.
Smakade underbart!!
Åh så gott detta låter! Måste ju provlagas, såklart. En fråga bara: var köper du kycklingfärs? Har aldrig använt det förut. Eller maler du det själv på kycklingfilé i en köttkvarn kanske?
Kronfågel har 🙂
[…] ihop med ett ägg, stek knapriga i kokosolja) Middag: Kycklingbiffar och grönsallad efter det här […]
Hej! Jag hittade hit genom att jag googlade ”varför går jag inte ner i vikt med LCHF”. Nu har jag suttit och läst här i flera timmar och fått en hel del aha upplevelser och du har fått en till läsare! Jätteinspirerande blogg och jag är såå glad att jag har hittat hit! 🙂
Hej! En fråga, ska det verkligen vara 2 msk garam masala i såsen till kycklingbiffarna?
Hej! Yes men beror ju lite på om man använder just den kryddan jag länkar till, och tycke och smak. Börja hellre med mindre och smaka av efter hand!
Hej igen! Hur manga behöver du?
Anledningen att jag frågar är att jag inte vet hur många jag ska äta 🙂
Jag är 38 år ,160 cm lång och väger 62kg vill ner till 58kg.
Hoppas jag kan få lite råd av dig ;snälla du
Det är så olika hur många man behöver. Googla på BMR kalkylator!
Detta verkar ju vara väldigt gott! Jag är ingen förespråkare av indisk mat alls. Det jag tidigare smakat har inte fallit mig i smaken tyvärr. Men nu blir jag lockad att prova!
Apropå kokosoljan, du skrev igår att om man vill gå ner i vikt ska man definitivt testa kokosolja. Hur menar du då? Finns den i vanliga mataffärer? Ska kolla i min affär nästa gång.
Soliga hälsningar från Österlen och mig!
/Yvonne
Hej Yvonne! Följ länkarna i inlägget så kommer du till mina inlägg om kokos 🙂 kokosolja finns i hälsokost och livsmedelsbutiker.
Det lät gott, har inte ätit indiskt på flera år. Bara jag slipper koriander så:) och det kan man ju enkelt utesluta.
Kramen
Hej! Jag vet att du inte räknar kalorier,men vet du ungefär hur många kalorier du får I dig ändå.
Ja det vet jag ju på ett ungefär, jag vet ju hur många jag behöver för att stå still i vikt.
Låter jättegott, indisk mat är det bästa jag vet så detta ska absolut testas! kram