Kycklingbiffar (Burgare) med Äppleraja

1 oktober, 2019

Go kväll!

Alltså detta blev så grymt gott! Ni måste prova detta =)
Kycklingbiffar är sååååå gott! Dessa blir så saftiga och håller ihop bra!

De fungerar ju så klart att göra i större format och serveras som hamburgare. Såsen är tillräckligt fast för att ha som dressing.
Jag älskar mangoraja och denna äpplerajan är minst lika god! MUMMA!

Jag serverade smörstekt kålmix till – kål är guds gåva! YUM

Prova detta och berätta vad ni tycker! KRAM

Skriv ut

Kycklingbiffar (Burgare) med Äppleraja

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

600 g kycklingfärs
1 ägg
1/2 dl grädde
1/2 msk sambal oelek
2 tsk örtsalt
1/2 msk pofiber
smör att steka i

Äppelraja:
1 skalat finhackat syrligt äpple
1 msk gul curry (torkad krydda)
smör att steka i
1 dl smetana (eller crema frauche)
1 dl majonnäs
2 msk chilisås
salt, vitpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Blanda ihop smeten till biffarna. Forma 8 biffar och stek i smör på båda sidor på ganska hög värme.
Lägg i ugnsform och låt sedan gå klart i ugnen i ca 15 minuter.
Stek äpple och curry i smör på medelstark värme.
Häll upp i skål och blanda med smetana, majonnäs, cholisås och smska av med salt & peppar.
Servera med valfritt tillbehör.



Innehåller annonslänkar från Adviral
Min kod 56KILOOKT ger 20% på hela ordern, giltig tom 1/11.


Black Galaxy Marble / Golden Burgundy Marble / Emerald Satin / Black Reef Marble

5 kommentarer

Malin 2 oktober, 2019 - 21:18

Så gott! Tack för fina middagstips!

Svara
Linda 2 oktober, 2019 - 11:39

Detta måste testas i helgen!!! Gör mycket mat på nötfärs, gott med kyckling som omväxling. Smidigt med sånt som kan frysas in och tas fram till matlådorna på veckorna också :o) Tillbehören går ju fixa snabbt och variera.

Svara
Jeanette 1 oktober, 2019 - 22:06

Ser gott ut! Vilka olika kål sorter använde du till kålmixen?

Svara
Stina 1 oktober, 2019 - 20:27

Tack, det blev dagens middag tillsammans med kålrotspommes🤗 Så gott🙏

Svara
ÅsaS 1 oktober, 2019 - 18:08

Men åh så gott det där såg ut då! Brukar göra kycklingfärsbiffar med annan kryddning, men tycker det är svårt att veta när de är genomstekta. Får testa att köra de klart i ugnen efter att de fått stekyta, för att inte få de brända och översteka.
Mangoraja är en favorit hos mig så ska testa även denna äppelvariant, nu när träden bjuder på stor skörd i år igen.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.