Kyckling- och Curryröra

av Åse

Den största nyckeln i min egen hälsoresa är kunskapen hur jag påverkas av det jag stoppar i mig.
Det medför ett lugn och framför allt en balanserad och sund syn på kost! Borta är kampen, det eviga jagandet och rädslan att göra fel.
Det spelar ingen roll hur mycket LCHF, grädde och Creme fraiche är, det kommer aldrig vara optimalt i min egen kosthållning – jag begränsar det till 1-2 ggr i veckan.
Det spelar ingen roll hur lite LCHF, potatis och ris är, det är en bra kolhydratkälla för mig ibland.
JAG är mitt eget facit, på samma sätt som att DU är ditt.
Numera ökar jag upp kolhydraterna en kväll i veckan och då är potatis en sådan kolhydratkälla.
Som viktväktare åt jag potatis så det sprutade ur öronen på mig! De få ggr jag äter det numera njuter jag verkligen av det! Det är ingen vardagskost för mig, för det är definitivt för mycket stärkelse i för att det ska fungera för mig i vardagen men eftersom jag VILL ha ett högt insulinpåslag 1 gång i veckan så är potatis bra!
Denna curryröran brukar jag servera till sallad eller som tillbehör så du behöver inte äta potatis för att njuta av denna =)
 012A7480
012A7487
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling- och Curryröra


Ingredienser

 • 3 tsk curry
 • 2 msk smör
 • 2 grillade kycklingar
 • 1 paket bacon
 • 1 rödlök
 • 1 röd paprika
 • 2 msk mangochutney
 • 2 dl majonnäs
 • 2 dl gräddfil
 • ev lite cayenne
 • peppar
 • salt
 • peppar

Instruktioner

 1. Fräs curryn i lite smör.
 2. Finhacka rödlöken och skär ner paprikan i små bitar.
 3. Klipp baconet i små bitar och knaperstek.
 4. Rensa kycklingen och blanda allt med majonnäs och gräddfil och smska av med kryddor.
 5. Låt stå kallt till serveringen

Nutrition

 • Serving Size: 4

 
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Jassa 18 april, 2015 - 01:00

Hej!
Recepten ser underbara ut! Tänkte bara fråga.. Äter precis som dig strikt lchf och har ätit strikt i 3 månader drygt, innan åt jag liberalt. Trivs på strikt, men har funderat på om en inte vänjer sig o blir än mer kolhydratskänslig? Som jag uppfattat det äter du strikt lchf, förutom 1 liberal dag i veckan? Funderar på att lägga till det. Ser du någon förändring, positiv som negativ? Misstänker att jag tyvärr redan på drygt 3 månader vant kroppen vid strikt lchf, dock vill jag kunna äta liberalt på t.ex fest/högtider eller någon helgdag då och då.
Tack för en superbra blogg!

Svara
magie 10 mars, 2015 - 10:25

Köper du vanlig oekologiskt bakpotatis? är den lika hårt besprutad som vanlig?
Vi äter väldigt liberalt nu och lite väl då jag är nygravid och äter det som jag vill och orkar.. =)
Dock undviker jag allt överbesprutat för min egen och familjs skull.

Svara
Åse 10 mars, 2015 - 10:30

Köper alltid ekologisk potatis!

Svara
erica 8 mars, 2015 - 18:05

så bra sagt 🙂

Svara
Linda Lilja 7 mars, 2015 - 17:49

Hej!
Jag lyckas inte med att pinna in denna röra till Pinterest, det verkar vara något fel… Det blir bara lite mörkare på skärmen och sedan händer inget… Kan du se om det blivit något fel?
Mvh Linda

Svara
Åse 8 mars, 2015 - 13:15

Har det varit så här länge Vet du när det blev så?

Svara
Linda 11 mars, 2015 - 00:39

Hej igen!
Nej, det var första gången det hände när jag skulle försöka pinna detta receptet, men nu har jag provat fler gånger och lyckas inte pinna några av dina recept. Tänkte först om det blivit något galet med just detta receptet, men eftersom det inte verkar fungera alls nu så ligger nog problemet hos mig… Morr! Jag som pinnar en massa recept, det här blir jag tokig på! Måste försöka lösa detta illa kvickt! Du har aldrig varit med om någon som haft samma problem? När jag klickar på Pinterestsymbolen så blir skärmen bara mörkare, men det händer inget. Jag kommer liksom inte vidare, trots att jag försöker klicka igen på det mörka. Jag måste nog prova från någon annan dator också och se om det blir samma sak. Tack för en toppenblogg! Jag lagar mycket av din mat! Och vill så klart kunna fortsätta pinna dina härliga recept…
Kram Linda

Svara
Åse 11 mars, 2015 - 12:04

Hej Linda! Felet är här! Det är en javascriptkonflikt någonstans som varken jag eller support lyckats reda ut än, vi fortsätter att kika på det!
Kram!

Svara
Linda 11 mars, 2015 - 23:34

Hej!
Ok, då vet jag, hoppas det löser sig snart… Har provat runt lite på andra ställen också. En annan blogg där jag också pinnar fungerar fint, men hittade ett ny blogg idag där jag skulle pinna recept, men det gick inte! Händer samma sak som när jag ska pinna på din blogg…
Hör du av dig på något sätt när problemet är löst?
Kram

ingrid 7 mars, 2015 - 17:34

oj de såg verkligen gott ut. Ser verkligen fram emot den dagen jag inte ska behöva tänka på vad jag kan och inte kan stoppa i mig för att inte gå upp i vikt ..har gått upp 2,2 kilo i vikt på två veckor och funderar över vad jag har börjat förändra utan att själv se de …just nu börjar de här med lchf kännas tröstlös blir en till tjock sommar känns de som 🙁

Svara
Pia 7 mars, 2015 - 17:19

Blev nyfiken på varför du vill ha ett insulinpåslag?

Svara
Åse 7 mars, 2015 - 17:40

För att insulin bla är en tillväxtfaktor för muskelbildning men även för att leptin, vårt fettförbränningshormon ökar av insulin och min kropp svarar bra på att varva lågkolhydratkost med insulintoppar då och då. Finns mycket att läsa om här: http://www.marksdailyapple.com/dear-mark-should-i-increase-carb-intake-for-weight-loss/

Svara
Pia 7 mars, 2015 - 17:54

Tack för svar! Håller med de andra här, du har verkligen rätt inställning!

Svara
Madde - Dagarna.nu 7 mars, 2015 - 17:00

Jag gillar verkligen din inställning.
Att minska på intag av vissa produkter är inte att förbjuda det helt.
Vi är alla olika. En del kan äta mycket av något och andra inte för att öka/minska i vikt.

Svara
ÅsaS 7 mars, 2015 - 16:50

Så klokt och sant skrivet. Har äntligen börjat förstå min kropp rätt, och börjar lära mig vad och hur jag stoppar i mig speglar hur jag mår.
Denna kyckling-/curryröra, skulle den kunna funka som en kall röra till bakad potatis? Vår 17-åring har blivit serverad bakad potatis med kycklingröra i skolan, och vill att vi gör det hemma. Och jag, ja, jag har noll koll på röror öht..
Kram ÅsaS

Svara
Åse 7 mars, 2015 - 17:02

Hihi, ja på bilden är den serverad i en bakpotatis =)) Var supergott och barn och vuxna åt med gott humör =) KRAM

Svara
ÅsaS 7 mars, 2015 - 17:13

Perfekt! Då vet jag vad jag ska servera nästa helg!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.