Kyckling i dragon och baconsås

6 oktober, 2013

Hej på er denna sköna söndag! Vilket härligt väder vi haft här i Helsingborg! Ni också?
Vi lade oss redan vid 21.30 i går och sov till 8! Sedan några timmar i sängen med Nyhetsmorgon, en riktigt skön slappesöndag! 🙂
Vi har varit på Väla, även i dag. Tog en lunch där (Caesarsallad) och sedan var det lite höstklädesshopping till barnen.

2013-10-06 12.56.55-1

På väg ut i solen! 
 
Dagens! Ett par bortglömda Circle of Trust jeans som jag köpte tidigt i våras #harglömtvar! Men de är i stilen Silver DNM och i tvätten Sunrise Blue och så skönaste sweatien Benisha från Suzanne Nilsson!

På fötterna: Svarta Primeboots
IMG_2884
IMG_2882-Redigera-2

IMG_2889

I gårkväll gjorde jag en grymt god kycklingrätt och så serverade jag smörstekt blomkål till. MUMMA!!!!
Jag äter mejeri utom ost ytterst sällan numera, men ibland är det gott men en riktigt god gräddig rätt!
IMG_2855

 
Kyckling i dragon och baconsås 
4 portioner
3 schalottenlökar
1 paket bacon
200 gram färska champinjoner
4 st soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor

3 dl grädde
2 dl creme fraiche
0,5 dl vitt vin
1 msk dijonsenap
1 msk kycklingfond
2 tsk kinesisk soja
4 tsk dragon
salt, peppar
1 kg kycklingfilé

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva champinjonerna, finhacka löken. Knaperstek bacon och tillsätt sedan champinjonerna, lök och vitlök. Stek tills champinjonerna och löken får en fin färg, ca 5 minuter.  Strimla soltotrkade tomater och rör ner.
Häll över grädden och creme fraiche och vinet och låt puttra ihop några minuter. Krydda med dragon, soja, fond och smaka av med salt och peppar. Putsa kycklingfiléerna, dela dem i två delar på längden och lägg dem i en smord ugnsform och häll över den goda såsen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Servera med smörstekt blomkål.
 
I morgon ska jag träffa min nya PT Erika på Nordic Wellness! Wohooooooo! Nu ska det bli fason på tanten!
Ha nu en riktigt skön söndagskväll! XOXO

17 kommentarer
0

17 kommentarer

Cathrine 21 oktober, 2013 - 20:56

Var har du hittat dina stövlar på bilden, snygga som bara den 😉

Svara
Åse 21 oktober, 2013 - 21:21

Kommer inte ihåg var men de är ett par Primeboots

Svara
Camilla 13 oktober, 2013 - 01:57

Gjorde din kycklingrätt med stekt blomkål till familjen idag. Oj vad gott det var, lovordades av både vuxna och barn! Smakade som en riktig festrätt! (Som tur var hade vi inte fest, så vi kunde lugnt slicka tallrikarna ;))
Tack!

Svara
Gunilla 10 oktober, 2013 - 08:49

Mkt gott tyckte hela familjen!
Och det bästa av allt, det blev matlådor tills idag!

Svara
Åse 10 oktober, 2013 - 09:15

Kul att höra!! =)

Svara
Camilla Jansson 8 oktober, 2013 - 11:01

Tack så jättemycket för det supergoda receptet. Vi åt det igårkväll men bytte kyckling mot fläskfilé. Övriga familjen åt ris till och själv åt jag brysselkål med fetaost. Är ingen LCHF’are men riset blev överflödigt. 😉
Tack för tipset om den cerice reflexvästen. Tyvärr verkar den vara slut överallt, men insåg att det självklart är en enkel sömnad att få till ett trevligare alternativ än en gul.

Svara
Åse 8 oktober, 2013 - 11:09

Kul det smskade! Ja fläskfilé fungerar lika bra det! =)
Reflexvästen ska komma in vet jag! Om du inte syr en dvs =)

Svara
Helene Dyrelöv 7 oktober, 2013 - 21:53

Hej! Jag gillar verkligen dina recept! I dag gjorde jag den här med kyckling. Både jag och de fem barn som var hemma, älskade den. Den kommer vi att göra igen!

Svara
Åse 8 oktober, 2013 - 10:32

Vad kul att höra!

Svara
jannice lindell 7 oktober, 2013 - 16:14

var kommer dina primeboots ifrån? så snygga. kram jannice – http://www.lovebyjannicelindell.blogspot.com

Svara
Anna 6 oktober, 2013 - 21:59

Kycklingrätten låter jättegod! Ska testas!
Vad äter du istället för mejeriprodukter? Jag tycker det är svårt nog att plocka bort bröd, potatis, pasta, sötsaker mm…
Jag har tidigare kört LCHF och det funkade bra. Sen föll jag tyvärr ur det över sommaren och kilona trillade på. Försökte efter sommaren med ett rejält omtag på både kost och träning. Tyvärr har det inte givit önskat resultat. Måste ändra strategi och göra ett omtag!

Svara
Annie 6 oktober, 2013 - 18:07

Varför undviker du mejeriprodukter? Är det en ”produkt” som triggar dig?
Har känt av lite av det när jag använder grädde. Speciellt vispad. Förr hade man ju i socker och vaniljsocker tom. Helt sjukt när man tänker efter då grädden är så söt som den är..!
Hoppas du får en fortsatt trevlig kväll!

Svara
Åse 6 oktober, 2013 - 18:09

Yes! Fettet och sockret i grädden triggar mig. En lågfettgrädde hade antagligen triggat mig mindre men hur gott (och nyttigt) är det?! Våra hjärnor är inställda på att älska fett och socker/stärkelse tillsammans för det ger hög fettinlagring och belönar vår hjärna extra mkt.

Svara
Maria 6 oktober, 2013 - 18:05

Hejsan. Över dig på blogg, bok och app. Ätit LCHF sedan 5 juli och mår jättebra. Har nu testa 5:2 i två veckor och tycker jag är väldigt pigg och tar tag i saker på fastedagarna. Har märkt att det blir lite mer mat nu se andra dagarna. Tror du det är bättre att skippa 5:2 ?
En fråga till ang det du skrev om Low Carbs bröd. Varför är det så dåligt tycker du ? Har hittat ngt annat LCHF bröd som är ca 6 gr kolisar/ skiva. Vad har egentligen vanligt bröd/ skiva ? Äter inte mkt bröd nu men ibland kan jag lyxa t det.
Med vänlig hälsning, Maria

Svara
Sara 6 oktober, 2013 - 18:01

Ser jättegott ut!
Lycka Till i morgon =)

Svara
Ulrika 6 oktober, 2013 - 18:00

Snyyygga jeans!!! Visst är det roligt att hitta gamla godingar i garderoben 🙂 Har bott i alla Please jeans så det känns nästan konstigt att ta på sig andra mer slimmade modeller;) Kycklingrätten lät grymt god, blir att testa i veckan!

Svara
susanne 6 oktober, 2013 - 17:41

Lat underbart gott! Det ska jag gora om nan dag fast utan champinjoner. Och det far bli nat annat tillbehor ocksa for blomkalen ar slut:) tack for en harlig blogg<3

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.