Kyckling i citron- och basilikasås

av Åse

Good lördag på er!

Jag har en jobbhelg som väntar – boken ni vet, den skriver ju inte sig själv och nu börjar det brinna i knutarna 🔥
Igår blev det kyckling!

Hade en fin kruka basilika som väntade så svängde ihop lite av mina favoritingredienser.
Ville inte ha en för gräddig gratäng utan mer lyfta smakerna och det blev så gott!

Mustig och god rätt som jag hoppas att ni provar!

Jag serverade lite glutenfri gul linsspaghetti till, passar bra i min kost som inte äter så strikt lågkolhydratkost längre.
Servera det tillbehöret som just du mår bra av!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i citron- och basilikasås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kyckling
2 tsk paprikapulver
1/21 tsk chilipulver
250 g champinjoner
1 gul lök, finhackade
2 klyftor vitlök, finhackade
3 dl kycklingbuljong (3 dl vatten + 1 fond du chef / kycklingfond)
1 dl creme fraiche
50 g färskost (för att reda såsen)
1 citron, skalet
1/2 citron, saften
6 soltorkade tomater, i strimlor
1 kruka basilika, bladen grovt skurna
1 dl riven parmesan
1 dl små tomater, i skivor
smör att steka i
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Stek kycklingfiléerna i panna med smör. Hög värme då kycklingen bara ska få färg. Krydda med paprikapulver och chili pulver. Lägg över i ugnsform.
Stek champinjonerna i het panna utan smör. När vätskan kokat bort lägg i en klick smör, lök och vitlök. Låt allt få fin färg. Rör ner kycklingbuljong, creme fraiche, soltorkade tomater, skal och saft av citronen, basilikabladen (spara några till servering)
Låt såsen koka ihop. Rör ner parmesan och smaka av med peppar och ev mer salt.
Sätt in i ugnen i 30 minuter.
Servera med skivade tomater och lite basilika och valfritt tillbehör

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

7 kommentarer

Margrét 13 februari, 2021 - 10:28

Jätte gott! Tack för alla dina fina recept ♥️

Svara
Katariina 12 juli, 2020 - 19:01

Åh så gott detta var!! Vi skickade rent ugnsformen efteråt. 😋

Svara
Åse 12 juli, 2020 - 19:02

Åh vad roligt att höra! 🥰

Svara
Ewa 11 juli, 2020 - 22:35

Hej Åse
Såg gott ut som alltid måste prova har en fråga använder du alltid full fet CF och grädde? Spä du ut den ?
Ha det gott
Kram Ewa

Svara
Åse 11 juli, 2020 - 22:39

Hej!
Fullett yes! Äter väldigt lite grädde och creme fraiche numer men alltid äkta vara.

Svara
Anki 13 juli, 2020 - 12:39

Behövs bara ett ord! Supersmaskigt!
Mannen sa: vi kan äta detta i morgon också!

Svara
Åse 14 juli, 2020 - 11:25

Åh vad härligt, tack för feedback! <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!