Good lördag på er!
Jag har en jobbhelg som väntar – boken ni vet, den skriver ju inte sig själv och nu börjar det brinna i knutarna 🔥
Igår blev det kyckling!
Hade en fin kruka basilika som väntade så svängde ihop lite av mina favoritingredienser.
Ville inte ha en för gräddig gratäng utan mer lyfta smakerna och det blev så gott!
Mustig och god rätt som jag hoppas att ni provar!
Jag serverade lite glutenfri gul linsspaghetti till, passar bra i min kost som inte äter så strikt lågkolhydratkost längre.
Servera det tillbehöret som just du mår bra av!
Kyckling i citron- och basilikasås
- Portioner: 4
Ingredienser
600 g kyckling
2 tsk paprikapulver
1/2–1 tsk chilipulver
250 g champinjoner
1 gul lök, finhackade
2 klyftor vitlök, finhackade
3 dl kycklingbuljong (3 dl vatten + 1 fond du chef / kycklingfond)
1 dl creme fraiche
50 g färskost (för att reda såsen)
1 citron, skalet
1/2 citron, saften
6 soltorkade tomater, i strimlor
1 kruka basilika, bladen grovt skurna
1 dl riven parmesan
1 dl små tomater, i skivor
smör att steka i
salt, peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Stek kycklingfiléerna i panna med smör. Hög värme då kycklingen bara ska få färg. Krydda med paprikapulver och chili pulver. Lägg över i ugnsform.
Stek champinjonerna i het panna utan smör. När vätskan kokat bort lägg i en klick smör, lök och vitlök. Låt allt få fin färg. Rör ner kycklingbuljong, creme fraiche, soltorkade tomater, skal och saft av citronen, basilikabladen (spara några till servering)
Låt såsen koka ihop. Rör ner parmesan och smaka av med peppar och ev mer salt.
Sätt in i ugnen i 30 minuter.
Servera med skivade tomater och lite basilika och valfritt tillbehör
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
Jätte gott! Tack för alla dina fina recept ♥️
Åh så gott detta var!! Vi skickade rent ugnsformen efteråt. 😋
Åh vad roligt att höra! 🥰
Hej Åse
Såg gott ut som alltid måste prova har en fråga använder du alltid full fet CF och grädde? Spä du ut den ?
Ha det gott
Kram Ewa
Hej!
Fullett yes! Äter väldigt lite grädde och creme fraiche numer men alltid äkta vara.
Behövs bara ett ord! Supersmaskigt!
Mannen sa: vi kan äta detta i morgon också!
Åh vad härligt, tack för feedback! <3