Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i citron- och basilikasås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kyckling
2 tsk paprikapulver
1/21 tsk chilipulver
250 g champinjoner
1 gul lök, finhackade
2 klyftor vitlök, finhackade
3 dl kycklingbuljong (3 dl vatten + 1 fond du chef / kycklingfond)
1 dl creme fraiche
50 g färskost (för att reda såsen)
1 citron, skalet
1/2 citron, saften
6 soltorkade tomater, i strimlor
1 kruka basilika, bladen grovt skurna
1 dl riven parmesan
1 dl små tomater, i skivor
smör att steka i
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Stek kycklingfiléerna i panna med smör. Hög värme då kycklingen bara ska få färg. Krydda med paprikapulver och chili pulver. Lägg över i ugnsform.
Stek champinjonerna i het panna utan smör. När vätskan kokat bort lägg i en klick smör, lök och vitlök. Låt allt få fin färg. Rör ner kycklingbuljong, creme fraiche, soltorkade tomater, skal och saft av citronen, basilikabladen (spara några till servering)
Låt såsen koka ihop. Rör ner parmesan och smaka av med peppar och ev mer salt.
Sätt in i ugnen i 30 minuter.
Servera med skivade tomater och lite basilika och valfritt tillbehör