Kryddiga indiska biffar med citronyoghurt

31 juli, 2018

Hello darlings!

Jag sitter och svettas på mitt kontor men tror jag får packa in kidsen och mig själv strax i bilen och dra till stranden några timmar – det är ju så HETT!

Jag hade en fotograf här från Sydsvenskan / HD innan inför en artikel om min nya bok – annars hade jag åkt i väg tidigare!

Klänningen är inköpt i London (Oasis)

Som sagt, tillbaka till rutiner nu när vi är hemma!
Gårdagens middag blev dessa saftiga och kryddiga indiska biffarna! Älskar kryddorna! Den rivna osetn i gör biffarna extra saftiga. Citronyoghurten ger en fräschör till rätten.

Jag stekte upp lite vitkål och så gjorde jag en vanlig sallad till. Enkelt men gott =)

Dessa måste ni prova om ni gillar kryddblandningen dvs =)

Skriv ut

Kryddiga indiska biffar med citronyoghurt

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6 1x

Scale

Ingredienser

Biffarna:
800 g nötfärs
1/2 msk lökpulver alt 1 gul riven lök
2 vitlöksklyftor
34 msk konc. kalvfond
1 ägg + 1 gula
1 tsk spiskummin
1 tsk kardemumma
1 tsk paprikapulver
12 tsk kanel
2 tsk curry
1/2 tsk malen svartpeppar
2 tsk sambal oelek
2 dl riven ost
smör att steka i

Yoghurtsåsen:
3 dl rysk yoghurt
1 citron, skalet
1 tsk curry
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 125 gr
Blanda alla ingredienser till biffarna och stek dem i smör i ganska het panna tills de fått fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform och låt dem bli klara i ugnen i ca 15 minuter.
Rör ihop ingredienserna till såsen.
Servera med valfritt tillbehör


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

1 kommentar

Millan 6 augusti, 2018 - 23:19

Det var inget fel på den kryddblandningen 😀 familjen åt och log och jag hade turen att rädda en biff till min matlåda, perfekt att låta biffarna gå klart i ugnen , receptet rekommenderas!
Kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.