Skriv ut

Kryddiga indiska biffar med citronyoghurt

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6 1x

Scale

Ingredienser

Biffarna:
800 g nötfärs
1/2 msk lökpulver alt 1 gul riven lök
2 vitlöksklyftor
34 msk konc. kalvfond
1 ägg + 1 gula
1 tsk spiskummin
1 tsk kardemumma
1 tsk paprikapulver
12 tsk kanel
2 tsk curry
1/2 tsk malen svartpeppar
2 tsk sambal oelek
2 dl riven ost
smör att steka i

Yoghurtsåsen:
3 dl rysk yoghurt
1 citron, skalet
1 tsk curry
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 125 gr
Blanda alla ingredienser till biffarna och stek dem i smör i ganska het panna tills de fått fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform och låt dem bli klara i ugnen i ca 15 minuter.
Rör ihop ingredienserna till såsen.
Servera med valfritt tillbehör