Kryddig Falukorv/Middagskorv i krämig sås

av Åse

Hej på er!

En smakrik vardagsfavorit kommer här!
Använd den falukorv/middagskorv som just ni vill ha! I det här receptet hade jag Kycklingkorv.

012a4860
Pimpad med allt gottigt jag hittade 😅
Prästost, chilisås, grov skånsk senap (favoriiiiiiit!), soja, cajunkrydda, små tomater, lök, mer lagrad ost och grädde.

012a4861
012a4862
Jag hade Cajunkrydda i den här rätten, men det går bra att ta vanlig chili, paprika eller liknande.
Servera valfritt tillbehör som blomkålsmos, potatismos eller bara en god mozzarellasallad.

012a4881
012a4884

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kryddig Falukorv/Middagskorv i krämig sås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

1 falukorv/middagskorv
prästost i skivor
1 msk grovkornig senap
2 msk chilisås
1 msk japansk soja, gärna Tamari
2 skivade gula lökar
2 hela saltgurkor, tärnade
6 st små tomater
3 dl grädde
Cajunkrydda alternativt paprikakrydda, vitlökspulver och chilipulver.
1 dl riven lagrad ost


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Smörj en ugnsform. Skär korven i 2 cm skivor (inte hela vägen ner)
Blanda chilisås, senap och soja i ett glas.
Skala löken, dela den i två delar och klyfta den. Förväll den i kokande vatten några minuter. Låt sedan rinna av.
Stoppa in prästostskivor i skårorna och lägg korven i ugnsformen. Lägg löken bredvid. Halvera tomaterna och lägg ovanpå löken.
Pensla korven med chilisåskrämen. Hacka saltgurkan och strö över korven. Häll grädden över korv och lök. Pudra med Cajunkrydda (eller valfri krydda)
Strö riven ost över allt.
Sätt in i ugnen ca 30 minuter och servera med valfritt tillbehör.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!