Hej på er!
Måndag och det blåser halv storm där ute!
Räddade nyss en liten fågelunge som vår 13-åringa utekatt Chili kommit in med… usch stackars liten.
Men han verkar ha överlevt för han är borta från häcken där jag lade honom.
Här kommer ett smarrigt recept till er från MINA FAVORITER!
En riktig publikfriare!
Krämig örtkyckling i citron och vitlökssås
- Portioner: 4
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
250 g champinjoner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 knippe sparris, 10 cm av topparna
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond skal och saft av
1 citron 2 tsk torkad rosmarin
2 tsk torkad timjan
1 msk färsk bladpersilja
3 soltorkade tomater
1 dl svarta urkärnade oliver
1 dl riven parmesan
½ citron
Instruktioner
Putsa kycklingfiléerna, krydda dem med chiliflakes, salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör/olja.
Stek dem på båda sidor ca 5 minuter på varje sida.
Ta upp och lägg dem på fat så länge.
Skiva champinjonerna. Finhacka lök och vitlök. Fräs champinjoner, lök och vitlök tillsammans med sparris i några minuter på medelstark värme.
Häll på grädde, creme fraiche, fond, citronskal och saften, kryddor, strimlade soltorkade tomater och riven parmesan.
Låt småputtra i 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Rör ner oliver och lägg ner kycklingen vid servering. Garnera med citronen skuren i klyftor.
Servera med valfritt tillbehör.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
3 kommentarer
Halloj Åse,
Tänkte bjuda på denna till helgen när vi ska ha vår lite försenade cykelfest 🙂 Har du tips på ett gott vin till rätten <3
Kramis Rosa
Så otroligt GOD!
Våra gäster slickade tallrikarna 🤣 Serverade ugnsrostad delikatesspotatis till.
TACK för alla fina recept!