Krämig lax med soltorkade tomater och vita bönor

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till Cervera och Ellos

Hej vänner!

Jag kom nyss hem från en runda med lurvisen och lämnade även honom till Linda på hundfrisörerna, dags för årets första frisörbesök =)

Har kommit lite nytt till våren, den känns ju alltid lite närmre när kan se sig själv där framme i mars / april när våren inte känns så avlägsen längre!

Västen som är som en armlös kappa i bouclétyg och med stora slag älskar jag! Perfekt för våren och looken kan ju varieras beroende på vad man har för tröja under!
Byxorna har jag använt i flera år, har bruna, svarta och creme – definitivt favoriter! HÄR hittar ni dessa.

Adminmåndag idag så har både kvitton och annat eftersläpande att ta tag i. Älskar adminmåndag lika mycket som jag avskyr det haha! Men det är skönt att komma i fas inför veckan känner jag!
Funderar även på mat till kvällen, tror det får bli soppa! Som tur är så älskar våra barn soppa.

I senaste Buffé så hittade jag ett enkelt men lite kul recept som jag gjorde till barnen igår. Jag lade till lite chilisauce och chiliflakes också.
De älskade det och tömde pannan till sista bönan. KUL!

Buffetgryta från Le Creuset HÄR

Detta kommer jag absolut göra fler gånger!

Receptet kommer så klart här!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig lax med soltorkade tomater och vita bönor


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser


Instruktioner

500 g laxfilé utan skinn
1 msk olja + lite smör
1 tsk salt, 2 krm svartpeppar
4 dl vispgrädde
1 dl strimlade soltorkade tomater
1/2 dl chilisause
lite chiliflakes efter smak.
1 msk dijonsenap
2 förp vita bönor (á 380 g)
1 näve färska basilikablad, grovt hackade

Noteringar

Skär laxen i bitar om ca 4 cm, stek i olja och smör, de ska bara få fin färg på båda sidor. Salta och peppra.
I en traktörpanna hetta upp grädde, rör ner soltorkade tomater, chilisauce, dijon och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite koncentrerad fiskfond. Rör ner de avsköljda bönorna.
Fördela laxen i såsen och låt allt småputtra någon minut. Strö basilika över vid servering och servera med valfritt tillbehör.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Birgitta 21 mars, 2023 - 11:41

Jag köpte små vita bönor ska dom blötläggas eller kokas direkt.?

Svara
Åse 21 mars, 2023 - 13:53

Inte om de är på burk och redan är kokade.

Svara
Eva 12 februari, 2023 - 14:05

Har precis lagat och ätit denna supergoda laxrätt, med bönor!
Både min man och jag tyckte det var underbart gott!
Tack för dina härliga recept!

Svara
Liselotte 26 januari, 2023 - 17:31

Säkert väldans gott, men vad är babsolika?? Kan bara tänka mig basilikaolja?

Svara
Åse 26 januari, 2023 - 17:34

Det är något så enkelt som ett snabb-felstavning av BASILIKA.

Svara
Ulrika Ställ 25 januari, 2023 - 22:13

Vad roligt, jag drog ur det receptet och ska laga det imorgon! Vad kul att ni gillade👏🏻👏🏻
Trevlig resa☀️🤗

Svara
Åse 26 januari, 2023 - 08:57

Tack raring!! ❤️

Svara
Jenny 25 januari, 2023 - 14:28

Älskar dina recept!
Fin outfit!
Förreten vad använder du för foundation + färg och bronzer?

Ha en fin onsdag!
Kram

Svara
Åse 25 januari, 2023 - 14:57

Tack snälla! <3
Foundation: Jag blandar den HÄR och den HÄR, på sommaren har jag enbart den sistnämnde. Bronzer/Highlighter/Rouge HÄR Jag har den mest på kinder och runt ansiktet och den guldiga highlightern på kindben och under ögonbrynen.

Svara
Cissi 24 januari, 2023 - 15:58

Lät väldigt gott, det ska jag testa.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.