Krämig kycklinglasagne med ajvar

20 januari, 2019

Hej hej!

Här kommer ytterligare ett recept från min bok, yummie!

Ajvar är en av mina favoritsmaksättare, passar i då
många rätter.
Gillar ni ajvar?

Kryddor som spiskummin gifter sig väl med ajvar också 🙂

Hoppas ni provar detta receptet!

Skriv ut

Krämig kycklinglasagne med ajvar

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

800 g kycklingfilé
smör att steka i
2 tsk oregano
2 tsk torkad basilika
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
½ tsk malen svartpeppar
4 soltorkade tomater
1 kruka basilika

Lasagneplattor:

4 ägg
125 g philadelphiaost eller annan färskost
0,5 dl fiberhusk

Sås:

350 g ajvar relish
3 dl crème fraiche
1 dl grädde
150 g lagrad riven ost
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk spiskummin
salt och peppar


Instruktioner

Lasagneplattor: Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten på två bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut tunt. Det ska inte bli för tunt dock! Låt papprena vara kvar under gräddningen. Grädda i 10 minuter.
Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor.
Höj ugnsvärmen till 225 grader
Strimla kycklingfilén och stek i smör i stekpanna.
Krydda med oregano, basilika, paprika, salt och peppar.
Grovhacka basilikabladen. Strimla soltorkade tomaterna.
Vispa ihop ingredienserna till såsen. Häll lite av såsen i botten på en ugnsform.
Varva lasagneplattor, kyckling, soltorkade tomater, basilika och sås i formen. Avsluta med lasagneplattor och sås.
Grädda mitt i ugnen i 20–30 minuter.


5 kommentarer

Karin 27 januari, 2019 - 18:09

Supergod! Som alltid när receptet kommer från dig…Du är vår receptgud! 🙂 Vi älskar allt du föreslår – tack för att fina recept här och i böckerna. 🙂

Svara
Eva 21 januari, 2019 - 07:28

Hur gör man lasagneplattorna?
Hittar inte det.
Detta såg gott ut😋

Svara
Maria Sardal Jerhov 20 januari, 2019 - 22:45

Åse, hur gräddar du lasagneplattorna i receptet? Finns det kanske i ett separat recept?

Svara
Nina 20 januari, 2019 - 16:28

Jaaa, älskar ajvar, som tillbehör till maten, men också i maten. Gillar kalkonbiffar med ajvar från din senaste bok, men favoriten just nu (när det gäller ajvarmat) är kycklingbiffarna i ajvarsås. Slurp!
Måste prova lasagnen, har aldrig gjort lasagneplattor, men nån gång ska ju vara den första…..

Svara
Ida 20 januari, 2019 - 14:24

Älskar ajvar men använder det konstigt nog alldeles för lite. Får helt bli ändring på det 😋 Tack för fantastiska tips 🤩

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.