Krämig kycklinggryta med saffran- och tomat

av Åse
Reklam för / Annonslänkar till Bodystore

God förmiddag vänner!

Hade ni en fin andra advent? Det hade vi!
Ska strax uppdatera er om helgen som gick, vi hade ju finfrämmat från våra bästa Närkingar 🥰
Jag passar på att sitta på kontoret idag, Alice är hemma idag så jag har lite valpvakt =)
Vi har precis varit ute på en liten runda här i parken utanför, nu börjar vi bredda våra små äventyr.

Jag har tagit fram kyckling idag och jag tror bestämt att det får bli den här godingen!

Muuuuuums!
I kväll serverar jag den med lågkolhydratspaghetti, det HÄR är min favorit!
Jag ska strax lägga en beställning på lite måsten: C-vitamin, Fröknäcke, ZMA, Probiotika, Aktiv kol produkterna från Dr Organic till våra tjejr!, De älskar dem.
Den HÄR pastan från 100% gröna ärtor blev jag nyfiken på och ska ta hem. Ni kanske har provat?

Just nu ger min kod: 56KILO100 100 kr rabatt vid köp över 600kr. (Kan ej kombineras med andra rabattkoder)
Utöver det är det bra kampanjer!

Här kommer receptet!
Berätta gärna vad ni tyckte om det!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig kycklinggryta med saffran- och tomat


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
67 st soltorkade tomater
matfett
3 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl passerade tomater
1 g saffran (två paket)
12 msk tomatpuré
1/2 dl vitt vin
1,5 msk kycklingfond
23 msk sweet chili (gärna med mindre socker)
salt, peppar
1/2 msk torkad oregano
10 romantica tomater


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök. Putsa kycklingen och skär i strimlor.
Strimla soltorkade tomater.
Fräs kycklingen i stekpanna med 1 msk matfett, lägg över i gryta.
I samma panna fräs vitlök, lök och rör ner saffran och soltorkade tomater. Lägg över i grytan med kycklingen.
Rör ner övriga ingredienser och smaka av med salt, peppar och oregano, Låt allt puttra ihop ca 15 minuter och servera sedan med valfritt tillbehör. Riven parmesan är gott att strö över.

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

3 kommentarer

Eva-Lena 14 december, 2021 - 22:00

Vart kommer din blåa gryta ifrån?

Svara
Barbro 7 december, 2021 - 20:46

Verkar ju vara jättegott..men vad kan man ta i om man inte har vin hemma?

Svara
Åse 9 december, 2021 - 08:07

Du kan utesluta om du inte heller har matlagningsvin annars funkar en skvätt citron, det är mest syran man vill ha

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.