Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig kycklinggryta med saffran- och tomat


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
67 st soltorkade tomater
matfett
3 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl passerade tomater
1 g saffran (två paket)
12 msk tomatpuré
1/2 dl vitt vin
1,5 msk kycklingfond
23 msk sweet chili (gärna med mindre socker)
salt, peppar
1/2 msk torkad oregano
10 romantica tomater


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök. Putsa kycklingen och skär i strimlor.
Strimla soltorkade tomater.
Fräs kycklingen i stekpanna med 1 msk matfett, lägg över i gryta.
I samma panna fräs vitlök, lök och rör ner saffran och soltorkade tomater. Lägg över i grytan med kycklingen.
Rör ner övriga ingredienser och smaka av med salt, peppar och oregano, Låt allt puttra ihop ca 15 minuter och servera sedan med valfritt tillbehör. Riven parmesan är gott att strö över.