Godaste bacon- och champinjonsåsen till pasta

7 september, 2014

I fredags gjorde jag min vanliga baconsås som är en sååååå god pastasås. Jag har gjort den i 25 år sedan jag fick receptet från min storasyster.
Enkel och så god! Jag serverade stekta champinjonr, parmesan och halverade körsbärstomater till så kan man själv välja vad man vill ha i, uppskattat av barnen!

I receptet nedan ingår champinjonerna men just denna gången hade jag dem ovanpå.
En perfekt rätt att servera till många och kan anpassas efter behov och smak.
Lite sambal oelek är gott att ha i om man vill ha hetta!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig baconsås till pasta eller Zoodles


  • Författare: åse Falkman Fredrikson
  • Totaltid: 10
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 3 paket bacon
  • 3 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 g champinjoner (eller tre små burkar)
  • 6 dl creme fraiche
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 msk tamarisoja
  • 1/2 köttbuljong
  • 2 krm svartpeppar
  • Tillbehör: Parmesanost, basilika eller ruccola, körsbärstomater, (stekta champinjonkvartar)
  • Pasta eller strimlad vitkål eller zoodles (zucchini spaghetti)

Instruktioner

  1. Fräs klippt bacon med finhackad lök, vitlök och champinjoner, stek allt tills det fått fin färg.
  2. Vispa ner creme fraiche, grädde, soja och buljong och låt allt småputtra 5 minuter.
  3. Smaka av med nymalen svartpeppar.
  4. Servera och toppa med parmesan och valfria grönsaker
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 5

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

11 kommentarer

Pia 4 december, 2014 - 20:54

Hej Åse!
Fick min spiralizer/grönsakssvarv idag så jag kunde strimla fina långa zoodles! Så coolt och himla gott:-) Förresten vad är det för helt underbara tallrikar du har, de svarta?
Tack för dina goda recept

Åse 5 december, 2014 - 08:55

Härligt Pia!
De kommer från RBA! (finns bla på Cervera)

Pia 16 november, 2014 - 11:52

Hej Åse!
Hur strimlar du zucchini o vitkål lättast!? Tack för ett svar:-)
Hälsn Pia

Åse 16 november, 2014 - 17:57

Hej Pia! Jag använde en strimlare som jag köpt på Amazon till zucchinin. Till vitkål skär jag bara med kniv =)

Anette 25 september, 2014 - 19:28

Om jag säger så här: Familjen bokstavligen slickade tallrikarna efter maten 🙂 DET kallar jag gott betyg!
Ska skrivas ut och sättas in bland favoritrecepten

Åse 26 september, 2014 - 11:16

kul att höra!!

Anna 10 september, 2014 - 12:09

Antar att detta går att frysa?
Tack för ett nytt superrecept, ska testas till helgen!

Åse 10 september, 2014 - 22:16

Såsen? Jaaaaa =)

Susanne 8 september, 2014 - 16:08

Hej Åse!
Det ser jättegott ut! Två frågor: Hur tillagar du dina zoodles? Hur gör du när du strimlar zucchinin? I ett tidigare inlägg ser det ut som om din vän har någon smart pryl till hjälp vid strimlingen. Tusen TACK!

~ Maria ~ 7 september, 2014 - 20:36

Mums! Detta får bli middagen i morgon. Tack för inspirationen <3

Marja - Baka Sockerfritt 7 september, 2014 - 18:32

Jag har länge varit sugen på en liknande krämig pastasås (fast kanske till shiratakinudlar). Detta lät fantastiskt gott, så något liknande blir det nog!

Kommentarer är stängda