Krämig avokado- och äggsallad med lax

21 augusti, 2018

Morning!

Solen lyser! Härligt!
Jag ska strax hoppa i kläderna och bege mig mot stan för möte och lunch, men först tänkte jag bara dela med mig av detta fräscha och smarriga receptet som vi åt till middag i går! Så goda smaker och enkelt fixat!

Just nu försöker jag öka upp mer grönsaker och mer fisk!
Det har blivit för mycket snabba kötträtter på sista tiden och då brukar jag känna ett skriande behov av just mer fisk & grönt.
Hur funkar ni??

Avokado- och äggsallad är en favorit, prova att lägga det på mina lågkolhydratrecept mandelbröd, mina scones eller något annat bröd från mina recept! MUMS!

avokado- och äggsallad

Detta tar ju inte mer än 10 minuter att fixa till. Äggens koktid + svänga ihop allt! har man kokta ägg i kylskåpet så går det ju extra fort! =)

I skålen har jag japansk soja och wasabi som jag häller som dressing över, det kan man ju skippa om man inte gillar =)

Skriv ut

Krämig avokado- och äggsallad med lax

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2 1x

Scale

Ingredienser

1 avokado
3 ägg
2 msk fet yoghurt, creme fraiche eller majonnäs
1/2 lime, juicen
2 msk grovt hackad koriander
salt, peppar

Salladen:
rädisor
förvälld sparris
gurka
150 g kallrökt lax i skivor


Instruktioner

Koka äggen nästan hårdkokta. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten. Gröp ur avokadon och skär i tärningar. Dela äggen kors och tvärs i en ägghackare, bland med mejeri eller majonnäs, koriander, lime, salt och peppar.
Fördela på tallrik med resterande grönsaker och laxen.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

3 kommentarer

Anita 21 augusti, 2018 - 15:52

Jag är precis som du måste ha mycke grönsaker .
Ibland när man är bortbjuden o där inte serveras grönsaker brukar jag alltid äta sallad till lunch dagen efter, känner liksom ett sug i magen

Svara
Carina 21 augusti, 2018 - 13:25

Låter jättegott! Ska prövas. Jag äter också gärna mycket grönsaker och fisk. Ska börja äta mer vegetariska rätter gärna till lunchen. Älskar olika vegetariska soppor. Gärna mixa dem med stavmixer. Gjorde gazpacho för en tid sedan så gott. Ska göra grön ärtsoppa nästa gång. Tack för tipset för det svarta byxorna med rosa blommor från Ellos. Klickade hem sista paret 149kr, så sköna och svala

Svara
Jenjo 21 augusti, 2018 - 13:01

Åh..! Detta är verkligen något i min smak. Är inte så förtjust i kött, och borde kanske därför valt något annat än en galet köttälskande sambo, men när jag är själv äter jag alltid fisk. Så detta kommer jag givetvis att testa. 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.