Detta receptet är ett storkoksrecept. Bra att frysa in i portionspåsar.
Satsen väger ca 2900 g och delat på 9 blir det ca 3.5 PTS per portion (rejäl portion!)
9 portioner á 3.5 PTS
700 g nötfärs 10%
6-7 morötter (rivna)
2 normalstora lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 mörk oxbuljong tärning
kinesisk soja
2 msk brun maizena redning
kryddor
2.5 dl vatten
3 burkar tomatkross
1 burk champinjoner
1 Milda minimat 7%
Stek upp hackad lök och champinjoner och lägg över i stor kastrull. (Jag anv oljespray)
Stek upp köttfärsen och lägg över i kastrullen.
Blanda ner övriga ingredienser och krydda efter smak. Låt puttra på svag värme i ca 15-20 minuter.
Servera med valfri mängd pasta, tex tagliatelle.
Köttfärssås + 135 g tagliatelle = 6.5 PTS
En annan variant jag brukar göra är:
7 portioner á 4 PTS
600g nötfärs
2 burkar krossade tomater
3 morötter
1 brk champinjoner
2 buljongtärningar
kinesisk soja efter smak
5 dl Milda mat extra
2 dl vatten
lök
skivad vitlök
Servera med vanlig pasta (4 pts valfri mängd) eller fullkornspasta (3 pts valfri mängd)
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

5 kommentarer
Köttfärssåsen är verkligen god! Delade upp den i portioner och frös in. Det är så gott att bara plocka fram när man behöver. Har även haft i lite mer vatten och lagt i en potatis och vips så har man en jättegod soppa!
mycket gott! rekommenderas!
Mm låter gott! Lycka till med ditt projekt som vi alla vet kommer gå vägen :D. KRAM!
hej hopp systra min =)
Somnade ifrån allt igår, Leffe fick laga mat till sig o ungarna och jag tog en vv cannelloni, bara att värma. Det är super med storkok!!
Puss P
Haha! Det är nästan komiskt! Förra gången du åt köttf.sås o tagliatelle så gjorde jag det oxå…Och det är likadant idag…Fast jag gjorde en gratängvariant av det.
Men det är ju gott o lättlagat!:)