Detta receptet är ett storkoksrecept. Bra att frysa in i portionspåsar.
Satsen väger ca 2900 g och delat på 9 blir det ca 3.5 PTS per portion (rejäl portion!)
9 portioner á 3.5 PTS
700 g nötfärs 10%
6-7 morötter (rivna)
2 normalstora lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 mörk oxbuljong tärning
kinesisk soja
2 msk brun maizena redning
kryddor
2.5 dl vatten
3 burkar tomatkross
1 burk champinjoner
1 Milda minimat 7%
Stek upp hackad lök och champinjoner och lägg över i stor kastrull. (Jag anv oljespray)
Stek upp köttfärsen och lägg över i kastrullen.
Blanda ner övriga ingredienser och krydda efter smak. Låt puttra på svag värme i ca 15-20 minuter.
Servera med valfri mängd pasta, tex tagliatelle.
Köttfärssås + 135 g tagliatelle = 6.5 PTS
En annan variant jag brukar göra är:
7 portioner á 4 PTS
600g nötfärs
2 burkar krossade tomater
3 morötter
1 brk champinjoner
2 buljongtärningar
kinesisk soja efter smak
5 dl Milda mat extra
2 dl vatten
lök
skivad vitlök
Servera med vanlig pasta (4 pts valfri mängd) eller fullkornspasta (3 pts valfri mängd)
Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
5 kommentarer
Köttfärssåsen är verkligen god! Delade upp den i portioner och frös in. Det är så gott att bara plocka fram när man behöver. Har även haft i lite mer vatten och lagt i en potatis och vips så har man en jättegod soppa!
mycket gott! rekommenderas!
Mm låter gott! Lycka till med ditt projekt som vi alla vet kommer gå vägen :D. KRAM!
hej hopp systra min =)
Somnade ifrån allt igår, Leffe fick laga mat till sig o ungarna och jag tog en vv cannelloni, bara att värma. Det är super med storkok!!
Puss P
Haha! Det är nästan komiskt! Förra gången du åt köttf.sås o tagliatelle så gjorde jag det oxå…Och det är likadant idag…Fast jag gjorde en gratängvariant av det.
Men det är ju gott o lättlagat!:)