Köttfärssås

11 januari, 2007

Detta receptet är ett storkoksrecept. Bra att frysa in i portionspåsar.
Satsen väger ca 2900 g och delat på 9 blir det ca 3.5 PTS per portion (rejäl portion!)

9 portioner á 3.5 PTS

700 g nötfärs 10%
6-7 morötter (rivna)
2 normalstora lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 mörk oxbuljong tärning


kinesisk soja
2 msk brun maizena redning
kryddor
2.5 dl vatten
3 burkar tomatkross
1 burk champinjoner
1 Milda minimat 7%

Stek upp hackad lök och champinjoner och lägg över i stor kastrull. (Jag anv oljespray)
Stek upp köttfärsen och lägg över i kastrullen.


Blanda ner övriga ingredienser och krydda efter smak. Låt puttra på svag värme i ca 15-20 minuter.
Servera med valfri mängd pasta, tex tagliatelle.
Köttfärssås + 135 g tagliatelle = 6.5 PTS

IMG_1611

En annan variant jag brukar göra är:

7 portioner á 4 PTS

600g nötfärs
2 burkar krossade tomater


3 morötter
1 brk champinjoner
2 buljongtärningar
kinesisk soja efter smak
5 dl Milda mat extra
2 dl vatten
lök
skivad vitlök

Servera med vanlig pasta (4 pts valfri mängd) eller fullkornspasta (3 pts valfri mängd)

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

5 kommentarer

bikka 7 mars, 2010 - 11:30

Köttfärssåsen är verkligen god! Delade upp den i portioner och frös in. Det är så gott att bara plocka fram när man behöver. Har även haft i lite mer vatten och lagt i en potatis och vips så har man en jättegod soppa!

Svara
cecilia 16 november, 2007 - 18:10

mycket gott! rekommenderas!

Svara
Sanna 12 januari, 2007 - 17:39

Mm låter gott! Lycka till med ditt projekt som vi alla vet kommer gå vägen :D. KRAM!

Svara
Pjodden 12 januari, 2007 - 13:32

hej hopp systra min =)
Somnade ifrån allt igår, Leffe fick laga mat till sig o ungarna och jag tog en vv cannelloni, bara att värma. Det är super med storkok!!
Puss P

Svara
Louice 11 januari, 2007 - 22:44

Haha! Det är nästan komiskt! Förra gången du åt köttf.sås o tagliatelle så gjorde jag det oxå…Och det är likadant idag…Fast jag gjorde en gratängvariant av det.
Men det är ju gott o lättlagat!:)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.