Köttfärssås

av Åse

Detta receptet är ett storkoksrecept. Bra att frysa in i portionspåsar.
Satsen väger ca 2900 g och delat på 9 blir det ca 3.5 PTS per portion (rejäl portion!)

9 portioner á 3.5 PTS

700 g nötfärs 10%
6-7 morötter (rivna)
2 normalstora lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 mörk oxbuljong tärning
kinesisk soja
2 msk brun maizena redning
kryddor
2.5 dl vatten
3 burkar tomatkross
1 burk champinjoner
1 Milda minimat 7%

Stek upp hackad lök och champinjoner och lägg över i stor kastrull. (Jag anv oljespray)
Stek upp köttfärsen och lägg över i kastrullen.
Blanda ner övriga ingredienser och krydda efter smak. Låt puttra på svag värme i ca 15-20 minuter.
Servera med valfri mängd pasta, tex tagliatelle.
Köttfärssås + 135 g tagliatelle = 6.5 PTS

IMG_1611

En annan variant jag brukar göra är:

7 portioner á 4 PTS

600g nötfärs
2 burkar krossade tomater
3 morötter
1 brk champinjoner
2 buljongtärningar
kinesisk soja efter smak
5 dl Milda mat extra
2 dl vatten
lök
skivad vitlök

Servera med vanlig pasta (4 pts valfri mängd) eller fullkornspasta (3 pts valfri mängd)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

bikka 7 mars, 2010 - 11:30

Köttfärssåsen är verkligen god! Delade upp den i portioner och frös in. Det är så gott att bara plocka fram när man behöver. Har även haft i lite mer vatten och lagt i en potatis och vips så har man en jättegod soppa!

Svara
cecilia 16 november, 2007 - 18:10

mycket gott! rekommenderas!

Svara
Sanna 12 januari, 2007 - 17:39

Mm låter gott! Lycka till med ditt projekt som vi alla vet kommer gå vägen :D. KRAM!

Svara
Pjodden 12 januari, 2007 - 13:32

hej hopp systra min =)
Somnade ifrån allt igår, Leffe fick laga mat till sig o ungarna och jag tog en vv cannelloni, bara att värma. Det är super med storkok!!
Puss P

Svara
Louice 11 januari, 2007 - 22:44

Haha! Det är nästan komiskt! Förra gången du åt köttf.sås o tagliatelle så gjorde jag det oxå…Och det är likadant idag…Fast jag gjorde en gratängvariant av det.
Men det är ju gott o lättlagat!:)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.