Skriv ut

Köttfärspizza med ägg LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Köttfärssås

  • 500 g nötfärs
  • 400 g tomatkross
  • 2 msk oxfond
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk tomatpuré
  • salt, peppar

Topping

  • 3 dl riven ost
  • jalapenos efter smak
  • 6 skivor Salami (Göl Pepperoni)
  • 2 påsar/kulor mozzarella á 125 g
  • 2 dl skivade champinjoner
  • 4 ägg
  • oregano, salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Förbered pizzadegen och förgrädda den.
  2. Gör köttfärssåsen: Fräs lök och vitlök i smör. Rör ner köttfärs och finhacka med en stekspade. Stek tills köttfärsen fått fin färg. Rör ner övriga ingredienser och smaka av med salt & peppar. Låt puttra i ca 10 minuter.
  3. Strö riven ost på pizzabottnen och fördela köttfärssåsen över.
  4. Lägg på jalapenos, salami, skivad mozzarella, skivade champinjoner och avsluta med att knäcka äggen ver.
  5. Grädda i ugnen, ca 10 minuter.
  6. Servera med en god sås.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6