Hej vänner!
Så gott att fylla köttfärslimpa tycker jag.
Jag brukar fylla lite med det jag har hemma, så himla smidigt.
Tomatsåsen i köttfärsen gjorde den såååå saftig!
Jag ersätter ofta grädde och mjölk i mat med just tomatsås.
Jag gjorde en färskoströra på det jag hade i kylskåpet.
Blev pepperonisalami, soltorkade tomater och basilika. Ni kan självklart ta det ni har hemma.
Kan tänka mig att et blir jättegott att knaperstekt bacon och blanda med naturell färskost och lite sambal oelek.
Jag lägger köttfärsen på gladpack och använder gladpacken till att rulla ihop köttfärslimpan som en rulltårta. Smidigt och enkelt =)
Runt köttfärsen lade jag klyftpotatis och morötter och man kan lägga precis vad man vill, blomkål och broccoli är gott också =)
Grönsakerna blir ju så saftiga när de liksom får ugntillagas i köttbuljongen som blir!
Servera med skyn från köttfärslimpan eller häll av och gör en gräddsås på det.
Köttfärslimpa fylld med italienska smaker
- Portioner: 6
Ingredienser
800 g nötfärs
1 gul lök, grovt riven
1 stort ägg
0,5 dl pofiber (eller tex havregryn)
0,5 dl tomatsås
1 dl vatten
3 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk oregano
1 msk soja
Fyllning:
100 g salami, strimlad
1 kruka basilika, grovhackad
1 dl färskost
2 msk soltorkade tomater, finhackade
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Blanda ihop ingredienserna till köttfärssmeten.
Lägg ut på gladpack och forma till en rektangulär platta.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och smeta ut på köttfärsplattan. Rulla ihop.
Lägg i ugnsform och gärna grönsaker eller rotfrukter runt om. Låt gå i ugn i ca 45 minuter, höj eventuellt ugnsvärmen sista 10 minuterna.
3 kommentarer
Detta måste jag göra ! Har just upptäckt din blogg
då jag sedan snart 2 veckor ändrat min kost , du har
så mycket goda recept och kul att det är blandat med lite
mode också! 🥰
Vad roligt att du uppskattar! Välkommen hit! <3
Så gott det ser ut !😋Det måste jag prova, tack för alla goda recept du lägger ut.🤗