Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Köttfärslimpa fylld med italienska smaker


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

800 g nötfärs
1 gul lök, grovt riven
1 stort ägg
0,5 dl pofiber (eller tex havregryn)
0,5 dl tomatsås
1 dl vatten
3 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk oregano
1 msk soja

Fyllning:
100 g salami, strimlad
1 kruka basilika, grovhackad
1 dl färskost
2 msk soltorkade tomater, finhackade


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Blanda ihop ingredienserna till köttfärssmeten.
Lägg ut på gladpack och forma till en rektangulär platta.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och smeta ut på köttfärsplattan. Rulla ihop.
Lägg i ugnsform och gärna grönsaker eller rotfrukter runt om. Låt gå i ugn i ca 45 minuter, höj eventuellt ugnsvärmen sista 10 minuterna.