Köttfärsgratäng med Gnocchi

av Åse
ARTIKELN INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Hej hej!

Ojoj detta tyckte vi alla var SÅ gott!
Ett bra grundrecept så kan man variera efter behov och tycke & smak.
Vi valde att ha färsk potatis gnocchi (som små, mjuka dumplings) i, men kan tex ha: Potatis eller vanlig pasta i. Har man potatis i så måste man ha gratängen inne tredubbelt så lång tid och på 180 gr.
För lågkolhydratalternativ kan man ha bönpasta, aubergine (som en moussaka då), eller grönsaker som tex blomkål i.

Så goda smaker i den här och en trevlig familjerätt.


Ugnsform från Peugeot HÄR

Varva köttfärssåsen och gnocci och avsluta med skivad mozzarella, häll grädde över.

och sedan massvis med riven parmesan!

Jag kryddade med lite torkad oregano och tunt skivad tomat.

In i ugnen på 225 gr varmluft i 20 minuter, klart!
Lite färsk basilika och maten är serverad =)

Prova detta hör ni!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Köttfärsgratäng med Gnocci


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 kg nötfärs
2 paket bacon
ca 700 g  färsk potatis gnocci
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 burkar finkrossade tomater (MUTTI tycker jag är bäst)
2 dl vitt vin
4 msk konc. kalvfond
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 dl chilisås (ketchupvarianten)
1 msk paprikapulver
1/2 msk spiskummin
2 krm cayennepeppar
2 dl grädde
2 färska mozzarellabollar (a 125 g)
2 tsk torkad oregano
4 dl riven parmesan
1 tomat, tunt skivad
1/2 kruka färsk basilika


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr varmluft.
Finhacka lök och vitlök. Klipp baconet i mindre bitar och stek. Fräs lök och vitlök mjuk. Tillsätt nötfärsen och bryn den. Rör ner baconet och lägg över allt i en större kastrull.
Rör ner övriga ingredienser och låt koka ihop i ca 5 minuter. Under tiden koka gnocchin i lättsaltat vatten, ca 1 minut.
Varva gnocchi och köttfärsåsen i en ugnsform.
Avsluta med skivad mozzarella, krydda med oregano och häll grädden över gratängen.
Riv parmesan och strö över. Lägg på tunt skivad tomat. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Garnera med basilika och servera med en grönsallad.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

9 kommentarer

Fia 16 februari, 2024 - 12:48

LCHF ?

Svara
Åse 16 februari, 2024 - 12:49

Gnocchi är potatispasta och det undviker man på lchf

Svara
Lisbeth Ragnhild Maria 28 januari, 2024 - 12:53

Varför kör alla med den hemskt smakande spiskummin som förstör smaken i alla recept ? Bläh !!

Svara
Åse 28 januari, 2024 - 12:55

För att alla inte tycker att den smakar BLÄH och förstör smaken så klart?!

Svara
Carina 18 januari, 2024 - 21:06

Mums och perfekt bjudmat

Svara
Jeanette J 18 januari, 2024 - 20:09

Låter supersmarrigt. 😋 Perfekt bjudmat att laga till många o enkelt att förbereda innan. Tack 🙏🏻
Mvh
Jeanette

Svara
Maria 18 januari, 2024 - 19:54

Är så okunnig på det här, men tror du att det går att använda ditt recept på gnid till det här receptet? 🙂

Svara
Åse 18 januari, 2024 - 20:10

Kanske lite mkt jobb känner jag för att höra 700 g, men det ska säkert funka!

Svara
Ewa 18 januari, 2024 - 17:10

Hej Åse
Receptet måste jag testa ser jättegott ut.
En liten fråga kommer du att ge ut fler böcker?
Och till sist så mysigt ditt nya kontor ser ut,lycka till där.
Kram Ewa

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!