8,2K
Som sagt, vi har fortfarande inte hunnit montera matbordet (det ska vi göra ikväll!) så matinspirationen och dukning lyser med sin frånvaro.
Köttfärslimpa är en stor favorit och den här versionen är grymt god! Köttfärslimpa och pizza i ett!
Är en form av MEATZA som jag hade i min första bok ”Viktminskning med LCHF” och idén till just detta hittade jag hos Köket.se
Hej på er!
Favorit i repris i dag!
Detta åt jag både i går och idag – så himla gott!
Annas Fröbröd med mjukost och avokado, lagomkokt ägg med örtsalt, vaniljkvarg med bär och bipollen. SLURP!
Som sagt, vi har fortfarande inte hunnit montera matbordet (det ska vi göra ikväll!) så matinspirationen och dukning lyser med sin frånvaro.
Köttfärslimpa är en stor favorit och den här versionen är grymt god! Köttfärslimpa och pizza i ett!
Är en form av MEATZA som jag hade i min första bok ”Viktminskning med LCHF” och idén till just detta hittade jag hos Köket.se
Toppingen går ju att variera hur mycket som helst och detta kommer bli en stående favorit här, var så säkra! =)
Köttfärslåda Capricciosa
- Portioner: 8
Ingredienser
- Köttfärsröran:
- 3 dl mjölk eller vatten
- 1 dl pofiber
- 1 kilo nötfärs
- 2 ägg
- 2 gula lökar, rivna
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 3 msk kalvfond
- Topping:
- 2 dl pizzasås
- 2 st mozzarella á 125 g
- 150 g rökt skinka
- 250 g champinjoner
- 4 tsk torkad oregano
- Basilikablad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Rör ihop vätska med pofiber och låt svälla.
- Rör ihop nötfärs med pofiberröran och övriga ingredienser.
- Tryck ut köttfärssmeten i smord form ca 25 x 30 och bred tomatsåsen ovanpå.
- Strö oregano över, sedan champinjoner och skivad mozzarella och sist strimlad skinka.
- Sätt in i ugnen ca 25 minuter. Servera med en god sallad eller kokt blomkål/kokt broccoli och sockerfri lingonsylt.
- Jag gjorde även en snabb skysås och serverade till.
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
18 kommentarer
Supergott recept trots att åren gått sedan publicering!
Vad roligt att det smakade!!
Håller just på att göra denna rätt, ska bli spännande då dina recept brukar vara otroligt goda 😊
Hoppas det smakade! 🙏🏻
Gjorde den just men efter 25 min fortfarande vattning på plåten, har hällt bort det nu och kör 10min till.
Din är inte vattnig?
Buljongen som blir sparas och blir en god sås! Köttfärslimpa ”vattnas” alltid!
Låt bli att ha i fibrerna! Smaken blev bra, men konsistensen är som slemmig kattmat 😣. Det blev 1 kilo köttfärs ner i sopkorgen.
Hade du pofiber i??? Inte fiberhusk eller annat? För det där stämmer inte med hur mitt resultat blev. Pofiber ersätter skorpmjöl och ger samma konsistens, dvs suger upp vätska – gör definitivt inget slemmigt som kattmat.
Det används i alla mina köttfärslimperecept och har gjort i alla år och jag har aldrig hört ngn nämna att det skulle bli slemmigt? https://56kilo.se/champinjon-och-farskostfylld-kottfarslimpa-lchf/
Då måste jag ha tagit fel. Sjutton också. men tack för att du svarade =)
Hua! 1 dl fiberhusk lär inte varit trevligt 😉 bättre lycka nästa gång! 🙂
Låter ju gott! Var kommer äggen, löken och kalvfonden in i receptet? Antar att det ska ner i köttfärsröran eller?
Hej! Låter lite annorlunda, vad smakar det som, typ? Kram och trevlig helg!
Som köttfärslimpa med ost och skinka 🙂
Mannen slår volter här hemma av förtjusning när jag visar honom detta recept. Vi ska testa i helgen! 😀 Tack för dina tips och alltid så fina bilder.
Hej vännen,
tror det är 2 recept hopblandade???
Sockerfri lingonsylt till pizza lät lite annorlunda…:)
kraaam Jeanette
Lingonsylt till köttfärslimpa är klockrent och detta är ju en köttfärslimpa med pizzatopping hihi kraaaam
Vad gott det ser ut! Tack för inspirerande recept! Det här gör vi nog i helgen.
Vi har båda minskat rejält i vikt med hjälp av LCHF det senaste året. En stor del av framgången beror på alla fantastiska recept och tips vi hittar här. Övriga familjen tycker att de numera får restaurang mat. Stort tack Lena och David