Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Köttfärpizza (limpa) Capricciosa


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • Köttfärsröran:
  • 3 dl mjölk eller vatten
  • 1 dl pofiber
  • 1 kilo nötfärs
  • 2 ägg
  • 2 gula lökar, rivna
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk kalvfond
  • Topping:
  • 2 dl pizzasås
  • 2 st mozzarella á 125 g
  • 150 g rökt skinka
  • 250 g champinjoner
  • 4 tsk torkad oregano
  • Basilikablad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Rör ihop vätska med pofiber och låt svälla.
  3. Rör ihop nötfärs med pofiberröran och övriga ingredienser.
  4. Tryck ut köttfärssmeten i smord form ca 25 x 30 och bred tomatsåsen ovanpå.
  5. Strö oregano över, sedan champinjoner och skivad mozzarella och sist strimlad skinka.
  6. Sätt in i ugnen ca 25 minuter. Servera med en god sallad eller kokt blomkål/kokt broccoli och sockerfri lingonsylt.
  7. Jag gjorde även en snabb skysås och serverade till.