KÖPENHAMN – Bæst, Two socks, Hija de Sanchez

av Åse

Happy lillörda vänner!

Har ni något gott planerat till middag ikväll? Här blir det fläskkotletter i min nya Crockpot Turbo Express!
Spännade att se hur de blir! Lär bara ta ca 10 minuter för möra ”långlagade” kotletter med turbo tryckkoksfunktionen! Älskar min nya ”potta”!

Nåväl! Här kommer lite bilder från i lördags och härliga mat & drycktips!
Vilken helt fantastiskt mysig och rolig lördag i Köpenhamn vi fick med våra vänner Johan & Marie! En sådan där lyckopillsdag!
Dagen kantades av gott att äta och dricka och vi upptäckte nya härliga ställen! Alla var nya för mig och Daniel men inte för våra vänner.
Vädret var helt perfekt, tänka sig att kunna sitta ute på uteserveringar i slutet av oktober?

Ett måste på båten som Helsingborgare! ”Två röda och en grön” till det stark dansk senap och ketchup. Brödet (om man äter det) doppar man i senap/ketchup/rostad lök.

Väl i hamn hoppade vi snabbt upp på tåget och tog plats på övre plan.
Och där satt vi, och satt och satt…
”Signalfel”
Och så där fortsatte det tills vi fick reda på att ALLA tåg på Själland stod still pga signalfel!
Sååååå vi slängde oss av tåget och hoppas på en buss i sista sekund som skulle ta oss mot Köpenhamn.

Där satt vi i 1 timme och en kvart, för bussen stannade ju på varenda hållplats! Haha!

Men lika glada var vi för det! Älskar att umgås med människor som inte surnar till så fort saker blir motigt!
Det blir vad man gör det till!

Väl framme i Klampenborg gav vi upp försöket att ta oss till Nørrebro med buss så vi hoppade snabbt in i en taxi när vi såg en!
Endast EN kvart försenade var vi framme på BÆST där vi bokat brunch!

BÆST är platsen där hållbarhet och högsta kvalitet betyder allt. Platsen där säsongens bästa hållbara ekologiska produkter, kombinerat med respektfullt tillagade lokala råvaror, i en avslappnad miljö frodas.

Vi har vunnit många priser och utmärkelser för bästa pizza både lokalt och internationellt men vi har inte för avsikt att göra BÆST till en italiensk restaurang. Vi är inspirerade av italiensk tradition och hantverk och implementerar dem på lokala ekologiska råvaror.

Nørrebro är en hipp och mångkulturell stadsdel som är populär bland matintresserade och här hittar man många besöksvärda restauranger! Fullt av mysiga ställen här!

Vi tog in deras brunch!

 

Alltså Stracciatellan var TO DIE FOR! Jag älskar ju burrata och att äta innamätet i burratan så här var ju galet gott!

Har ni smakat orange vin någon gång? Jag älskar det! På Spiseriet i augusti (även då med Johan & Marie) så smakade vi Arild Vingårds orange vin – magiskt gott!

Allt var bara sååååå gott!
Här nedan deras Croque Madame.

Pizzorna då!
Vi lade till 60 DKK för en halva pizza per person, egentligen överkurs men matupplevelser är ju fantastiska!
Och de här pizzorna var verkligen helt fantastiskt goda! Dröp inte av ost som våra svenska pizzor och botten var tunn med så gott bröd!
Mina avsteg från LCHF ska vara värda sitt pris =)

Mätta och nöjda begav vi oss ut i det vackra vädret och nästa mål var Mikeller!

Apostlahästarna sattes i arbete – skönt det efter den brunchen!

Mot Mikeller!

Solen tittade fram! Givetvis gjorde den det för att förgylla en underbar dag ytterligare!

Framme på Mikeller!

Med tanke på vädret så satte vi oss ute! Jag fick tom ta av mig jackan och sitta i enbart blus!

Som sagt! Mysiga ställen överallt i mysiga Köpenhamn!

Mysigt stopp och sedan bar det iväg mot Kødbyen i Vesterbro!

Det här har blivit ett av Köpenhamns viktigaste landmärken. Kødbyen, som ofta jämförs med Meatpacking District i New York, har snabbt vuxit till ett restaurangtätt område med mycket liv och rörelse. Härinne ligger numer ikoniska krogar som Fiskebar och Paté Paté, några av de tidigaste att öppna, och nya ställen som taquerian Hija de Sanchez. Här är det som upplagt för en krogrunda och den stökiga nattklubben Bakken håller öppet till sent på helgerna för den som vägrar sig hemgång. Sommartid dras en populär matmarknad igång härinne på lördagar och söndagar. Området förvandlas till en enda stor gatufest.

Precis framme i Kødbyen så ramlade vi över TWO SOCKS!

En ginbar med 156 olika ginsorter och en mycket engagerad personal!

Den bästa handväkan är den med Gin & Tonic i!

Jajjemen! haha!

VÄRD ett besök!
Här finns även tilltugg så det finns ju mat också.

Nästa stopp – Hija de Sanchez som är ett autentiskt tacoställe!
Rosio Sanchez som ligger bakom stället jobbade tidigare på Noma i Köpenhamn som konditor.
Hit vallfärdar människor för deras fantastiska tacos. (OCH Margaritas!)
Det finns även en filial vid saluhallen ”Torvehallerne”

Johan, lika glad som vi blev när vi satte tänderna i dessa fantastiska tacosen!

Tror knappt vi sa ett enda ord till varandra när vi åt maten. SÅÅÅÅÅÅÅÅ gott!

Vi fortsatte sedan i Kødbyen och hamnade på Camino som sista stopp innan tåg och färja tog oss hemåt.

Med terassvärmare och ett härligt sorl runtom oss så kunde man inte tro att detta var sista helgen i oktober.

VILKEN DAG!


Vilken dag, vi ses snart igen Köpenhamn! Och TACK Johan & Marie för som vanligt fantastiska mat & dryckupplevelser förutom att ni är ni! ❤️

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

3 kommentarer

Jenny 2 november, 2022 - 16:56

Åh vilken härlig dag 😍 så Nice, måste åka dit någon gång 🥂🍸🍸

Svara
Åse 2 november, 2022 - 18:24

Det MÅSTE du Jenny!

Svara
Marie 2 november, 2022 - 16:11

Vilken dag vi fick, Tack som tusan. Återupplevde den ännu en gång genom ditt fina inlägg.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.