Det här är världens godaste snabbmat!
Går på nolltid och är så fantastiskt gott att jag har ätit det både i går och i dag!
MUMS!
Kokt torsk med ägg- och persiljesås
- Portioner: 4
Ingredienser
Äggsås
4 ägg
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1/2 citron, skalet + saften
1 krm vitpeppar
4 msk hackad persilja
1 fiskbuljong
ev. salt
Kokt torsk
600 g tinad torsk
1 liter vatten
2 tärningar fiskbuljong
1 citron
Instruktioner
Koka äggen hårdkokta. Skölj direkt med kallt vatten och skala. Dela kors och tvärs i en äggdelare till hack.
Koka upp grädde och creme fraiche. Rör ner buljong, citronsaft/skal och vitpeppar. Smaka av med ev mer salt. Låt sjuda några minuter tills den tjocknat. Dra åt sidan. Rör ner hackad persilja och ägg.
Koka upp vatten och buljong. Dela torsken i bitar. Låt sjuda i 3 minuter. Ta sedan upp och ånga av lite. Servera med äggsåsen, kokta grönsaker och 1 citronskiva. Gröna ärter är också mycket gott till!
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
20 kommentarer
Bästa snabbmaten ever!
★★★★★
Det här var nog den godaste fiskrätt jag någonsin lagat!!! Du är så fantastisk på att sätta ihop recept, lagar i princip all mat med dina recept som bas 🙂 Tack!
Åh vad roligt att höra Catarina!
Hej Åse! Jag kan inte se receptet…Vet att jsg har läst det innan men nu ser jag inget.
Hej Sanna, ja det har visst fallit bort, jag ska be support titta på det nästa vecka.
Hej!
Till äggsåsen står det ”1 fiskbuljong”. Är det 1 st buljongtärning som menas eller 1 dl fond eller något annat ”1”?
1 fiskbuljong eller 1,5 msk koncentrerad fiskfond 🙂 häpp!
Tack!
Blev jättegott!
ul att höra Niclas!
[…] går blev det fisk både till lunch och till middag! Jag gjorde en variant på min Kokt torsk med äggsås – såg nämligen i senaste Buffé att de gjort en ugnsvariant så jag bestämde mig för att […]
Fantastiskt gott. Ända sättet att få ner torsk. Älskar äggsåsen.
Saki
Alltså denna såsen!!!! Slurp!!! 👍🏻😋
Hej Åse. Vilken fiskbuljong använder du? Har inte hittat nån sockerfri i fysisk butik. Finns det på nätet?
Hej! Jag använder Bong fiskfond.
Tack för snabbt svar…stod just vid buljonghyllan på coop och kliade mig i huvudet!
Kokar äggen nu. Längtar till middagen. En fråga, när använder du citronsaften? Antar i såsen men kollar till nästa gång.
Hej Åse! Vad du inspirerar, så fantastiska recept och en fanrastiskt trevlig blogg. Hälsningar Katrin
Tack för ett utmärkt middagsförslag!!! Sitter nu och väntar på att sambons potatisar (han äter inte lchf) ska bli färdigkokta. Jag kommer att äta broccoli till, och mitt tillbehör var ju klart på några minuter. :–)
Dessutom hade jag allt hemma så jag slapp åka och handla!
Mums, ser jättegott o nyttigt ut!
Oj, oj vilken nostalgikänsla på den maten! Min mamma brukade laga detta när jag var liten och då tyckte jag nog inte att det var så gott, men idag skulle jag älska att äta detta!