Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokt torsk med ägg- och persiljesås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Äggsås

4 ägg
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1/2 citron, skalet + saften
1 krm vitpeppar
4 msk hackad persilja
1 fiskbuljong
ev. salt

Kokt torsk

600 g tinad torsk
1 liter vatten
2 tärningar fiskbuljong
1 citron


Instruktioner

Koka äggen hårdkokta. Skölj direkt med kallt vatten och skala. Dela kors och tvärs i en äggdelare till hack.
Koka upp grädde och creme fraiche. Rör ner buljong, citronsaft/skal och vitpeppar. Smaka av med ev mer salt. Låt sjuda några minuter tills den tjocknat. Dra åt sidan. Rör ner hackad persilja och ägg.
Koka upp vatten och buljong. Dela torsken i bitar. Låt sjuda i 3 minuter. Ta sedan upp och ånga av lite. Servera med äggsåsen, kokta grönsaker och 1 citronskiva. Gröna ärter är också mycket gott till!