Kokospannkakor

av Åse

I dag blev det kokospannkakor till frukost, de med kokosflingor i – såååå goda och blir en väldigt bra konsistens på!!

Ett gäng

5 ägg
4 dl grädde
4 dl fet mjölk
0,5 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) (ev ännu mindre!!)
1 dl kokosflingor
1-2 krm salt

Vispa äggen och vispa sedan ner grädde, husk, salt och kokosflingor. Blanda ner mjölken och låt stå en liten stund.
Stek ca 1 dl åt gången, gärna i ekologiskt kokosfett/fett!
Smeten blir ganska tjock så man får bre ut det lite med stekspaden. Jag steker på medelvärme.
Man kan nog ha bara grädde i stället för grädde/mjölk ni får prova och se! Det kan ev bli lite tjockare smet.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

12 kommentarer

Maja 7 april, 2016 - 17:21

Åh det här var gott 🙂
Har blivit ombedd att göra dem igen här hemma

Svara
LCHF-lunchtips | Caisas blogg: ungar, LCHF & livet 11 oktober, 2012 - 14:28

[…] vem gillar inte pannkakor helt enkelt? Jag brukar göra efter Åses recept och äta med smetana, kanel & stevia. Pannkakor funkar dessutom jättebra att försteka och ta […]

Svara
Kokospannkakor à la LCHF, ljuvlig start på dagen ;) « Ettplusettblirfler's Blog 28 januari, 2012 - 09:51

[…] lånade jag från 56 kilo och där hittar ni en uppsjö av grymma recept, […]

Svara
Mia 6 december, 2011 - 08:15

Mums mums mums!!!!! Herregud vad goda! Känns verkligen precis som du skriver, det finns substitut för allt! Detta är nog de godaste pannkakorna jag någonsin ätit, kommer aldrig sakna ”vanliga”! Dom blev jättefina också, slog i dom i ganska het panna och sänkte lite sen, de fick fin färg och gick jättebra att vända! Har även provat andra recept här, helt fantastiska recept och massor kvar som jag vill prova!! Jätteroligt! Har massor av inspiration och sambon älskar maten! Igår när jag fick frukostbesök bakade jag lchf-formbrödet som bullar ( delade receptet på 3) och alla tyckte dom var jätteglad, ingen som ens märkte att det var lchf! Detta känns som det bästa jag gjort, nöjd och glad, kommer aldrig gå tillbaks till lågkalorikost med massa konstiga lättprodukter! Tack för underbar inspiration!!!!

Svara
Anna 10 november, 2011 - 17:39

Mums! Ser riktigt gott ut! Måste jag prova 🙂 Är så glad att jag hittade hit, bra å nyttig info för en relativt ny LCHFare 😉 Snart droppat 10 kilo som var mitt mål, känns gött!
Kramar Anna

Svara
Marie 7 november, 2011 - 20:54

Jättegoda pannkakor, mums! Men – det tog jättelång tid att steka dem, och ändå verkade de aldrig bli klara? Fick en ordentlig stekyta, men inuti var de fortfarande ”smetiga”. Ska det vara så, eller gör jag något fel?

Svara
Åse 8 november, 2011 - 08:45

Hej! Ja de tar tid! Men smetiga har inte mina blivit. Jag gör så att jag häller smeten i 75% het panna sedan skruvar jag ner till 50%. Men du kanske ska låta dina ligga längre på mindre värme.

Svara
Linruz 6 november, 2011 - 08:12

Mmmm det där ser syndigt gott ut 🙂
Kram på dig

Svara
Ting 5 november, 2011 - 21:04

Åh gud vad gott det där såg ut!

Svara
Susanne - Lätta och Goda recept 5 november, 2011 - 20:46

Håller med, de är såååå goda. Har lagat dom ett antal gånger.

Må väl och tack för all inspiration du bjuder på

Svara
Lena 5 november, 2011 - 12:50

Blev goda men smeten blev mer deg så då jag har dåligt med tålamod så tog jag fram våffeljärnet på slutet för att testa och det blev riktigt bra! Jag har liiite svårt för den geléaktiga konsistensen på fiberhusken i vanliga fall men kokosflingorna fixade det. När man stekte dem i järnet blev det även tunnare och lite mer stekyta. Man får prova sig fram som sagt.

Trevlig helg!

Svara
Daniel Løvås (@daniellovaas) 5 november, 2011 - 11:17

Lookin good!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.