Kladdiga Saffransmuffins med Cream Cheese fyllning

av Åse

Innehåller annonslänk

Hej på er!

Hoppas ni har en skön söndag?
Stora fixardgen, tur man fick en timme extra tillgodo idag nu när det blev vintertid! 😄
Tippen, handling, hämtning av barn, trädgårdsfix, städning och allmänt plock.
Vi ska strax bege oss till syrran som ska ha kalas för Liam som fyller 10 år i veckan – MYS!

Jag har känt av lite skrivkramp senaste tiden. Får hoppas motivationen och lusten kommer tillbaka snart.
Bjuder på ett smaskens recept på kladdiga, creme cheesefyllda saffransmuffins inför advent så länge! Det närmar ju faktiskt sig 🌟

Detta är mitt basrecept på smarriga muffins som blir så saftiga och lite kladdiga, ni har kanske provat mina Kladdiga Citronmuffins och / eller mina Kladdiga Äppelmuffins – eller Kladdiga Hallonmuffins? 🤪


Söta adventljusstaken finns HÄR

Saftiga och så ljuvligt goda, utan vanligt mjöl eller socker.
Jag gjorde min favoritfyllning, nämligen creme cheesefyllning! SMARRIGT!

Blev helt underbara!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kladdiga Saffransmuffins med Cream Cheese fyllning


Ingredienser

 • Sötning med sötma motsvarande 1,5 dl socker (tex Ica sötströ)
 • 150 g mjukt smör
 • 2 ägg
 • 1 dl fet yoghurt
 • 1 msk vit rom
 • 0,5 g saffran
 • 3 dl mandelmjöl
 • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
 • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
 • 2 tsk bakpulver

Cream Cheese fyllning:

 • 75 g mjukt smör
 • 1,5 tsk vaniljessens eller vaniljpulver
 • 1,5 dl pulvriserad sötning (mixa Ica sötströ i muxer till pulver eller använd sukrin melis)
 • 100 g naturell färskost som phuladelphiaost

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 200 gr. varmluft (175 gr varmluft vid stora muffins)
 2. Vispa mjukt smör och sötning pösigt. Rör ut saffran i rom. Häll ner i smeten. Rör ner äggen och yoghurt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
 3. Vispa ihop ingredienserna till cream cheesefyllningen.
 4. Portionera upp saffranssmeten till hälften i muffinsformar och skeda upp lite cream cheesefyllning och fyll upp med mer muffinsmet. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Gudrun Evander 30 november, 2019 - 11:02

Hej Åse! Vet du en sak? Jo…..
Du är min husgud och största inspiratör när det gäller kost. Du har en idébank som är helt otrolig, och även om jag själv har erfarenhet och kunskap så är det till dig jag vänder mig oftast. I synnerhet när det gäller bakandet….
Heja dej❣️ Må du aldrig tappa sugen och sluta skriva, det finns så många tappade sugar redan❣️❣️❣️
Nu till mitt lilla problem….
Igår beställde jag steviadroppar på bodystore (black friday, alla får tycka vad dom vill men jag utnyttjar det) och nu har jag precis gjort fyllning till saffransmuffins. När jag smakar fyllningen så kliver metallsmaken fram med stora kliv, och det är obehagligt tycker jag. Steviadropparna lär lju inte komma förrän nästa vecka, och det är ju nuuuuu jag vill göra muffinsarna! Jag måste ha nåt som får bort smaken av metall. Rivet apelsinskal? Kanel? Choklad? Allt funkar ju med saffran tänker jag. Jag har gjort citronmuffinsarna (urgoda!) och där känns ju ingen metallsmak. Kan det va så att citrus neutraliserar metallsmaken? Jag älskar citrusfrukter och syrliga smaker så det hade nog varit en höjdare att ha i. Vad tror du?
Stor adventskram från ett litet rött hus i norra Skåne 🥮🎄🎁💖

Svara
Åse 30 november, 2019 - 12:03

Hej Gudrun!

Tack rara för dina härliga rader! De gjorde mig glad!
Hm du hade i Ica sötströ? Ja de har gjort om receptet så den smakar så mycket mer metall nu, inte alls god längre! Vet dessvärre inte vad som kan ta bort smaken 🙁 Jag brukar blanda olika sötningar, ibland har jag även riktigt socker i och blandar ut med Ica sötströ eller björksocker. Du kan absolut prova med citrus men är man känslig för bismaken av stevia så kan det vara svårt att camouflera!

STOR kram tillbaka! 🌟

Svara
Ine 3 november, 2018 - 22:32

Hei! På bildet står det en lysestake bak muffinsene! Hvor kommer den fra? Den var utrolig fin!

Svara
Malin 29 oktober, 2018 - 00:12

Åhh va gott😋 det skall jag testa! Jag gjorde äpplemuffinsen för ett tag sen och det var rykande åtgång på dem kan man säga😊
Röjardag här med men vi hann även med en lång runda i Råådalen.
Puss o kram ❤

Svara
Åse 29 oktober, 2018 - 08:46

Ja men visst är de goda!! Kul ni gillar! 😍
Åh så härligt med Råådalen! Stor kram!

Svara
Nina 28 oktober, 2018 - 18:08

På, så goda de ser ut! Måste provbaka och smaka i god tid före advent.
Dagen, som ju var en timme längre, bjöd på en långpromenad i det härliga vädret och lite go mat! Jag totalt frossar i din nya bok! Idag blir det gorgonzolafylld laxfile med karamelliserad vitvinssås – igen! Inte så länge sen sist, men det är ju bara sååå gott!

Svara
Åse 29 oktober, 2018 - 08:49

Åh låter som en perfekt söndag! 🌟
Glad jag blir att du gillar boken! 😍 Hålle rmed gorgonzolalaxen är ju magisk! Nu blev jag sugen på den! haha! Får kanske bli det ikväll 💫😅 KRAM!

Svara
Anette Tufvesson 28 oktober, 2018 - 17:43

Först, Tusen tack för alla supergoda recept😘 och all trevlig läsning i din blogg.
Har funderat länge på att skaffa ett löpband eller möjligen en roddmaskin. När jag såg ditt inlägg om köpet av löpband och kollade länken och till min förvåning såg att företagen låg i Ystad blev jag ännu mer taggad. Bor i Ystad och kommer att besöka butiken när jag kommer hem från Cypern 👍.
Har du hunnit testa det än? Nöjd? Något att tänka på inför köp?
Tack på förhand😊
Anette

Svara
Åse 29 oktober, 2018 - 08:53

Hej Anette!

Vi monterade bandet i lördags så idag är det premiärtur! har ställt in min användarprofil och laddat ner appen etc så idag ska det provköras så jag ber att få återkomma men jag är hittils mkt nöjd med köpet! Verkar mycket lovande 🌟
Manualen är bristfällig vid montering men det stod det i recensionen innan jag köpte så jag var förberedd på det men det gick bra ändå, min man monterade hehe

Ha det så härligt på Cypern! 💕

Svara
Jenny 28 oktober, 2018 - 15:13

Saffran är ju så gött😋 här blev det en promenad i den krispiga snön, minus 13 grader ute å isen växer på sjön… det är ändå härligt med vintern som är på väg☃️☃️

Svara
Åse 29 oktober, 2018 - 08:55

Det är verkligen helt otroligt att det är snö och så många minusgrader uppe i landet!
Vi hade dock några snöflingor i helgen även i Helsingborg! 😅 Jag vill också ha SNÖ!!

Svara
Eva Larsson 28 oktober, 2018 - 14:33

Älskar verkligen saffran! Det låter jättegott med dina saffransmuffins, så det receptet får jag testa frampå! Igår tog jag i saffran i pannakottan. När den hade stelnat tog jag på ett tunt lager med glöggelé, som säkert går att göra mindre söt än min som kom till på impuls… Ha det fint!

Svara
Åse 29 oktober, 2018 - 08:55

Men du saffranspanacotta är ju såååå gott och vad spännande med glöggelé!

Svara
ÅsaS 28 oktober, 2018 - 14:32

Den här helgen har gått i ett, men det har inte känts ett dugg stressigt för det. Bara roliga saker som farit förbi.
Fredag – Sy-&hantverksmässa i Älvsjö = mycket garn och inspiration
Lördag – kyligt, men lite sol, fix i trädgården och sedan namngivningskalas för kusinbarn.
Söndag – en extra timme och lugnt och skönt häng i soffan med stickningen i knät.
Och så bjuder du på en massa go’a muffins! Kan inte bliså mycket bättre.
Önskar dig ett skönt avslut på helgen och hoppas skrivkrampen lossnar.
Kram 💕

Svara
Åse 29 oktober, 2018 - 10:21

Låter helt fantastiskt magiskt mysigt! Hoppas din vecka blir precis lika bra! ♥️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.