Kladdiga Hallonmuffins

12 september, 2018

Det är drygt ett år sedan jag lade upp detta recept på kladdiga äppelmuffins och det är i mitt tycke det bästa lågkolhydratreceptet på muffins! Så användbart!

I dag så gjorde jag och Alice dessa sockerfria, glutenfria hallonmuffinsen! Åh DOFTEN! 💕🌸
Jag använder Swerve som sötning (finns inte inte i Sverige) men annars rekommenderar jag Ica Sötströ eller vanligt socker om man föredrar det!

Jag köper Magnihills ekologiska hallon i 2,5 kg påse.

Kolla in underverken! =)

Efter 15 minuter – klaaaaara!

Alice och grannkidsen Elna och Theo kom in och slukade några 💕 Bästa OK stämpeln tycker jag när barnen gillar sötsaker utan mjöl och socker.

Tror det tog 2 minuter sedan var papperna tömda! haha!

Prova dessa!

Skriv ut

Kladdiga Hallonmuffins

  • Författare: Åse
  • Portioner: 15 1x

Scale

Ingredienser

  • 1,5 dl sötning i strövariant
  • 150 g mjukt smör
  • 2 ägg
  • 1 dl 10% grekisk/turkisk yoghurt
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl frysta hallon

Instruktioner

  1. Ta fram smöret i god tid så det blir rumstempererat.
  2. Sätt ugnen på 200 g varmluft.
  3. Vispa mjukt smör och sötning pösigt. Rör ner äggen och sedan yoghurt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
  4. Rör ner de frysta hallonen.
  5. Portionera upp i muffinsformar och sätt formarna i en muffinsplåt så håller de ihop bättre. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 153
  • Fett: 14.4
  • Kolhydrater: 2.1
  • Protein: 3.4
27 kommentarer
5

27 kommentarer

petra 25 april, 2019 - 22:04

Hur länge håller dom i kylen, bakade mina i söndags

Svara
Åse 25 april, 2019 - 22:39

De håller minst ngn vecka!

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.