Kladdiga Hallonmuffins

av Åse

Det är drygt ett år sedan jag lade upp detta recept på kladdiga äppelmuffins och det är i mitt tycke det bästa lågkolhydratreceptet på muffins! Så användbart!

I dag så gjorde jag och Alice dessa sockerfria, glutenfria hallonmuffinsen! Åh DOFTEN! 💕🌸
Jag använder Swerve som sötning (finns inte inte i Sverige) men annars rekommenderar jag Ica Sötströ eller vanligt socker om man föredrar det!

Jag köper Magnihills ekologiska hallon i 2,5 kg påse.

Kolla in underverken! =)

Efter 15 minuter – klaaaaara!

Alice och grannkidsen Elna och Theo kom in och slukade några 💕 Bästa OK stämpeln tycker jag när barnen gillar sötsaker utan mjöl och socker.

Tror det tog 2 minuter sedan var papperna tömda! haha!

Prova dessa!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kladdiga Hallonmuffins


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 15

Ingredienser

  • 1,5 dl sötning i strövariant
  • 150 g mjukt smör
  • 2 ägg
  • 1 dl 10% grekisk/turkisk yoghurt
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl frysta hallon

Instruktioner

  1. Ta fram smöret i god tid så det blir rumstempererat.
  2. Sätt ugnen på 200 gr. varmluft.
  3. Vispa mjukt smör och sötning pösigt. Rör ner äggen och sedan yoghurt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
  4. Rör ner de frysta hallonen.
  5. Portionera upp i muffinsformar och sätt formarna i en muffinsplåt så håller de ihop bättre. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 153
  • Fett: 14.4
  • Kolhydrater: 2.1
  • Protein: 3.4
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

30 kommentarer

Oscar 22 augusti, 2020 - 14:25

Hej.

Jag testade detta nu och jag hade dom i ugnen på 200varmluft ca18 minuter.
Jag gjorde bara 12 muffins i aluminium formar.

Resultat blev jätte tråkiga platta muffins som var kletiga i botten och näst intill brända på toppen.

Är ingen expert på bakning, därför så följer jag recept ganska slaviskt.
Varför blev det såhär?
Känns som om det hade behövt vara längre i ugnen på mindre temperatur. ?

Svara
Åse 22 augusti, 2020 - 15:31

Hej! Låter som att de varit för kort stund i ugnen på för hög värme. Ugnstemperaturer är olika beroende på storlek på ugn.
Prova att ha dem längre ner i ugnen på 180 gr r nästa gång.

Svara
Fatima 26 december, 2019 - 20:31

Provat med kokosmjöl med tat alldeles för mycket nästa gång ska göra bättre. Det var gott tröts allt

Svara
petra 25 april, 2019 - 22:04

Hur länge håller dom i kylen, bakade mina i söndags

Svara
Åse 25 april, 2019 - 22:39

De håller minst ngn vecka!

Svara
Kladdiga Saffransmuffins med Cream Cheese fyllning - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 28 oktober, 2018 - 14:42

[…] kanske provat mina Kladdiga Citronmuffins och / eller mina Kladdiga Äppelmuffins – eller Kladdiga Hallonmuffins? […]

Svara
Sofie 14 september, 2018 - 18:33

Då min sambo är nötallergiker byter jag alltid ut mandelmjöl mot kokosmjöl men jag märker att det inte blir samma slutresultat alls (typ halvbrända, ihopsjunkna och kletiga), behöver jag tillsätta mer fiberhusk eller kokosmjöl? Jag brukar utgå från omvandlingstabellen: byta ut 1dl mandelmjöl mot 2msk kokosmjöl. Så i detta receptet tog jag 6msk kokosmjöl istället för 3dl mandelmjöl.

Svara
Åse 14 september, 2018 - 18:57

Du kan inte ersätta Mandelmjöl med kokosmjöl. Det har inte samma användningsområde. Ställer till det för allergiker så klart men tyvärr är det så

Svara
Sofie 14 september, 2018 - 21:01

Åh va trist😞 då får han vara utan helt enkelt😂

Svara
Åse 15 september, 2018 - 09:25

Du kan prova att byta ut enligt formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl + 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk – jag kan dock inte garantera resultatet tyvärr! Återkoppla gärna om du provar!

Svara
Ann 14 september, 2018 - 06:05

Har hört talas om kokossocker, vad tror du om det?

Svara
Åse 14 september, 2018 - 07:19

Kokossocker är mkt högt i fruktos så det undviker jag

Svara
Adnil73 13 september, 2018 - 11:48

Hej!
En fråga kring det här med sötströ, jag är skeptisk till att ge det till barn. Ex Stevia och allt som är i läsk osv. Det sägs att det är farligt. Hur gör du? Läser fler bloggar där det finns barn med som verkar äta saker med sånt i. Hur ser du på det? Är det jag som är sjåpig bara 🙈
Kram Linda

Svara
Åse 13 september, 2018 - 11:57

Hej! Det är skillnad på sötningsmedel och sötningsmedel. Jag anser att lite sötningsmedel som stevia och björksocker, erythritol är bättre än vitt processat socker. Om jag med det menar att lite socker då och få är skadligt? Nej – mina barn äter lite socker liksom de sötningskällorna jag listat ovan 🙂 kram!

Svara
CeciliaSkor 13 september, 2018 - 08:52

Hallonmuffins något så ljuvligt!
Här i Italien hittar man de flesta ingredienser nu för tiden annars är det bara att ta bilen 10 minuter till Schweiz!
Kram C

Svara
Ida 13 september, 2018 - 08:32

Hej Åse! Fungerar det lika bra med rysk yoghurt, tror du?

Svara
Åse 13 september, 2018 - 08:49

Absout! =)

Svara
ÅsaS 12 september, 2018 - 20:49

Åh, jag som hann plocka av såå mycket hallon i år. Det här får jag baka nästa gång sötsuget sätter in. Har faktiskt varit ganska duktig på att skippa fikabröd på sistone. Undantagen är hos mamma, för där fikas det både förmiddag och eftermiddag – 11-kaffe och 3-fika. Det är sen gammalt.. 😂
Och äppelträden dignar av härlig frukt, så det får nog bli äppelmuffins också. Hur är dessa att frysa? Eller bör man äta ”alla på en gång”?

Svara
Åse 15 september, 2018 - 09:27

Härligt! Heja dig!!!

Dessa går utmärkta att frysa! KRAM

Svara
Katinka 12 september, 2018 - 19:53

Ligger inblåst på liten grekisk ö och är suuuugen! Det här receptet kommer som gudasänt. Självklart finns mandelmjöl och fiberhusk i förtåden, men hallon blir svårt. Det får blir äpple eller aprikoser!😛

Svara
Åse 12 september, 2018 - 19:55

jaaa äpplen blir grymt! följ då ursprungsreceptet 😍

Svara
Åse 15 september, 2018 - 09:27

Ojoj inlåst på grekisk ö? Det låter spänannde!! =)

Svara
Katinka 15 september, 2018 - 15:44

Ha ha, inte inlåst, inblåst!🤣😂 Vi har vår båt här och seglar vår och höst, är pensionär, ju! Har stor nytta av dina recept, önskar att du skulle göra en lchf-kokbok för båtkök! Alltså litet kylskåp, inget skafferi, litet frysfack, ingen ugn (men en Omnia burkugn förstås.) Samt en Wonderbag som fungerar som crockpot, fast utan tillskottsvärme. Visst ja, glömde: oftast ingen el, bara gasspis. En Cobbgrill finns också men används ganska sällan.
Vi äter aldrig så gott som när vi seglar hör i Grekland, vi kan köpa underbara råvaror och lagar alla måltider ombord. Lchf, förstås.
Tack för alla härliga recept!

Svara
Linn 12 september, 2018 - 19:19

Funkar sukrin som sötning?

Svara
Åse 12 september, 2018 - 19:20

Rek inte sukrin, tycker inte det blir gott men det är ditt val 🙂

Svara
Linn 12 september, 2018 - 19:39

Aha. Vad ska man ha för sötning istället?

Svara
Åse 12 september, 2018 - 19:55

Ica sötströ tex =)

Svara
Linn 12 september, 2018 - 20:39

Tack, ska köpa det imorgon

Barbro 12 september, 2018 - 18:56

Måste jag bara baka nån dag -har börjat använda mer o mer mandelmjöl.
Men om man inte har fiberhusk kan man ta något annat istället?
Ha en fortsatt bra kväll.

Svara
Åse 12 september, 2018 - 19:08

Nopps =) Fiberhusk bör vara stapelvara i all glutenfri bakning, KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.