Hej sköna lördag!
Vi har ätit gofrulle här och njuter av tända ljus, fräscha blommor, nya doftljus och rena stolsöverdrag. HÄRLIGT!!
Jag gjorde en hel plåt med kesobrödet idag. Så här gjorde jag idag:
Mixa:
250 gram keso
6 ägg
Rör ihop:
2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
5 tsk bakpulver
3 msk kokosmjöl (Aman prana)
1,5 dl mandelmjöl (Jag använder Sellton)
1,25 dl kruskakli (går att ersättas med fibrex)
1 dl solroskärnor
0,5 dl blandade hackade nötter
2 msk deodoriserat kokosfett
lite salt
Blanda ihop allt och häll i smord långpanna, ca 22 cm. Strö eventuellt vallmofrön ovanpå. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
PIP finns här och underläggen här.
Nu ska jag och Daniel bege oss ut på presentjakt! Nicholas & Michelle fyller 16 år på måndag och Juni fyller 7 år (Japp tre barn födda samma datum och även hunden är född då!)
I kväll ska jag i väg på tjejmiddag. KUL!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
38 kommentarer
Hej.
I det mindre receptet så står det att man kan utesluta krusakli men inte i det större, vad kan man ersätta 1,25 dl kruskakli (går att ersättas med fibrex) om man inte har varken krusakli eller fibrex?
Det går att utesluta.
Är så sugen att prova på det här receptet! Men, hur förvarar man brödet? Går det att frysa?
Yes! Så förvarar jag mitt bröd 🙂
Hej!
Verkligen ett jättegott bröd, kommer jag göra fler gånger. TACK!!
Hej Åse, Skriver här trots att inlägget är gammalt. Gillade dett arecept då det blir lite av det (’storbak i långpanna’). Jag har gjort det ett par ggr tidigare och börjar få känsla för konsistensen…… Idag gjorde jag fel o hällde i för mycket mandelmjöl, provade då att utöka med ytterligare 2 ägg och kesella (duttade lie mer av övrigt oxå….). Det blir litge högre vilket jag gillar, jag brukar dela rutorna på hälften så att varje ruta blir 2 mackor -toppen! Hjärtligt tack för fina recept!!
Är krusakli samma som vetekli? Jag är från finland så jag funderar ifall det bara är så att vi har olika benämningar på det 🙂 Bakade hur som helst brödet med havrekli och är jättegott!
Hej! Ja du kan ersätta kruskakli med vetekli! Kul det smakade bra!
Ser så otroligt gott:)
En liten fundering bara, gör du brödet i en långpanna?
Ja jag gör den i en liten långpanna ca 22 cm
1,25 g vad? Som kan bytas ut med fibrex!.Pofiber?
Mvh Lotte
Ser gott ut! Vilket mått har du på formen? Ska testa det i helgen :).
Ops, skrev fel, inte pofiber, fibrex var det som jag använde som stod i ditt recept….;)
Hej, testade att baka ditt kesobröd precis. Du skriver i receptet ”häll” ut smeten. Innebär det att din sk deg är flytande? Min deg blev nämligen en enda tjock klump som jag fick trycka ut med bakplåtspapper precis som man gör med lchf pastan. Kan det bero på att jag använde pofiber? Luktar gudomligt gott och så fort det svalnat ska jag hugga in på en bit! (Eller två……;)
Ja jag skriver ju efter de ingredienser jag använder och där ingår inte pofiber 😉
Ops, jag menade inte pofiber utan fibrex som står i ditt recept 😉
Jag som är helt ny inom detta undrar så klart vad deodoriserat kokosfett är för något.
Tack för en fin och inspirerande blogg!
Det där brödet ser fantastiskt ut! Bröd är en av de saker jag saknar mest när jag kör LCHF. Kan det verkligen vara så gott som det ser ut? 🙂 Måste köpa mandelmjöl och kokosmjöl och testa. 🙂
Jag tror det! Prova och se! =)
Vilka underbara och vackra bilder! jag har hört så mycket gott om ditt kesobröd, så jag känner att jag verkligen måste testa!
Vilka fantastiska bilder 🙂
Och kesobrödet måste jag absolut testa!
Jag brukar baka ditt kesobröd och idag gjorde jag en variant med hälften kokosmjöl och hälften pofiber. Klickade ut dem till portionsbröd men då flöt de ut rätt mycket. Provade att grädda en i en muffinsform av silikon. Den blev jättefin och riktigt hög!! Ska prova att göra så med en hel sats nästa gång, men inte fylla så mycket i formarna.
Jag tror att den här smeten kan passa alldeles utmärkt om man vill göra matmuffins av den och fylla med en massa godsaker!
Tack för alla smaskiga recept!
Toppentips!
Det luktar ljuvligt i mitt hus!!!
Har gjort din ”Hel ugnsgrillade laxsida med örtsås”, serverade det med broccoli och blomkålsmos till söndagslunch nu. Barnen ville jag skulle göra detta många gånger!!!!!
Har även gjort din ”Kasslergratäng” från boken som vi ska äta ikväll, samt ta med som matlådor imorgon. Åhhh vad gott och jag tror nog jag gjort snart alla rätter i din bok, supergoda allihop, uppskattade av hela familjen.
Tack!!!!
Vad kul det uppskattas! =))
Men! Det är ju nästan osannolikt att de fyller år på samma datum! 🙂
Och vad spännande med ny bok! Jag har varit på väg att köpa den nuvarande ett tag, vet egentligen inte vad som stoppat mig, men nu kanske jag ska vänta på den nya. Eller så köper jag helt enkelt båda två! 🙂
Kram!
Haha ja det är smått otroligt!
Böckerna är helt olika och har olika inriktningar så jag tycker absolut du ska ha båda :))
Bakade kesobrödet i går kväll, och upptäckte att jag inte hade ngt kokosfett hemma och tar 4 msk olivolja i stället. Trodde jag, tog fel flaska och hade i vitvinsvinegär. Chansade och bakade det klart. Det blev superbra och jättegott. Både kokos- och mandelsmaken (som jag har lite svårt för) neutraliserades.
Kul! Visst är det roligt hur recept lever och utvecklas!?
Hej hej!
Jag har testat att göra kesobröd, dock inte detta……. Men jag tycker inte det blir så gott, tycker det blir blött och svampigt. Inget du har erfarenhet av? Blir detta i konsistensen av vanligt bröd?
Hälsningar från Stenungsund
Nej det blir aldrig blött och svampigt när jag gör det utan brödigt.
Skulle chansa på att du i såna fall vispar ägget för lite. Det ska vispas en stund så de blir luftigt och poröst. (Brukar alltid jag göra)
Det såg himla smarrigt ut!
Tror jag har alla ingredienser hemma, så det får nog bli morgondagens bakning! 🙂
TACK! För en fantastiskt bra kokbok, har lagat varenda recept, varje recept både ser bra ut och smakar fantastiskt!! Hoppas du kommer med en till i framtiden!
Jag kommer ut med ny i januari :))
min grabb fyllde 16 i tisdags … inte lätt att hitta på roliga och bra presenter nu…. men jag hade fixat så han kunde börja övningsköra och det var uppskattat och en spännande tur !!! :))
Kul present! Ja det är inte lätt!!